lørdag 23. april 2011

SMAK...

Altså, all ære til dere småbarnsmødre som klarer å sjonglere de flotte, høyst oppegående og funksjonelle bloggene dere har med utsøkte bilder og interessant tekst midt i en hektisk hverdag. Her kommer nok et innlegg som var planlagt i begynnelsen av påsken med en tekst ala: mine planer for årets påske er godt lesestoff, deilige tekopper og herlig påskesnop. Nå er vi plutselig på tampen av ikke bare påsken men påskeaften, jeg har fire splitter nye interiørblader liggende hvorav et av dem så vidt er blitt skumlest og alle tekoppene jeg lager meg ender opp halvdrukket og pisslunka. Bladet jeg nå har fått skumlest er nyankomne Tara Smak og så vidt jeg kan se så anbefales det varmt videre. Dette er faktisk det første mat-relaterte bladet jeg noen gang har kjøpt meg tror jeg, og som samboeren påpekte så kan det kanskje ha noe med den delikate forsiden bestående av herlig lilla franske makroner og glitter i teksten *sukk* Nå er det tid for mat, forhåpentligvis for den store først også den lille som for øyeblikket sover søtt i vogna si. 


Eller...?

lørdag 16. april 2011

Newbie...
Tusen takk for alle gratulasjoner i det forrige innlegget. Jeg blir både rørt og ydmyk av dere flotte jentene Vi koser oss bare værre og lillegutt er nå snart oppe i 2,9 kg. Fremdeles like fornøyd med tilværelsen og nå begynner de første spede smilene å komme også til mamma og pappas store glede. Tidligere i denne uken dumpet det en veldig koselig overraskelse ned i postkassen vår, en gave til lillegutt fra skjønne Stine. Jeg har litt problemer med å åpne vakkert innpakkede gaver og denne var helt klart intet unntak. På innsiden lå det en knallfin jakke og bukse fra Kappahls Newbie kolleksjon i god gammeldags Emil i Lønneberget-stil. I love them ♥♥ På jakken er det knapper i tre og buksen har en tøff påsydd jukse gylf. Skikkelig gjennomført og akkurat min stil. Tusen tusen hjertlig takk kjære Stine. Så koselig og utrolig snilt gjort av deg :)  


Jeg skal forsøke å komme meg tilbake i bloggemodus nå som dagene begynner å bli litt mer vante og livet som mamma går seg mer og mer til. Men jeg håper dere fremdeles har litt tålmod med meg for med tanke på at jeg har plundret med dette innlegget i snart 4 dager så blir det nok ikke noe ras av innlegg med det første. Men ett nå og da skal jeg forsøke å få til mellom amming, pumping, gåturer, stell og soving :) Ønsker dere alle en fin lørdag 
en fortsatt god helg


torsdag 7. april 2011

Det største i livet...
Tusen takk for alle koselige hilsner og etterlysninger, det er på høy tid med en oppdatering. Som dere sikkert skjønner så er vår verden blitt snudd på hode og lille lykkeliten er endelig hos oss. Tre uker før termin gikk vannet ved fullmånen og fire dager etter var han født. Det ble fire tøffe dager med modningskurer, rier i all mass med liten fremgang hvorpå fødselen ble satt i gang og gutten hjulpet ut med tang. Siden vi frem til dagen før vannavgang var til jevnlige vekstestimeringer var vi forberedt på at lillegutt var liten selv om vi hadde et håp om at han kanskje var litt større enn først antatt. Det var han ikke og kom til verden med  knappe 2,1 kg på kroppen fordelt på 46 cm. Med andre ord en liten gutt, men intet mindre enn perfekt og det nydeligste barnet mamma og pappa noen gang har sett :) 

De første dagene tilbragte vi på nyfødt intensiven på grunn av faren for infeksjon hos lillegutt grunnet den langvarige vannavgangen og fordi han hadde feber da han ble født. Han klarte seg heldigvis kjempefint uten noen form for komplikasjoner og for en ukes tid siden fikk vi komme hjem igjen. Siden da har dagene vært fulle av lykke, kos, klesvask og bæsjebleier. Vi har fått en helt utrolig guttebaby som sjeldent lager annet enn koselyder. Han er våken og søkende når han ikke sover, tålmodig, kosete og tydelig fornøyd med livet utenfor magen. Siden han er så liten som han er så får han ikke regulere matinntaket selv men må ha mat hver 3. time. Vi har slitt en del med ammingen fordi munnen hans rett og slett er for liten for brystet mitt, det tok lang tid før melken min tok seg opp og han reagerte med magesmerter på morsmelkerstatningen i begynnelsen. Nå virker det som om det har løsnet litt i forhold til produksjonen av melk, han suger godt med ammeskjold og magen hans tåler MME mye bedre. Døgnet går rasende fort når man skal mate, stelle og pumpe melk hver 3. time døgnet rundt og det skal vel ikke legges under en stol at det er ganske slitsomt også og det går hardt ut over søvnen. Men nå har han endelig begynt å legge på seg og er blitt en "stor" gutt på 2,3 kg så nå går det fort mot en vekt der han kan regulere måltidene sine selv og forhåpentligvis kommer vi så godt i gang med ammingen at pumpa kan legges bort også. 
Så slik er hverdagen vår for øyeblikket. Ny, spennende, hektisk, slitsom og mer fantastisk enn den noen gang har vært. Til tross for en tøff fødsel for både lillegutt og meg samt litt startproblemer med ammingen så er vi verdens lykkeligste og nyter denne barseltiden i lange drag. Og den nydelige sønnen vår kan vi rett og slett ikke se oss mett på...
Pictures by me.