onsdag 30. november 2011

Blue(ish)...

Snøen kom og forsvant igjen atter en gang. Men litt julestemning har vi da klart å få til likevel så julebaksten er påbegynt, finklærne til tassen kjøpt inn, julekort straks klare for bestilling og etter at sambo stakk ut en tur etter jobb kom jammen meg en julestjerne på bordet også. Det er gutten sin det


Her kommer litt herlig julete inspirasjon mens vi venter på snøen. 
Julen trenger så absolutt ikke være rød for å være lekker...


Oi Soi Oi & Anders Schønnemann


Anders Schønnemann

Anders Schønnemann


søndag 27. november 2011

Tente lykter...

Tenk at første søndag i advent straks er over. 
Jeg må ærlig innrømme at det finnes lite av både advent og julestemning her med grønn plen og nakne trær på utsiden av vinduene. Det er vanskelig å forestille seg at julen er en knappe måned unna da. Ikke kom adventsstaken på plass i tide heller. Adventsstaken fra i fjor var nydelig, men den fungerte dårlig siden lysene ble for tette og smeltet sammen rimelig raskt. Vi gikk en liten runde i noen butikker i går og jeg hadde håpet jeg skulle finne en da, men ingen stakk seg ut så i dag fikk det bli tente lys i lysestaker fra Tine K. home. Vakre er de også og egner seg like godt til både hverdags og fest. 
Men selv om adventsstaken manglet så har vi kost oss med varm te, pepperkaker og hengt opp julestjerna i  vinduet. En kos dag med den fine lille familien min og jammen har ikke snøen kommet i løpet av kvelden også. Så i morgen er kanskje både advent og julestemning på plass igjen.Ha en god natt alle sammen 
god 1. søndag i advent


Therese
onsdag 23. november 2011

Jeg vant!!!!


*hoppe opp og ned med begge hendene i været* 

Tusen tusen takk for alle koselige kommentarer på bilde som jeg deltok i konkurransen hos Øyeblikk med. Jeg ble helt varm i kinnene og det boblet i magen da jeg fant ut at jeg vant!!! Nivået på konkurransene inne hos Øyeblikk jentene er som dere sikkert har sett rimelig høyt så dette var ekstra morro. Jeg hadde mine favoritter selv, spesielt Noe på Hjertet sitt bidrag var et av de flotteste synes jeg. 
Premien kunne vel ikke passet meg mer midt i blinken siden det er et makrostativ. Jeg liker best å ta makrobilder (nærbilder) noe bloggen helt klart er et bevis på, og et stativ har stått lenge på ønskelisten min. Men nå kan jammen nissen finne på noe annet til meg ;) 


Tusen takk igjen 


søndag 20. november 2011

Cottage style to love...


Interiørbøker har det vært snevert med på handlefronten det siste året. 
Litt synd for jeg elsker å oppdage nye bøker jeg bare kan bla og bla i uten å bli lei. Reklameheftene til Home & Cottage har jeg alltid likt veldig godt både på grunn av produktene, men også den lekre stylingen. Desverre bor jeg langt unna nærmeste H&C butikk så mulighetene til å bla i dem går det langt i mellom, så da jeg leste på bloggen deres at de hadde gitt ut bok skjønte jeg jo med en gang at dette var en bok jeg måtte ha. Jeg trodde først at de kun kom til å selge den i butikken, men til min store glede så fant jeg den hos Capris. Den samme dagen jeg hentet bokpakken på posten så jeg faktisk at den lokale Rema 1000 butikken hadde tatt den inn også, så om ikke Home&Cottage har inntatt det glade nord så har hvertfall boken det. At jeg ELSKER den er vel rimelig unødvendig å si? Det er som å sitte med en kjempekatalog i hendene som man håper aldri skal ta slutt. Det gjør den jo, men da er det ikke værre enn at man henter seg en ny chai latte, benker seg i divanen og begynner på nytt ♥   


Det fine ullpleddet kommer fra Røros tweed og var en 30 års gave fra min kjære familie. 
Jeg tror det i utgangspunktet er en jule-utgave, men jeg synes det er så flott at jeg plukket det frem så raskt tempen sank ute. Og liggende fremme blir det nok til godt utpå våren også ;) 
fredag 18. november 2011

Cosy & comfortable...

Tusen hjertlig takk for koselige kommentarer på det forrige innlegget mitt, dere er så søte ♥

Her kommer et lite tips nå som snøen har begynt å dale fra himmelen og gradstokken sakte men sikkert siger ned mot minusgradene. Det er jo ingen grunn til å ikke pynte seg litt selv om de mest feminine plaggene gjerne hører sommeren til, og hos Cubus finner du nå en egen kolleksjon med topper i merinoull til 399,-. Jeg har litt sansen for myke, pusete stoffer på vinterstid og under har jeg gjerne en topp med blondekant for å gjøre det litt mer feminint og søtt. Par det med et par jeans for å røffe det opp litt så har man alt man trenger for en litt mer elegant hverdags-look. Cardiganen med perler på er fra en tidligere H&M kolleksjon og den er fremdeles en av mine største favoritter.  


En fortsatt fin kveld ønskes deg og dine. 


Klem fra Therese 


torsdag 17. november 2011

Me...


Ny konkurranse hos jentene i Øyeblikk, denne gangen er temaet "hvem er jeg?"
Ikke et nytt bilde denne gangen, men jeg synes det representerer meg veldig godt. 
Glad i å vise frem, men likevel litt for glad i skyggesiden til å tørre å stikke meg skikkelig frem. 
Noen av de bloggene jeg liker aller mest er de bloggene der bloggeren virkelig tør å dele av seg selv og sitt både med tekst og bilder. Jeg skulle veldig gjerne vært en slik blogg, men jeg er ikke det og jeg kommer nok heller ikke til å bli det. Jeg husker ikke helt hvem som skrev det og det var med en humoristisk tone det ble skrevet, at -du er så mystisk du. Og jeg er kanskje det, ikke med viten og vilje men jeg er redd for å legge alt for mye ut der. Jeg er redd for å tråkke over linja mellom privat og personlig. Redd for å tenke i ettertid at det skulle jeg ikke skrevet, vist bilde av eller gjort. Det er også grunnen til at jeg ikke poster så mange bilder her av lillegutt og de få bildene jeg poster av han er ikke all verdens. For det jeg tror man ofte glemmer i denne digitale verdenen er at det man legger ut om det så være seg tekst eller bilder, det forblir der. Man kan angre i ettertid, slette bloggen og håpe man har slettet sine spor men man vet aldri hvem som sitter tilbake med dine bilder, din tekst og dine tanker som man la ut på ferden. Og når det gjelder lillegutt så er det èn ting jeg virkelig ikke vil angre på at jeg gjorde. Så sett bort fra et par dårlige bilder i ny og ne må han nesten forbli et lite mysterie han også akkurat som mamman sin, men tro meg han er verdens skjønneste og jeg skulle gjerne hatt han på utstilling hele dagen Så jeg kommer nok til å fortsette å leve her i skyggedalen der det føles trygt og godt og håper dere liker bloggen min selv om den er nesten babyfri og "kjedelig". Trenger du inspirasjon til te-kopper og lysestaker så har du hvertfall kommet til riktig sted *stort smil* Ha en fortsatt fin kveld der ute. 


Theresetirsdag 15. november 2011

Sweet Sunday 〜 litt på etterskudd...
 Er det virkelig onsdag snart allerede? Jeg som synes vi bare er et blunk unna søndag...
Den aller første farsdagen her i huset ble feiret i det stille av meg og knerten siden pappaen selv var bortreist på kurs gjennom jobben. Han selv er ingen fan av disse dagene som handelsstanden setter aller høyest, men jeg synes en helt egen dag for pappaer er på sin plass. Spesielt når de er så fabelaktige som denne pappaen og som vi er så glade i. Også min egen pappa da Han er ganske så fabelaktig han også så gratulerer med farsdagen som var på søndag begge to. 


Klem fra mammsen & lillegutt!


lørdag 12. november 2011

Kjøkkentanker...Plutselig ble det en uke siden forrige innlegg, ikke helt planlagt men uken har bestått i dårlig form hos mor og et prosjekt på kjøkkenet som jeg har ivret etter å bli ferdig med midt i magevondten. I løpet av helgen ble kjøkkenet malt fra lys lys rosa (det virket tydeligvis som en god idè hos dem som malte det slik) til hvitt. Vi hadde den samme rosa fargen på stua så den ble malt i sommer. Etter det har jeg vært i skal - skal ikke modus for sommerens prosjekt ble litt mer slitsomt enn jeg hadde regnet med, spesielt når det viste seg at hver vegg trengte minst 3 strøk. Men tatt i betraktning at lillegutt da bare var 4 mnd og veggflatene litt større dristet jeg meg utpå søndag formiddag, mandag var kjøkkenet hvitt og mor i huset kunne ikke vært mer fornøyd. Nå ble ikke vinduskarmene malt slik som på stua da, det får vente til sommeren igjen.  


Jeg hadde mange planer og ideer til kjøkkenkroken vår, noen lar seg gjennomføre og andre ikke. Jeg var hvertfall veldig ivrig på å få inn litt mer naturlige elementer som brune farger, innslag i tre og rustikke detaljer. Vi har noen detaljer som går i retningen tre allerede, men de er så spredt og små at de blir borte i mylderet. Til min store overraskelse så er brunt og grått sammen en ganske fin kombinasjon. Stolene forventes å ankomme om 2-3 uker, enn så lenge har vi lånt to av de seks Ikea stolene vi har til spisestua. Med det jeg må si meg aller aller mest fornøyd med er natur printene jeg har kjøpt i Etsy butikken til Rocky Top Studio. Jeg falt over denne butikken for et år siden og etter det har jeg ønsket meg, ønsket meg og ønsket meg. Da hun hadde 2 for 1 salg for et par uker siden slo jeg til å kjøpte meg seks print som nå pryder veggen over spisebordet og jeg stopper opp flere ganger om dagen for å nyte dem. 
De er bare så vannvittig nydelige og jeg elsker dem!Flere bilder av spisekroken kommer. 
Enn så lenge håper jeg alle får en fin helg med sine kjære.  


Therese 

1: Fas klemmespot / Ikea, 2: Neo vegghylle / Ellos
3: Charles & Ray Eames plastic side chair
4: Rosendahls Opus storage jarlørdag 5. november 2011

NIBs søte drømmer...

En liten reprise på soverommet vårt siden NIBs konkurranse denne måneden er nettopp det helligste. 
Utrolig mye flott inspirasjon i månedens konkurranse så denne bli tøff. Har du lyst til å se flere bilder av soverommet vårt finner du de HER


Ha en flott lørdag alle sammen. 
Her blåser vi snart bort så jeg koser meg innendørs med kjøkkenplanlegging. 
More to come.  Therese tirsdag 1. november 2011

Christmas feelings...
1. november og èn måned igjen til advent. Endelig kan man både snakke jul, gjøre jul og handle peppernøtter og julemarsipan i butikken uten å få et merkelig blikk fra kassadamen. 
Jeg og lillegutt har allerede startet på julepyssleriet og i år skal juletreet vårt stå i fokus. Siden vi var bortreist hele jula gadd vi ikke gjøre stort ut av grana i fjor, men i år derimot skal vi feire hjemme og får masse av familie på besøk så juletre blir det. I dag har jeg laget en hvit enkel julelenke som skal på treet. Ideen til denne har jeg snappet fra søteste Kjersti. Det vil si om hun laget lenker skal jeg ikke si for sikkert, men hun gjorde meg hvertfall oppmerksom på denne utstanseren fra Martha Stewart i fjor. Siden da har jeg gått å siklet på en uten å finne den her i Norge, men etter et raskt søk på doily lace martha stewart hos Ebay var en på vei hjem til meg i posten. Tror det kom på ca 160,- med shipping inkludert, noe som ikke er spesielt ille for utstanseren var overraskende stor og tung. 

Jeg blir veldig fornøyd og tror lenken kommer til å gjøre seg fint der den skal sno seg rundt treet vårt. Lillesnupp er i grunnen fra seg av begeistring allerede der han satt å pludret i tripp trappen sin på enden av bordet hvinende av fryd hver gang utstanseren laget lyd når jeg klemte den ned. Og enda bedre ble det de gangene han fikk tak i en remse og smettet den inn i munnen før mammaen rakk å mukke. En utrolig koselig følelse å stelle til jul med barnlig fryd i heimen, selv om han ikke skjønner stort enda så skal det ikke mye til for å glede en liten sjel :) 


Håper alle har hatt en fin novemberdag. 
Nu venter senga & søte drømmer. 


Sweet Dreams