mandag 24. september 2012

Smile + Laugh...

{via Tumblr}Er du ikke mandagsmenneske? 
Kanskje denne hjelper... :) 

Ha en fin dag! 
Klemmer fra Therese 
søndag 23. september 2012

Sweet Sunday 〜 Pizza ala Leila...

Helger er utvilsomt de beste. 
To dager med gutta mine, familiekos, søndagstur og middager litt utenom det dagligdagse.
 Jeg er oppvokst i et hjem der lørdager betydde kveldsmiddager og søndagsmiddagene 
var litt anderledes enn det man fikk midt i uka. Det har jeg fortsatt med nå i voksen alder og nå som lilleplutt begynner å skjønne mer og mer merker jeg at det blir desto mer viktig for både 
meg og sambo at vi har våre små hverdags og helgetradisjoner som han tar med seg videre slik vi har gjort. I går ettermiddag bakte jeg kanelboller til dagens søndagstur. Den utgikk desverre denne søndagen siden verken været eller helsa er på vår side i dag. Lillefrikk er snørrete og småpjusk mens de store i heimen er krislin i halsen. Da ble det pådekket bord innendørs med tente lys, saft og te med lune kanelboller til. Slettes ingen dårlig søndagssyssel det heller mens fårikålen står å putrer på komfyren. 


Disse bildene derimot er fra lørdagskosen til de voksne etter at lillefrikk søtt sov i senga si. 
Hjemmelaget pizza med et glass rødvin til. Pizzaen bakte vi etter oppskrift på både bunn og saus fra Leilas bok One more slice. Garnityren derimot plukket vi fra litt forskjellige oppskrifter alt etter som hva vi fikk tak i av ferske varer på dette lille stedet. Også litt etter smak og behag også selvfølgelig, så vi endte på serranoskinke med mozzarella, fiken og rosmarin. Absolutt en kombinasjon å anbefale videre :) Nå venter resten av søndagen. 
Håper dere har hatt en fin helg så langt og kos dere med resten. 
Klem fra Therese

fredag 21. september 2012

A life i balance...Nå som lilleplutt er i barnehagen på dagtid har jeg plutselig fått litt tid for meg selv igjen. 
Etter å ha vært så sliten så sliten det siste halve året kjenner jeg at skuldrene begynner å senke seg, energien er på vei tilbake og hele meg har tid til å bare være. Og med mer tid alene får jeg også mer tid til å tenke. Det høres sikkert merkelig ut for den som aldri har vært der, men jeg tror jeg rett og slett har vært så sliten at jeg i den siste tiden har satt hele meg på hold i påvente av den sårt tiltrengte tiden til å hente meg litt inn igjen. Jeg har bare vært her, gjort det som var nødvendig for å holde meg ovenpå uten å egentlig tenke eller føle på noe. 

Nå som jeg har tid er det som om følelsene ligger utenpå huden min og jeg ler og gråter om hverandre.
 Jeg skjønner det ikke helt selv for jeg er slettes ikke trist, tvert om. 
Jeg føler jeg er på et veldig godt sted i livet nå til tross for en kronisk sykdom mer aktiv enn den har vært på lengre. Jeg har to flotte gutter i huset som jeg elsker mer enn noe og den familien jeg og sambo har bygget opp sammen er en ting jeg virkelig er stolt av. Vi starter dagen med smil og glede akkurat slik vi avslutter den også, uansett om dagen i midten ikke nødvendigvis er den aller beste. For alle dager er ikke like bra som andre, slik er det for oss alle. Jeg har blitt flinkere til å sette pris på det rundt meg. En flott dag med masse sollys som strømmer inn vinduene, et slengnuss fra lillemann eller en hjertlig småklaps på rompa av sambo som nok en gang har slått en tørr vits som han morer seg godt over. 

I går kveld da vi la oss i senga sier jeg høyt at nå var det deilig å legge seg og hvor heldige vi ikke minst er over å ha en seng å sove i. Da triller det ut en liten latter av sambo som spør om jeg er full hvorpå jeg ler tilbake å sier: nei, men det er jo sant. Det sier litt om hvor sjeldent vi faktisk setter pris på ting og ikke minst hvor sjeldent vi sier det høyt. Prøv på mannen når dere legger dere i kveld du med og se hvordan reaksjonen hans blir. Og etterpå kan du kjenne etter hvor deilig det faktisk er å legge seg i en god og varm seng med mykt sengetøy mot huden. For det èr det ;)  Ønsker dere alle en fin helg. 
Her ligger det tre favner vinterved å sperrer garasjeporten så her i huset er planene lagt. 


Klem fra Therese

tirsdag 18. september 2012

Corocia & KK Living...

Vi er i gang med en hektisk uke med mye aktiviteter i heimen. 
I dag har jeg vært hos fastlegen min og fått utskrevet en ny type betennelsesdempende medikamenter for å se om jeg kan få fortkortet de reumatiske betennelsesperiodene litt. Akkurat nå føles det som om de kommer hyppigere og hyppigere, varer lengre og tar hardere på leddene. Ingen god utvikling siden jeg hadde håpet det ville gå den andre veien nå som jeg får mer avlastning med lilleplutt i barnehagen på dagtid. Håper det bare er høsten med værbytte og kaldere tempraturer som tar litt ekstra på kroppen forså å stabilisere seg etter hvert. Lilleplutt har også vært til tannlegen i dag etter et fall i helgen som gikk hardt ut over tenner og resulterte i et skikkelig kutt i munnhulen. Stakkars liten, er ikke så greit selv om fallhøyden ikke er så stor. Heldigvis ser det ut til at det gikk fint med tennene også fikk vi forskrevet et middel for å smøre på såret til det gror så vi er sikker på at det ikke går infeksjon i det. Og resten av uka går det i møter for både meg og sambo så dager som denne er kjære å ha, dager med små forelskelser som man lever en stund på. Jeg var innom nærmeste blomsterforhandler i dag, bare for å kikke selvfølgelig ;) 
Der hadde de fått inn en litt større variant av corocia blomsten enn den vi har, denne ser faktisk ut som et lite tre. Siden jeg har sett etter "et eller annet" av en viss størrelse for å ha på bordet i gangen siden det ser så tomt ut der, fant jeg ut at dette måtte passe perfekt. Jeg er fremdeles like forelska i disse blomstene som jeg var når de først begynte å komme på vinteren i fjor. Akkurat nå står den på bordet på stua for å nytes litt før den settes dit den skal. En annen ting som ble med hjem fra butikken er den nye utgaven fra KK Living som er i butikkene nuh!! For en stund siden så jeg en klesreportasje hos KK med Synnøve Macody Lund. Ei nydelig dame uten tvil, men som interiørdesigner var jeg i grunnen mer nysgjerrig på lokalene bildene ble tatt i som er Synnøves egen leilighet. Heldigvis slapp jeg å vente lenge for i denne utgaven er den lekre leiligheten hennes foreviget på glanset papir blandt flere knallfine reportasjer som passet meg midt i blinken. Jeg spår en sliten perm på denne utgaven for jeg har allerede bladd og bladd i det. Godt jobbet KK Living Nå venter sengen...

      Images from KK

         
   Klem fra Therese

fredag 14. september 2012

Blissful friday (inspired by...)
Så var det plutselig fredag igjen og helgen er straks over oss (samt helgevasken). 
Sistnevnte er jeg godt i gang med, men noen pauser må man ha og i dem nytes de nye nettsidene til Slettvoll. Ikke bare en ny og lekker høstkolleksjon, men de har også lagt til en stor inspirasjonsmappe fra tidligere kolleksjoner. Jeg elsker stylingen til Slettvoll og klarer knapt å komme meg ut igjen av butikkene deres. Den maskuline, litt stramme stilen ispedd tekstiler i jordlige toner og en evig klassisk stil som aldri slår feil hos meg hvertfall. Rett og slett lekkert!! 

Her er noen av mine favoritter og flere finner du hos Slettvoll
     {Images by Slettvoll}


               Theresetirsdag 11. september 2012

Shop love - TCS teddington

Ny shop-love, denne gangen TCS teddington i UK.
Disse lokalene er så flotte at jeg mer enn gjerne skulle bodd der. En herlig blanding av nytt og vintage, masse lys og hvite vegger med noe kontrast. What`s not to love?
Har aldri vært i butikken personlig, men jeg håper virkelig jeg får muligheten en gang.
Flere bilder kan du se på hjemmesidene til TCS.

Ønsker deg en fortsatt fin tirsdag

{ All images by TCS teddington }
Therese


mandag 10. september 2012

Estelle & Thild...
God kveld kjære lesere. 

Håper dere har hatt en fin start på en ny uke. Her i huset har mor sparket uka i gang med en durabelig forkjølelse. Det er vel nå jeg skal få kjenne på hvordan det er å ha barnehagebarn tenker jeg. Selve barnehagegutten derimot ser heldigvis ut til å slippe unna med en rennende nese, så det er ingen tvil om hvem som er mest tander her i huset ;) Her kommer et lite tips til dere som har småtasser og som trenger råd om økologiske og trygge hudpleieprodukter til de små. 


Da jeg ble mamma for første gang for halvannet år siden ble jeg mildt sagt sjokkert over hvor mye dritt som puttes i produktene som på toppen av alt er beregnet på de minste. Etter det har vi saumfart enhver ingrediens i hvert et produkt som vi har vurdert til lillegutt og babyproduktene til Estelle & Thild er en av de vi har falt på. Serien ble til da Pernilla Rönnberg ønsket seg en serie med trygge produkter hun kunne bruke på døtrene sine Estelle og Mathilde. Med bakgrunn innen et hudpleiefirma var hun fullstendig klar over mange av de tilsetningsstoffene som brukes i dag og hvilke bivirkninger de har. Derfor laget hun sin egen serie med produkter som i dag er blitt en hel serie til både mor og barn. De koster litt, men produktene er veldig drøye og varer lenge. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg brente meg på kroppskremen til lillegutt og endte opp med en klissete baby med alt for mye krem på kroppen før jeg lærte meg at en liten dert duger i lange baner. I serien finner du også produkter til voksne men de er enda ukjente for meg. Lipglossene derimot har jeg flere av og for meg som er fullstendig avhengig av den slags er det godt å vite at det jeg putter på leppene ikke gjør noen skade når de trekker inn i huden. Godt å vite at lillegutt har trygge produkter av god kvalitet er det også. Her i Norge får du kjøpt serien hos Kicks og Vitusapotek, sistnevnte har nettbutikk men vil du ha produktene til voksne må du til Kicks. Nettbutikken Lilleprinsen fører forresten også babyproduktene. 

Det var dagens grønne og skjønne tips. Håper du får en fortsatt fin kveld :) 


            Klem fra Therese.søndag 9. september 2012

Sweet Sunday 〜 with chocolate in my cup...Det aller aller beste med høsten er at man har lov til å drikke kakao igjen. 
Det har man vel forsåvidt ellers i året også, men det smaker aldri så deilig som i de månedene løvet faller fra trærne, dagene blir kortere og lufta er kjølig. Vi har herved sparket i gang vår kakao-sesong med en liten klype kajennepepper og et dryss med muskatnøtt i. 
Deilig!!!! Prøv selv og ha en fortsatt fin søndag ;) 
 Skål med gullprikker fra Rikke Jacobsen, under ligger en soapstone fra Hviit
kvistene står i en lykt fra Tine K. Home og putene i bakgrunnen kommer fra Ceannis


        Klem fra Therese
(som håper dere liker den høstlige utgaven av Fjellrosa også. Litt mindre farger, men grønt er som kjent skjønt ;) )