lørdag 31. desember 2011

When wishes come true...
For nøyaktig ett år siden satt jeg her med en voksende mage, små dunkle spark fra en liten guttetass i magen og masse forventninger for det nye året. Forventningene for året slo til og vel så det, men jeg skjønner ikke hvor tiden ble av? Straks er det ikke lengre i år lillegutt ble født men i fjor. Det er ikke neste år han fyller sitt første år men i år og mammaen er snart ikke 30 lengre men TRETTI ÈN!!!! Den lille poden på 2.1 kilo som ble født i mars er blitt en "stor" gutt på 7,3 kg med verdens herligste latter, fineste smil og fire søte tannebisser i munnen. Nei, ikke vet jeg hvor tiden blir av men jeg må nok vedkjenne meg det faktum som pappaen hans sier; snart er han 90 kg og drikker øl!!! :) 
Et nytt bloggår står også på trappene. Desember ble en uplanlagt elendig bloggemåned selv om jeg sitter her med et dusin bilder som skulle blitt redigert, satt sammen til en innlegg og postet. Men så var det dette med tiden igjen da... Straks er det pappaperm i huset her og jeg øyner en mulighet til å få stablet en så smått skrantende blogg på fote igjen. Samtidig vil jeg få takke alle som har fulgt meg i året som har gått og håper dere følger meg inn i det nye også med deres søte og fine kommentarer. I året som straks har gått ble stue og kjøkkenvegger hvite, ett vitrineskap ble til to, haugen med barneleker som skal ryddes bort etter sengetid øker i overraskende fart og sambo har for første gang i sitt liv bodd i samme hus som et plastjuletre. Vi takker for et fantastisk fint år, en nydelig gutt som vi elsker over alt på jord, den lille familien vår og alle vi har kjær samtidig som vi ønsker 2012 spent og hjertlig velkommen. Bilde under er fra årets julekort tatt på november mens lyset fremdeles var sånn nogen lunde. Ikke spesielt bra i det hele tatt med tanke på farger og skygger som faller både her og der. Men det var noe så bedårende og herlig med det likevel, akkurat som den lille gutten vår er ♥ Pilotlue og briller fra Baghera.  Therese

torsdag 29. desember 2011

Juletid...God kveld alle sammen. Her nytes late og fine juledager sammen med familien mens snøen daler og endelig lager den julestemningen vi savnet på julaften. Jeg har allerede begynt å grue meg så smått til juletreet og resten av pynten skal ut på nyåret, jeg synes alltid at leiligheten blir så stusselig å tom når den er borte. På den andre siden så bobler også lysten til å forandre litt og jeg må innrømme at de planene allerede surrer i hodet. Glassklokken som jeg viste frem i innlegget Soon fikk endelig litt jul i seg den også fylt med lekre julekuler. De tre mønstrede glasskulene kjøpte jeg i en blomsterforretning og jeg synes de er så lekre. Jeg skulle gjerne kjøpt noen flere og pyntet juletreet vårt med dem, men de hadde gått så fort unna da de kom til salgs i butikken at tre kuler var alt som var igjen da jeg tuslet innom. Men jeg synes da de gjør seg vel så godt som pynt i glassklokken.


Varme tanker og klemmer sendes til Stine som mistet pappaen sin den 26. desember. Ofte glemmer man å sette pris på de man har rundt seg og den tiden man får sammen så husk å nyte den ♥
En fortsatt god jul ønskes deg fra Therese.
søndag 25. desember 2011

God jul...


 Julemiddagen er spist, pakkene åpnet og julens første dag er snart over. 
Jeg skjønner fremdeles ikke helt hvordan det gikk til at vi kom dit så fort, men jeg kjenner jeg er glad vi er i gang. Førjulens stress er en saga blott og endelig kan pepperkakene nytes, gjerne foran en god film på tv sammen med en deilig kopp gløgg og min kjære ♥
Her kommer noen bilder fra årets tre. På grunn av allergi hos underskrevne må vi desverre ty til plast, men det er slettes ikke ille det heller og det ryr desto mindre. Pynt til treet hadde vi lite av og ikke fant vi stort i butikkene som falt i smak heller. Valget falt til slutt på noen søte små gyngehester som ble kjøpt i en blomsterforretning, egenlagede figurer av fimoleire, glasskuler i forskjellige stiler med sisseleringer samt noen gullete kuler fra Skeidar jevnt fordelt blandt en kulelenke i sølv. De små papirhjertene fra Maisy & Alice som jeg er så glad i brukes flittig året rundt, men veien til juletreet fant de også. 
Toppstjerne fant vi ikke så i stedet satte vi en liten hvit fugl i toppen, en av de som ble brukt i bordpynten på navnefesten til lillegutt i sommer. Nyt en fortsatt fin jul alle sammen. 
Jeg har tydeligvis vært snill jente i år :) Men mer om det siden...


Therese


tirsdag 20. desember 2011

Soon...
Fire lys, ingen flere søndager i advent å vente på og fire små dager igjen til jul. 
HJELP!!!! Her i huset flyr dagene mens vi så godt vi kan forsøker å sette i stand hjemmet til julegjester midt i mellom survetokter fra en liten gutt som sliter med to tenner som skal frem enten det er julestri eller ei. Når mannen fremdeles har to dager igjen på jobb er det ikke mange frie hender til å dra støvkluten, bake kaker eller jakte hybelkaniner for mor. Men julen kommer når julen kommer og om ikke annet så er treet kommet på plass, alle gaver sendt og kakeboksen full av syv èn sort, nemlig verdens beste pepperkaker. Resten av kakefatet fyller vi opp med svigermors medbrakte.

Disse bildene ble tatt på søndag, ikke så veldig julete sett bort fra lysslyngen med julekuler som pynter fugleburet i bakgrunnen. Det er jo for mye forlangt å få tatt bilder, redigere dem OG poste innlegget på en og samme dag må skjønne. Siden da er leiligheten hvertfall litt mer stylet og julete så noe skjer da smått om senn....mandag 12. desember 2011

Dunkelt...

Hei alle sammen. 
Mørketiden er definitivt over oss her i nord og selv om jeg elsker den koselige stemningen med tente lys og sprakende peis så er det ikke like greit å være hobbyfotograf. ISOen står på maks og bildekvaliteten blir deretter. Frustrerende nå som man har så mye man skulle både fotografert og blogget, men men. 
Julen begynner å nærme seg og julepynten har så smått inntatt heimen. Det lille juletreet i metall som ble innkjøpt i fjor er foreløpig satt i vinduskarmen og et hjerte bestående av små små bjeller henger på det ene vitrineskapet. Intet juletre pyntet enda, men til helgen tenker jeg det blir. Jeg gleder meg til julen er her, alt er på plass og julestemningen virkelig kan sige inn over meg. Men det er enda en real vask av kjøkkenet, en opprydning i boden, shining av soverommet, klargjøring av et gjesterom og lillegutts rom til overnattingsgjester og 5 julegaver unna enda *puh* Ønsker dere en fin tirsdag alle sammen!


Therese 


søndag 4. desember 2011

Seint men godt...

Så ble det adventsstake på oss likevel, litt forsinket og veldig improvisert. 
Fatet fra Broste i tre har jeg sett flere steder i blogglandia så jeg er tydeligvis ikke den eneste som har falt for det. Høstens beste kjøp uten tvil og jeg vil gjerne ha det stående fremme i julen også. Siden det er såpass stort begrenser det seg med steder jeg kan sette det i leiligheten og da var det like greit å gjøre adventsstake ut av det. Fire brune kubbelys, noen kvister med småkongler fra gårsdagens trilletur med knuppen og organsabånd for å feste hjertene med og staken var ferdig. Jeg var litt skeptisk til å sette lysene rett på trebunnen i fall de begynner å renne, så de står på små skåler som i utgangspunktet tilhører teglass arvet av svigers. De nummererte hjertene har jeg laget selv ved hjelp av fimoleire stanset ut med pepperkakeformer og stempel fra Panduro. Enkelt og greit :) 

lørdag 3. desember 2011

Miinto...
God lørdag alle sammen. 
Her kommer et lite tips om du er like glad i nettshopping som meg. Veldig praktisk nå som man ikke bor i de mest urbane strøk og knapt nok slipper ut av dørene uten en barnevogn å skyve på. Miinto.no er et nystartet nettsted der man ganske enkelt har samlet over 170 butikker på samme sted og mengden merker å velge mellom er enorm. Ønskelisten min ble bare lengre og lengre desto mer tid jeg tilbragte der, og med det samme jeg var i gang laget jeg en til mannen og lillegutt også. Ilse Jacobsen, By Nord og ChillNorway må det gjerne ligge en gave fra under juletreet mitt i år! 


God (nett)shopping! 


Therese 


Pictures by Miinto, collage by me. 

torsdag 1. desember 2011

Velkommen...


Jeg rekker så vidt å poste et innlegg før denne 1. desemberdagen er over. 
Den har gått like fort som tiden har gjort etter fylte 30. Plutselig er høsten over og den (foreløpig) snøløse vinteren er på plass. Julen står for døren og pepperkakeformene er fremme på nytt. I morgen skal pepperkakene pyntes sammen med leiligheten som skal få en liten shining og litt pynt her og der før resten får stå en uke eller to til. I morgen kommer forresten stolene til spisestua + en liten (ganske stor) ting til så for mor i huset blir det en aldri så liten julaften allerede i morgen. 
Og til slutt et lite tips hvis du er ute etter pepperkakeformer i alskens størrelser og mer eller mindre tradisjonelle former. På Rema 1000 finner du nå et godt utvalg til 10,- stykke ;) 


God natt alle sammen & velkommen Desember 

Therese