lørdag 31. mars 2012

Sweet as caramel...
{No1 Easter postcard by Krista Keltanen} {No2 Bunny rabbit print by Corella design} {No3 Caramel Bunny by Cakau}
Jammen rakk jeg ikke å slenge inn en lørdagsfavoritter før vi bikker over til en ny dag. 
Å ha påskeferie etter at man har fått barn er helt klart en annen ferie enn før man fikk barn. Dagene er fylt av masse kos, en herlig trillende småbarnslatter og lyden av en liten tass som krabber hit og dit, frem og tilbake og noen ganger rundt og rundt. Så det er slettes ikke så verst å ha påskeferie selv om man ikke har tid til å ta ferie ;) Jeg har fått tatt litt bilder i dag så forhåpentligvis får jeg ut noen påskete innlegg jeg også i løpet av uken. Av en eller annen grunn så er påsken et av de største høydepunktene i løpet av året synes jeg, faktisk så slår den julen. Det er noe med at når man står på terskelen til påskeuken så er det en deilig påminnelse om at våren er på vei, selv om det i dag har snødd store filler. Også er det tid for koselig familietid, sol og Kvikklunsj. Lite slår akkurat det ;) 


God søndag alle sammen 


mandag 26. mars 2012

Muffins & kaniner...


Så var tiden med baby i huset over for denne gang, en litt vemodig og god følelse på en og samme tid. 
Lillegutt har hatt sin aller første bursdag som innebar en smak på muffins med glasur, noe helt annet enn grøt og brødskive som den daglige kosten består av. Ikke overraskende falt det godt i smak og aldri har vel gutten vært så opplagt en time før sengetid. Men slitsomt var det nok likevel å fylle sitt aller første år for gutten gikk ut som et lys med en gang han ble lagt. Mammsen er i en liten Petter kanin-fase og det gjenspeilet seg i kakebordet. Jeg kjøpte et fint lite cupcake sett samt servietter til på ebay. Det fine Pip-servise som går i blått ble også tatt frem fra vitrineskapet. Tror jeg må bli flinkere til å bruke det, det er jo så fint og man blir rent glad når det kommer frem. I taket rundt garland lampen over spisebordet hang jeg opp hvite lykter i papir, også kjøpt på ebay. Planen var egentlig noen litt mer fargerike, men da jeg så disse fant jeg ut at jeg måtte smi mens guttungen er såpass liten at han ikke har så mange meninger om saken enda ;) 
  Håper dere har hatt en fin start på nok en ny uke. 
Jeg ser det er særdeles vårlige tendenser sør i landet, 
vel her i nord slipper vi å bekymre oss for solkrem helt enda.
Støvler og regnfrakk derimot....


lørdag 24. mars 2012

What shall we play today...?Jeg er i et barnlig humør for tiden etter planlegging og ordning til podens aller første bursdag. 
Nå ble ikke bursdagsfeiringen helt slik som planlagt grunnet forandret arbeidsturnus på mannen, så selve bursdagsfesten tar vi i påsken. Men et lite kakeslabberas med venner ble det og mammsen fikk preppet nok til at pynten fra ebay kom i bruk. Bilder kommer, enn så lenge får dere kose dere med nye Etsy favoritter. Denne gangen fra den skjønne lille butikken til Colette Bream. Den er herlig barn(s)lig med jordlige toner og bilder til å bli glad av. 
Se, nyt & kos dere med lørdagen
lørdag 17. mars 2012

Snart ett år....
Tusen takk for koselige hilsner og ikke minst en viktig påminnelse om å nyte tiden med en liten en mens han enda er det. Jeg skjønner jo at det kommer en dag der jeg ser tilbake, kikker på bilder med en tåre i øyekroken og savner tiden han var liten uansett så slitsom den til tider kan være. Og at tiden går fort vet jeg jo allerede, den har i grunnen ikke gjort noe annet enn å fly siden han ble født. Det er under en uke til den skjønne, lille gutten vår fyller ett år og babytiden er en saga blott. Og enda så sliten jeg enkelte dager er så må jeg innrømme at det er med et visst vemod jeg konstanterer det, samtidig som vår lille families aller første barnebursdag er under planlegging. Pynt har jeg bestilt gjennom ebay for en billig penge (det nettstedet er en gullgruve) og inspirasjon til både farger, kaker og pynt får jeg gjennom Leilas flotte bok Hello CupcakeDet ble visst dagens lørdagsinnlegg så får nye Etsy favoritter vente til neste uke. 
Her går nyhetene over tv-skjermen døgnet rundt for tiden med et lite håp om en positiv slutt på det tragiske havariet av Hercules flyet. Jeg er selv samboer med en yrkesoffiser som er på vinterøvelsen, men jeg er heldig og vet hvor min er og at han har det trygt og godt. For et forferdelig mareritt de pårørende må ha vært gjennom de siste døgnene. All medfølelse og omtanke sendes.
tirsdag 13. mars 2012

Pjuh...Et lite livstegn fra det som for tiden føles som verdens mest slitne småbarnsmamma. Hverdagen etter endt pappapermisjon kom brått og brutalt for oss alle og med en forkjølet og småpjusk lillemann er det ikke flere hender til overs for mammaen hjemme så fotografering og blogging havner litt i bakleksa. Eller...ALT havner vel litt i bakleksa for tiden. Når lillemann er lagt for kvelden og jeg endelig har litt sårt tiltrengt tid til ditt og datt så er det rett og slett ikke mer futt igjen i kroppen. Akkurat nå er det så ille at jeg har lagt ned veto mot flere fremtidige barn og skjønner ikke hvordan folk orker flere enn en? Hvordan i all verden kommer man seg som mamma helskinnet gjennom denne småbarnstiden? 
Råd mottas med stor takknemlighet...


Og for å unngå at dette blir et fullt ut sutrete innlegg så legger jeg til noen koselige bilder fra stua, for er det èn ting jeg hver kveld gjennomfører uansett så er det oppvask av flasker og å få leiligheten i orden igjen fra dagen som har vært og dagen som kommer. Jeg er sjokkert over hvor mye en liten pjokk faktisk klarer å rote ut i løpet av en dag *ler* Nå har han mamman sin å slekte på i tillegg så litt kustus i ung alder er nok en fordel. Jeg var faktisk så rotete i yngre alder at pappa forbauset sa til mamma da de var her i julen at; jøss, Therese har det faktisk ryddig hun!!! Men det var en bratt lærekurve, det skal innrømmes ;) Dere er sikkert drittlei trebrettet fra Broste nå og det skal snaaaart få seg en pause, men de naturlige detaljene trekker jeg enda mer enn gjerne inn i huset. Et par-tre kvister fra årets fastelavensris med grønne knopper har fått bli, jeg hadde ikke hjerte til å kaste ut hele kvasten. Koppen kommer fra Åhlens, den lille vasen fra Nille og lyslykten er kjøpt i en interiørbutikk i Tr.heim. 
lørdag 3. mars 2012

Happy...Er det ikke typisk? Når man endelig har noen timer fri mens mann og barn er ute av huset, lyset er perfekt og det meste ligger til rette for en koselig og etterlengtet fotoseanse at meldingen: please change battery pack lyser mot en på displayet? Og nok en gang kommer ideen om å kjøpe et nytt batteri for å ha liggende til disse øyeblikkene for det gjør den, hver bidige gang batteriet er tomt. Når batteriet er ladet opp på nytt er tanken borte igjen, helt til neste gang...{1} grey bow belt by Darlingtonia  {2} mineral eyeshadow/orchid by Noella  {3} field of wheat by Madden Photography
Da fikk det bli et bilde av ymse kvalitet tatt med mobilen. 
Gerbera i glade farger og det fine speilet mitt fra Kremmerhuset kjøpt for mange år siden. Fremdeles en favoritt samt noen lørdagherligheter fra Etsy. Håper du får en fortsatt fin helg! fredag 2. mars 2012

nü home by Staff...
Pictures by nu home by StaffNyheter liker vi, spesielt når det gjelder dem man kan sette på ønskelisten og min ble plutselig mye lengre. Klesmerket har vært på markedet noen år nå men nytt for våren er en egen home kolleksjon i stilen vi elsker her i norden. Lekre produkter til hjemmet i jordlige toner og skandinavisk preg. 
Jeg liker helt klart Gjør du?