tirsdag 31. januar 2012

I ❤ this...


Jeg var nok ikke den eneste som lot meg imponere (og inspirere) av Fru Flys flotte speilvegg i går. Inspirasjonen bak speilkjøpet var speilet Adnet mirror fra Gubi som frem til i går var helt nytt for meg. Jeg ble litt nysgjerrig og etter et raskt søk på google skjønner jeg godt at den står på mang en ønskeliste. Speilet ble designet av Jacques Adnet i 1950 og utarbeidet i en kolleksjon for Hermes. Da skjønner man jo raskt at man gjerne må ut med en del for herligheten, og når stykkprisen ligger på 6700,- så kan man jo skjønne at de i mange tilfeller forblir på ønskelisten også. 
Lekkert er det uansett og har du lyst på noe lignende så var 
Kremmerhusets slettes ikke ille det heller ;)

Pictures from Gubi via Google


søndag 29. januar 2012

Sweet Sunday 〜 Shopping with a conscience...Å shoppe i dagens forbrukersamfunn er vel noe man sjeldent gjør med god samvittighet selv om man er aldri så glad for det man har kjøpt. Handler man derimot hos Miki Organic kan man hvertfall trøste seg med at man handler bærekraftige og etiske varer. Den britiske butikken har som policy å kun ha et sortiment med varer som er laget der det er forårsaket minst mulig skade på både miljø og menneskene som står bak. Eller som de så fint sier det selv: 
Vi ønsker å være den forandringen vi vil se i verden. 
Godt sagt og et bra konsept med resultat av en veldig fin butikk. I like 
     


 Pictures from Miki Organic


1: Mia Blanche Oriental Cup / 2: Marrakesh Bowl From Tine K Home / 3: Natural Stone Mini Tagine / 
4: Mia Blanche Svennis Cup / 5: - / 6: My Sunshine Print From Keep Calm Gallery / 7: Mia Blanche Farmor Cup / 
8: Bamboo Salad Bowl / 9: Mango Wood Salad Servers / 10: - / 11: Chai Tea Set from Nkuku / 12: Paper Bird Houses from Studio Ditte


...til dere alle. 

Therese 

lørdag 28. januar 2012

Bliss on a saturday...


Dagens store høydepunkt; en kopp med noe varmt og et rykende ferskt Bolig Drøm
samt en ny online katalog hos Tine K. Home.

 PURE 
Theresefredag 27. januar 2012

Bodums gave til småbarnsforeldre...

Etter 10 mnd med pisslunka tekopper er det slutt. Snille snille sambo kom hjem med en gave til meg i går, en termokopp fra Bodum and i love it!!! Og det til tross for brannsår på tunga både i dag og i går, noe som i og for seg er et tegn på at den gjør jobben sin. Ikke koster den all verdens heller. Koppen med to lokk (ett vanlig og en presskanne topp) kostet rett over 100-lappen. Det må da være en god investering når man tenker på at 8 av 10 kopper te aldri blir drukket opp? Den bestod definitivt lilleplutt-testen når jeg etter en times tid fremdeles kunne nippe til varm te etter både et bleieskift og en lekestund på gulvet. Takk bodum og takk min kjære ❤ 


Therese
onsdag 25. januar 2012

Sees vi??


Tanken og ønsket om en litt annen "lufteventil" enn bare bloggen har vært der ganske lenge og etter mye om og men, skal - skal ikke og bittelitt hjelp av søte Britt-Irene så ble det slik. Fjellrosa & livet under stjernene er nå på Facebook og jeg håper du joiner meg? Jeg legger mye arbeid i blogginnleggene mine og fra et bilde blir tatt til det er redigert ferdig med vannmerke og rammer samt tekst er på plass går det gjerne noen timer. Regner med mange medbloggere kjenner seg igjen i akkurat det. Derfor er det sjeldent jeg orker å legge inn små innlegg for å tipse om noe jeg har sett eller hørt i forbifarten så nå er planen å la Facebook gjøre den jobben. Vil du være med så heng på :)

God natt 
&
en fin torsdag ønskes dere alle!


Theresemandag 23. januar 2012

Stars...Siste rest av oppbevaring for leker, her i en trådkurv fra Aventura. Denne stjerne og rakett girlanderen, samt spilledåsen hengende på lekegrinda, klossene og treleken med hammer (fra dette innlegget) kommer fra BamBam og er kjøpt gjennom nettbutikken deres. Lekene så jeg første gang i den flotte bloggen til Katrine og da var veien over dammen til norge rimelig kort. Vi bestemte tidlig at vi skulle handle mest treleker (selv om far i huset har en tendens til å glemme det helt hver gang han ser en fancy plastleke i butikken) for å slippe å handle leker til flere barn i flere omganger. Det er dyrt nok å få de små i hus om man ikke skal handle nye leker til hver og en av dem og ikke minst for bruk og kast prinsippet sin del. Vi har fremdeles flere av våre treleker godt bevart fra da vi var små, men ikke mange av plastlekene har overlevd tidens tann. Overleve til nestemann kommer nok ikke plastlekene til plutten til å gjøre heller for det går til tider hardt for seg. Jeg er veldig fornøyd med lekene fra BamBam, de er av god kvalitet og selvfølgelig en fryd for øyet for pastellmammaen ;) 
Det lille toget i fimoleire laget jeg sammen med pynten til årets juletre. Den lille gyngestolen i hvitt bak kurven er også poden sin. Den er kjøpt hos Kremmerhuset og er veldig populær, selv om han fremdeles trenger litt hjelp for å komme seg opp i den. 


Therese 


fredag 20. januar 2012

So happy & very much in love...Det heter seg at julen varer helt til påske. Gjør meg ingenting så lenge julegavene fortsetter å dette ned i postkassen min slik det gjorde i dag. Disse lyktene fra Tine K Home har stått høyt på ønskelisten og endelig er de her, litt forsinket men veldig velkommen. Jeg skal innrømme at jeg kun hadde sett de via bilder og var spent på om de stod til forventingene og det gjør de så absolutt og enda mer til. Desverre var to av lyktene blitt ødelagte i løpet av postgangen, men mail er sendt til butikken så forhåpentligvis løser det seg raskt. Da skal dere få se mer en bare denne lille sniktitten :) 

Bloggen til Kremmerhuset har hatt en aldri så liten uhøytidlig kåring av norges 50 beste blogger og heldige Fjellrosa & livet under stjernene er med. Så stas og artig for ei jente som praktisk talt må dyttes ut av butikken hver gang jeg endelig kommer meg til en av dem. 

Tusen hjertlig takk jenter, u made my day!!!  

Og tusen takk for tips angående lillegutt. 
På søndag skal vi gjøre klart rommet hans og flytte sengen så får vi krysse fingrene for roligere nattesøvn til både liten og stor. Rommet ligger vegg i vegg med vårt så han skal nok ikke behøve å bruke lungene så voldsomt før mor spretter opp. 
Og ja Kristine, leker fra BamBam & Sebra :) 
Therese

torsdag 19. januar 2012

Rom for de små...

Jeg leste en gang i et interiørblad om en dame som fortalte at det værste hun visste var hjem der det bodde barn men der mor (eller far) desperat tviholdt på hjemmet slik det var før barna entret familien. Jeg er helt enig med henne for det skal synes at man har barn, det gir barna en følelse av å være hjemme akkurat like høyt som vi voksne setter den følelsen. Og selv om vi bloggemødre liker å vise frem de fine lekene i pasteller som glir rett inn i interiøret så vet de fleste av oss at det sjeldent er sånn i virkeligheten. Her i huset er det hvertfall ikke slik og selv om det kan se slik ut på bildene så er leker i blått, hvitt og beige i klart mindretall. På dagtid flyter det her av både barnebøker og diverse leker i rødt, grønt, gult og orange for da er det lillegutts tid. På kvelden derimot blir lekene ryddet bort og mammabloggeren i meg får igjen tre frem med sine duse og fargesvake elementer. Siden lillegutt leker seg her nede på stua sammen med oss og leiligheten ikke er all verdens av størrelse var vi avhengige av noen gode oppbevaringsløsninger lett tilgjengelig. Jeg har lenge sett etter en striesekk/havresekk/jutesekk av god gammel årgang til å oppbevare leker i uten hell. Men så kom H&M Home med den fine vårkolleksjonen sin der dette putetrekket i lin er med og "striesekken" min var endelig i boks. Jeg synes den utgjør en merkelig pute, men som oppbevaringspose er den jo genial. På baksiden har jeg festet en liten hvit ring i plast for å sørge for at jutesnora holder seg på plass.
 Jeg synes den er så fin at det nesten er morro å rydde på kvelden. Man kan jo håpe på at det smitter over på lillegutt når han blir litt større og skal rydde lekene sine selv ;)

Flere innlegg om oppbevaring av småleker kommer, 
for helt i mål kommer man nok ikke med kun et putetrekk :)  Tusen hjertlig takk for alle koselige kommentarer på det forrige innlegget. Visst er den fin ❤
Vi har litt hektiske dager i heimen for tiden og for første gang på veldig lenge våknet mor i huset med et snev av følelse av uthvilthet og gud så mye bedre dagen blir. Lillegutt har knapt nok sovet på natten noe som skulle tilsi at han sikkert ville ta det igjen på dagtid, men neida. Gode søvnvaner var visstnok ikke noe han skulle ta med seg inn i det nye året. I tillegg er jeg i en dårlig periode reumatisk og sover dårlig pga av smerter samt at jeg er blitt bare mer og mer var på lyder og sutring fra han i søvne så de gangene han faktisk sover gjør jeg sjeldent det lenge om gangen. Nå anbefales det jo å ha barnet på samme rom som de voksne til de runder året, men jeg er så sliten og energinivået rekker knapt nok til det nødvendige for tiden. Er det noen snille mammaer som har et råd eller to å gi? Lillegutt er straks 10 mnd så året er jo ikke langt unna, er det for tidlig å legge han på eget rom tro? 


Håper dere så langt har hatt en fin torsdag. Snart helg!!!! 


Therese

mandag 16. januar 2012

To me....from me ❤


Jeg har jo enda ikke vist frem gyngestolen min som var min egen julegave til meg selv. Det var vel i grunnen meningen at den skulle være på plass i god tid før jul, men på grunn av lang leveringstid og ytterligere kluss med forsendelsen ble det en lang ventetid. Ikke min største egenskap det skal innrømmes, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Siden da har hver lesestund med lillegutt og kveldens kos med nattasanger før sengetid foregått gyngende i stolen og vi elsker den alle mann, stor som liten. Nesten så vi angrer på at vi ikke fikk den i hus da lillegutt var enda mindre. 


Håper dere alle har hatt en fin dag. 
Her har vi endelig fått snøen vi ventet på til jul :) 


      Therese


søndag 15. januar 2012

Sweet Sunday 〜 Sweet Shopping...

Litt nytt i stua nå som julepynten er ryddet bort og leiligheten står naken tilbake. Jeg savner juletreet med belysningen det gir og lysslyngen med julekulene i glass, men det er jo det som er det spesielle med julen også. Den skal være litt magisk og anderledes den. På torsdag var vi på langtur og jeg fikk endelig innom Kremmerhuset igjen for å kikke på vårens varer og de skuffet helt klart ikke. 
Jeg hadde i utgangspunktet bestemt meg for å å holde meg til januarsalget, men jeg klarte jo ikke det når jeg så disse lysestakene i vårens kolleksjon. Lys lys mintgrønne og i glasert keramikk passet de perfekt med putene mine fra Ceannis som har den samme mintfargen i seg og som nok en gang er tatt fram og pryder sofaen. Litt uvant med lysestaker av den størrelsen og som gjør såpass mye ut av seg, men jeg liker det og lysene er tent fra frokost på morgenen til sengetid på kvelden. Det var det jeg rakk å ta bilde av før batteriet trengte en lading og så lenge holdt ikke dagslyset seg, men det ble med en ramme, en vase og to små keramikk bilder/julepynt fra salget også som får vente til en annen dag. 
Håper alle sammen har hatt en god helg og får en fortreffelig start på den nye uken. 
Her har vi avsluttet helgen med å se på Ingen grenser på NRK 1. Kan ikke annet enn å bøye meg i støvet over den gjengen der og det de presterer. Spesielt herlige Kari som både står på uten like og ikke minst blottlegger seg så fullstendig som hun gjør. Jeg synes det er kjempemessig og virkelig en god påminnelse om hvor viktig det er at vi oppdrar barna våre til å ta vare på og vise toleranse overfor mennesker som er anderledes enn en selv. Det gjør meg vondt langt inn i hjerterota at noen kan bli mobbet og harselert med ovenfor en situasjon man rett og slett ikke kan noe som helst for selv. Håper hun får det litt bedre med seg selv nå som hun endelig har fått bevist at hun uten tvil er tøffere enn de fleste. Stå på Kari!!!