onsdag 30. mai 2012

Regntunge dager & innekos... Dag tre med regn, sludd og snøbyger tett i tett straks overstått. 
Det må innrømmes at man blir bittelitt motløs når man kommer tuslende ned 2. etasje og finner plena full av snø i slutten av mai. Men nå er jo været en av de tingene man ikke rår over så da gjør man det beste ut av det, tenner lys og koser seg innendørs. Litt laber aktivitet på bloggen om dagen blir det også desverre. Jeg sitter her med betennelse i en arm og et bein mens lilleplutt er like aktiv som alltid og mannen på øvelse. Ikke den beste kombinasjonen så det er litt unntakstiltand i heimen. Satser på at revmatismen roer seg snart og at sommeren er på vei.  


Håper dere har det fint alle sammen. 
Snart 1. juni!!!! :) 

Therese

lørdag 26. mai 2012

Oh so sweet...Det er det jo stort sett, men spesielt lørdager for da er alt lov så lenge man har vært flink resten av uka. 
Til og med Yngvar "berre gjer dah" Andersen sier det  ;) 


Ha en fortsatt fin lørdag alle sammen! Therese{1: Macaroon ring by Divine Sweetness} {2: Laduree Photography by Rebecca Plotnik
 & {3: Millions des Macarons print by Blimp Cat}

fredag 25. mai 2012

Lunsj for store og lunsj for små...Poden hviler søtt i vogna si og mammsen skal ha en hyggelig liten mammalunsj.
Jeg rakk å smøre et knekkebrød, lage meg en chai og tenne lys samt ta de første tre bildene så hadde lillefrikk sovet duppen sin for dagen mente han. Så da ble det en lunsj for to istedet. Nå spiste han rett før han la seg så han fikk en skål med rosiner og tørkede bær, en stor favoritt om dagen. 


En liten dæshj hverdagslykke på tampen av ukaHåper du har en fin fredag du også. 
....fra Therese og lillefrikk. 

torsdag 24. mai 2012

Dagens to do...Trekkene til sofaputene ligger klar for stryking før de skal pryde sofaen i sommer, og stryking er jo enhver husfrues favorittsyssel er det det ikke? Tja, det er ikke min hvertfall men det hører liksom med når nye putetrekk skal på av den enkle grunn at bare fordi. Samboerens reaksjon da han hørte det: -skal du virkelig stryke putetrekkene? Hvorfor det?? Det er jo èn tv-kveld så er de skrukkete igjen!! 

Jeg hater å innrømme det, men mannen har et poeng....


Ha en fortsatt fin torsdag alle sammen. 
Thereseonsdag 23. mai 2012

Noa Noa home...
Jeg skrev her en gang på bloggen at jeg skulle ønske Noa Noa kunne lage en home kolleksjon og sannelig kom den ikke på nyåret. Den er ikke så veldig stor pr. i dag, men kanskje det kommer flere produkter til høstens kolleksjon? Jeg likte den hverfall veldig godt og var så heldig å finne et teppe og en pute til halv pris i januar. Teppet er pakket bort til høst og sofakos står på tapeten igjen, mens puta har funnet sin plass i sofakroken for lengst.Jeg måtte forresten le litt da jeg skulle redigere disse bildene, for jeg er i høy grad klar over at jeg har en sær greie med at enkelte gjenstander tar seg bedre ut når de er to eller flere. Akkurat når jeg står her å tar dette bilde fra denne vinkelen og utelater sjeselongen og tv-benken så ser det ut som denne lille manien har tatt fullstendig overhånd. To bilder med like rammer, to lykter fra Tine K Home, to lamper fra Bohus, to puter fra Ceannis og to lysestaker fra Kremmerhuset. Til mitt forsvar står det en sjeselong rett foran der jeg står med kameraet som har samme lykt men i en litt større størrelse på veggen over seg og en maken pute fra Ceannis. Så det er litt mer harmoni over stua enn det kan se ut til og ikke absolutt alt er dobbelt opp ;) 

{Picture 1 and 2 by Fjellrosa & livet.., number 3 and 4 by Noa Noa}


Håper du har hatt en fin uke så langt. 
Her sliter poden med tenner og mammsen med en slitsom reumatisme og betennelse i foten så vi tar dagene som de kommer og håper det roer seg snart. På den andre siden skinner sola og i dag var første dagen vi kunne kaste jakka utendørs. DA er det vår (eller sommer?) Tja, vi får se om det kommer mer snø først ;) 


God natt og sov godt   Klemmer fra 
tirsdag 22. mai 2012

Maiblomst...Siste rest av 17.mai buketten og en liten test på om kameraet fungerer som det skal etter at lillefrikk tok tak i reima og dro det ned fra kjøkkenbordet og rett i gulvet i går. Ikke vet jeg når gutten ble så lang i beina (eller fingrene) men det var vel dømt til å skje før eller seinere. Tenker mammsen har lært nå og alt ser heldigvis ut til å ha gått fint sett bort fra en bulk på makrolinsa som gjør dekselet litt vanskelig å sette på. Godt er det for jeg kjenner jeg hadde blitt litt handlingslammet uten kamera i huset. Ikke bare for bloggingens del men også for poden. Han er en fryd å ta bilde av om dagen og smiler villig vekk. Også er han blitt veldig fasinert av kameraet, som dere jo sikkert skjønner ;)  Ønsker dere alle en fin tirsdag  
& gratulerer til sveriges lille sessa Estelle med dåpsdagen. 

lørdag 19. mai 2012

Sadie Olive...

{Photography by Sarah Duckett/Sadie Olive}
Lørdag atter en gang og en ny Etsy favoritt fra meg. 
Disse bildene har jeg hatt liggende i inspirasjonsmappa mi en god stund nå. 
De kommer fra den søte lille vintage butikken Sadie Olive. Hun tar så fine bilder og presenterer produktene sine så det er en fryd for øyet. Om man ikke er litt shabby og chic før man titter inn hos henne så blir man det hvertfall etterpå.  


fredag 18. mai 2012

A sweet moment...
I går mens jeg var opptatt med å bake var lilleplutt ute å gikk tur sammen med pappan sin. 
På turen fant de tre hestehov som de tok med tilbake til meg for å vise at den endelig har begynt å stikke hode sitt opp av grøftegrusen. Plutten vår var så grom der han satt i vogna si blid og fornøyd med solbriller på nesa og en blomst i hver hånd samt en på fanget. Tror jammen han har tatt et jafs av en av de også for den ser litt tafsete ut der den står. I vann måtte de selvfølgelig som et hyggelig minne om at våren endelig er kommet til oss i nord ogsåtorsdag 17. mai 2012

17.mai (er vi så glad i...)Også var årets 17. mai omme også for vår del. Vi har i grunnen ikke gjort annet enn å kost oss hjemme i dag bortsett fra en liten tur ut for å se på barnetoget. Lillemann er litt for liten enda til å skjønne oppstyret med masse mennesker, hipp hurra og flagg som vaier i vinden. Tenker denne dagen blir litt mer stas som toåring neste år ;) Mor i huset har bakt i dag, søteste Leilas carrot ginger walnut cupcakes. 
Syndig gode i følge sambo og jammen har han ikke rett. Oppskriften fant jeg i Leilas a piece of cake.
Anbefales herved, både oppskriften og boken  


Håper du har hatt en fin dag du med. 
Nå venter senga og søte drømmer.onsdag 16. mai 2012

Instant love...
En av de første appene jeg lastet ned da jeg kjøpte meg iPhone for et år siden var instagram. Jeg har brukt den til bilderedigering nå og da, men ikke satt meg mer inn i det enn som så før i går. Så lite har jeg faktisk satt meg inn i det at overraskelsen ble stor da jeg logget meg på å så at jeg hadde et bildealbum liggende offentlig. Ikke med private bilder riktignok, de fleste er nok tatt med bloggen i tankene men aldri kommet så langt. Har du lyst til å ta en titt finner du meg på fjellrosa81. For de som ikke er kjent med instagram så er det et sted der man kan dele små hverdagsglimt med de som måtte ønske å se. Bildene er gjerne redigert i instagrams eget bilderedigeringsprogram først og mengden kreative mennesker og fantastiske bilder er stor så det er lett å bli hekta. 


Her går vi (skal vi stole på værmeldingen) en fin og solrik 17. mai i møte. Vi har preppet for dagen ved å endelig få ut hagemøblene. Det har vært så mye snø her at det rett og slett ikke har latt seg gjøre tidligere og vi krysser alt vi har for at forrige helgs snøfall på 30 cm over natta var vinterens siste krampetrekning. Lillepodens 17. mai antrekk med sløyfe og flagg er lagt frem, desserten planlagt og årets 17. mai bukett står på bordet. Vi er med andre ord klare for årets feiring. 
Håper du får en fin 17. mai med dine kjære


Klem fra 

søndag 13. mai 2012

Sweet Sunday 〜 once upon a time...

Etter at jeg ble mamma og fikk et helt annet fokus på og i livet forsøker jeg å ta meg tid til noen små pustepauser til meg og mitt innimellom og jeg er blitt flinkere enn jeg var. Likevel er det enkelte ting og tidligere syssler som av en eller annen grunn bare har forsvunnet ut av livet mitt. Jeg vet ikke hvorfor for ingen av dem lar seg ikke kombinere med det å ha barn, jeg tar meg bare ikke tid til dem lengre. I går kveld da samboeren satt å så på en av lørdagsfilmene på tv gjorde jeg noe jeg ikke kan huske å ha gjort siden fra før lillemann ble født. Jeg plugget proppene i ørene, gikk på Spotify kontoen min der jeg fant good times spillelisten min mens jeg surret rundt på Pintrest, Tumblr osv og bare koste meg med både fine bilder og nydelig musikk helt til tårene begynte å trille uten at jeg kunne si hvorfor. Ikke var jeg lei meg, tvert om storkoste jeg meg der jeg satt og spotify står stort sett å spiller i bakgrunnen hver eneste dag når jeg og lillegutt er hjemme. Men jeg tar meg aldri tid til å virkelig lytte til musikken som står å spiller slik jeg gjorde i går. Akkurat som jeg har helt sluttet å benke meg til i sofaen for å se søte tutti frutti filmer med happy endings, tenne røkelse eller bare være. En god og vond følelse på en og samme tid som jeg håper jeg skal bli litt flinkere til å ta vare på i tiden som kommer. Ikke for det, jeg er faktisk lykkeligere nå etter at jeg har fått barn enn jeg var før jeg fikk lilleplutt. Jeg hadde et godt og fint liv før han kom til verden også, men det er to forskjellige liv som vanskelig kan settes opp mot hverandre. Men sånn er det kanskje, at man finner lykken i forkjellige ting i de forskjellige fasene man kommer til i livet? Èn ting jeg har blitt flinkere til etter at lillegutt kom til verden er å danse. Man kan ikke gjøre annet enn å trekke på smilebåndet og vrikke litt på hoftene når man ser den lille kroppen danse av alt fra tannkremreklamen på tv`n til gode gamle Geir Børresens smurfesanger forså å sveipe innom Gene Kelly og Frank Sinatra. Eller den lille grønne traktoren han fikk til jul av bestemor og bestefar med en plastbonde som synger old MacDonald had a farm, iah iah jhååå!!! 

Som sagt, lykken finnes i så mangt....

  

  Pictures via WeitØnsker deg en fortsatt fin kveld. 
Varme klemmer fra...

lørdag 12. mai 2012

Frydfullt...

Fantastiske Jeanette har gjort det igjen. 
En ny utgave av by Fryd er ute på issuu og den er minst like flott som de tidligere utgavene. 
Kan ikke annet enn å bøye meg i støvet og nyter by Fryd 3 fra første til siste side. 
Gratulerer med vel gjennomført Jeanette og takk for at du deler  
onsdag 9. mai 2012

I fell in love...

Dette må være en av de søteste reklamene jeg har sett. 
Tror faktisk jeg ble litt forelska selv også....


Et lite dryss av Provence...Jeg holder på å fylle opp husmor-poengene om dagen ved å tømme vaskekurven, lage urtesalt og hjemmelaget knekkebrød. Ikke verst i og med at lillepoden har 39,5 i feber, klør i gommene og knapt nok skal sitte alene mer enn to minutter om gangen. I går satt vi ved kjøkkenbordet å blandet krydder, bakte knekkebrød og lyttet til gode gamle Gene Kelly. Fin musikk synes nok poden også som vugget frem og tilbake mens han smilte og lo. Med andre ord, en dæshj hverdagslykke () midt i noen strie dager mens vi venter på tann nummer 10. Må vel snart være ferdig da vel?    


Jeg tenkte jeg skulle legge ut oppskriften på urtesaltet til dere. Jeg har gjort det en gang tidligere, men det begynner å bli noen år siden nå så en reprise skader ikke. Oppskriften er i grunnen veldig enkel. Kjøp og bland like deler av basilikum, oregano og timian i en skål. Jeg bruker en liten krukke som målebeger. Mengde flaksalt/maldonsalt velger du selv etter som hvor salt du ønsker blandingen. Jeg bruker stort sett en liten krukke av både urter og salt slik at det blir lik mengde av alle ingrediensene. Ha blandingen i en lufttett krukke og bruk til det meste. Hos oss er krydderet en stor favoritt på hjemmelaget pizza, fisk eller rett og slett som et lite dryss over salaten. 

søndag 6. mai 2012

Sweet Sunday 〜 dreams really do come true...

Man kunne jo nesten ikke unngå å få med seg den store corokia bølgen som herjet blogglandia på slutten av året i fjor. Og med det rette for planten er knalltøff og tar seg bra ut uansett hvor den står i huset. Nå er det sjeldent jeg ønsker meg potteplanter, men akkurat denne stod høyt på ønskelisten min. Og på ønskelisten forble den for jeg fant den aldri selv etter utallige besøk hos diverse blomsterhandlere rundt om. Sånn er det gjerne når man ikke bor i de mest sentrale strøkene så jeg slo meg til ro med fredsliljene og orkideene våre. I går stakk vi innom blomsterbutikken mens vi var på lørdagshandel. Midt i butikken fant vi denne planten som vi fant ut passet godt inn i stilen hjemme, dessuten skal den visstnok blomstre med gule blomster som så fine ut på bilde. Det hjalp jo også helt klart på at planten skulle være ganske hardfør *krem*, så vi betalte og var fornøyde med kjøpet vår. Vel hjemme fant vi en lapp hengt på planten av blomsterforhandleren om best behandling av den og jammen var ikke overskriften Corokia. Så da kom den i hus likevel da, om enn litt uforskyld ;)