søndag 27. februar 2011

Sweet Sunday 〜 Little feet... ❤

Ultralydbilde fra Lykkeliten var 10 uker gammel. Hode, kropp, to armer og to bein. 
Så liten, men likevel helt perfektIngen baby enda, men det så ut til å bli det torsdag da jeg dro til jordmor med det jeg trodde var luftsmerter. Da hadde jeg gått slik i to dager med smertene av og på og ringte på ettermiddagen torsdag når smertene tiltok igjen. Frem til da hadde jeg tenkt at siden de indre organene nå begynner å bli en del klemt så er det jo sikkert normalt med luftsmerter. Men når de begynte å å bli tannpine intense og vekslet litt mellom menssmerter også kunne det jo muligens være en urinveisinfeksjon? Så da ringte jeg jordmor som tok meg inn til undersøkelse og jeg skjønte lite da hun begynte å snakke om at "luftsmertene" mine kom med 5 minutters mellomrom. Det var da vel bare luft!!??!! Så fikk jeg 10 minutter på meg til å dra hjem, pakke en improvisorisk fødebag ( har jo 6 uker igjen til termin og goooood tid til å pakke den!?!) før jeg ble lagt i ambulansen og gitt riestillende medisiner slik at jeg ikke skulle føde de to timene kjøreturen tok. Så de siste dagene har vi ligget her på føden og ventet på at lillegutt enten skulle ta turen ut eller forbli der en stund til. Siden i går formiddag har riene heldigvis avtatt helt så nå er det bare kynnere tilbake og en aktiv liten krabat i magen som i løpet av natta har snudd seg så han nå ligger med rompa ned. Så nå ser han plutselig ut til å være like lite fødeklar som mamman sin :) 

Vi har fått veldig godt stell og pleie her da, og ultralyden som ble tatt da vi kom inn viste at gutten vår er litt mindre enn det han burde vært etter antall fullgåtte uker. Derfor vil vi bli fulgt opp ganske tett med ultralyder i ukene som kommer for å se om han rett og slett bare er en liten gutt som følger sin egen kurve eller om han bør hentes ut litt før tiden. Aktiviteten i magen tilsier hvertfall at han har det som plommen i egget, tydeligvis har godt med plass og siden hverken jeg eller samboeren er så voldsomt store fra naturens side så ligger det kanskje ikke i kortene at vi vil få så store barn? 
Søt som sukker er han hvertfall den lille gutten vårHåper dere får en fin søndag. 
Nå skal vi komme oss hjem igjen :) 


Therese & Lykkeliten


  

mandag 21. februar 2011

1001 natt...


Jeg husker så godt da jeg bodde i Oslo og Kremmerhuset hadde sine kinesiske uker. Nå er vel ikke Kremmerhuset ukjent med meg som kunde, men jeg har vel sjeldent tråkket så mye i den butikken som i de ukene. Til våren er det på tide å flytte inn dit igjen for nå kommer en hel masse varer i orientalsk stil og farger and i loooove it Jeg ble så glad da jeg så disse bildene i dag at jeg måtte stjele dem med meg og vise dere. Flere som gleder seg??? :) 

Pictures by Kremmerhuset
Hilsen Therese 
søndag 20. februar 2011

Sweet Sunday 〜 Romantic spring...
Picture from Noa Noa spring 2010 collectionJeg har for alvor begynt å glede meg til våren og sommeren. Lettere klær, solen som varmer, fødsel, mamma & pappakos, trilleturer med den lille gutten vår, kjærestetid også må det innrømmes at det skal bli litt deilig å få igjen kroppen sin nå. Kan ikke skjønne annet enn at vi går mot tidenes fineste vår og sommer. Solen har forsåvidt tittet frem igjen etter mørketiden så vi er da på vei :) 
Ha en flott søndag alle sammen
Therese Kjole fra H&M, pumps fra Nordstrom & kopp samt hengeampel fra Indiska


torsdag 17. februar 2011

Lunch with friends...


Jeg lever og har det fint, dog i en litt mer sliten og vaggende utgave av meg selv. I går arrangerte jeg en venninnelunsj der jeg serverte kyllingsalat, hjemmelaget karridressing og stekte rundstykker til. Ikke overraskende sprakk tidsskjemaet denne gangen også så dere får tro meg når jeg sier at maten så deilig ut og smakte like godt for den rakk jeg ikke ta bilde av før den var borte. Som ved bursdagen min dekket jeg bordet med det vi har av Grand Cru`s Bone China porselensserie og med servietter fra Tine K Home denne gangen. Håper torsdagen har vært fin for alle. 
Snart helgTherese 
Pictures by me

mandag 14. februar 2011
Picture by me
God valentinsdag alle sammen 


Therese 
søndag 13. februar 2011

Sweet Sunday 〜 I heart mummy...


Vi hører det hvert år, at fars og morsdag kun er et produkt av handelsstandens ønske om å melke oss for penger til blomster, kaker og konfekt. Og for å være helt ærlig har jeg vært tilbøyelig til å holde med de som mener det, helt til i dag tidlig. I går kveld satt jeg foran tv`n med en liten turner av en tass i magen før det ble stille der inne. Veldig stille, noe som i og for seg ikke er så unormalt når klokka begynner å nærme seg 24.00 så jeg gikk til sengs, dytta litt på magen uten respons og slo meg til ro med at han sikkert sov sine søteste drømmer der inne. Det var også rolig de gangene jeg våknet i løpet av natta og like rolig da jeg igjen våknet klokka 07.00. Men da var ikke mamman like rolig lengre og etter et par dult og litt risting i magen uten å kjenne så mye som et streif av en arm eller et bein løp jeg på kjøkkenet og blandet meg et glass iskald saft som jeg drakk før jeg satte meg ned i sofaen for å vente på effekten mens tårene rant og frykten lå som en kald klo rundt hjerterota. For hva om han ikke sov likevel? Hva om jeg nå satt her i 8. måned av graviditeten og hadde mistet mitt første barn før jeg i det hele tatt har fått sett han? Hva om jeg har gått her i så mange måneder og vært en mamma, følt meg som en mamma og elsket som en mamma også blitt fratatt muligheten til å virkelig være det for sønnen vår også på utsiden av magen? Som mennesker flest er også denne lille krabaten glad i sukker så det tok heldigvis ikke lange stunden før det kom et lite dult, også et til og enda et. Og tårene som for et øyeblikk siden rant på grunn av redsel ble brått byttet ut med tårer av glede og en enorm lettelse, og det er kanskje slik det er å være mamma? Grensene mellom latter og gråt blir kanskje litt mer utvisket og man er sårbar på en helt annen måte enn man har vært tidligere. Å ha vondt i mammahjerte er vondere enn når man "bare" har vondt i hjerte. Og den kjærligheten man føler for det menneske man er i ferd med eller allerede har satt til verden er større og mer intenst enn man noen gang har følt det før. Så kan man jo velge om man vil henge seg opp i handelsstandens trang til å tjene noen ekstra slanter på to dager i året eller om man velger å se litt bakenfor akkurat det og gesten det er med en egen dag der man hedrer pappaer og mammaer på. Jeg velger gesten og har skjønt nå at valget man tar om å bli pappa og mamma langt fra er en enkel jobb, men en jobb på veldig mye godt og litt vondt også. Og den jobben synes jeg fortjener minst en egen dag i året. 


Så til alle mammaer der ute: 

- denne dagen er deres så gratulerer med den
& fortsett den fabelaktige jobben dere gjør. Til min egen mamma: 

- tusen takk for at du er akkurat den du er og for at du er mamman min. 
Jeg ville ikke hatt en annen mamma for alt i verden.
Jeg er glad i deg

Og til min lille sønn: 

- beklager for at jeg vekte deg ved å gi deg sukkersjokk i dag. Jeg skjønner nå at du har arvet din pappas gode sovehjerte når du først sover og er et utpreget b-menneske slik som mamma siden du la deg til å sove igjen når effekten i sukkeret dabbet av. Hvis dette er en døgnrytme du tar med deg når du kommer til verden så er du høyst velkommen til det. Hvis ikke kommer jeg uansett til å elske hvert minutt jeg får tilbringe med deg, dag som natt


NB: og vit at selv om du nå fikk sukker på søndag morgen så betyr det ikke at mamma ikke kommer til å være konsekvent med regelen om kun lørdagsgodt ;) 
Ha en fin morsdag alle sammen 

fredag 11. februar 2011

And so it begins...


Da var det nøyaktig to måneder igjen til termin og svangerskapet er helt klart gått inn i fasen der enkelte dager er rene unntakstilstanden. Jeg kunne sikkert skrevet en lang tirade av usj og æsj med slike dager, men dagen blir jo ikke bedre av den grunn. I stedet forsøker jeg å nyte at jeg faktisk kan ligge på sofaen med beina i været og at setningen -jeg kjeeeeeder meg, fremdeles ikke er et fremmedord. Om to måneder er det nok det og kommer sikkert til å forbli det de neste 18 årene, hvertfall for mamman og pappan.  Ha en fortsatt fin fredag alle sammen
husk; beina i været når du kan ;)  
Therese 

  


onsdag 9. februar 2011

GG and me!!

Interiørbilder har det vel aldri vært manko på her siden jeg begynte å blogge, Green Gate derimot har ikke vært så voldsomt representert. Jeg har faktisk bittelitt Green Gate som jeg kjøpte for flere år siden fordi jeg syntes det var så fint, helt til den store GG bølgen inntok norge og pastellfargede kopper og skåler ble noe tilsynelatende alle hadde og siden da har de stått stuet bort i et skap. Jeg hadde i grunnen ikke trodd at den prikkete og blomstrete porselenstrangen skulle komme tilbake, men jammen gjorde den ikke. Men jeg har nå fremdeles en stor trangt til å gjøre min egen vri på ting og jeg må ærlig innrømme at et bord dekket med GG fra den ene enden til den andre er noe av det kjedeligste jeg ser. Beklager til de som måtte føle seg tråkket på tærne nå *kremt*  Hvorvidt frokostbordet blir kjedelig eller ikke med GG kommer jo i grunnen helt ann på hvordan man setter det sammen og med hva ikke minst. Jeg har paret mine GG Chloe kopper og fat med boller fra Ikea og de to blå nyansene stod perfekt til hverandre. Krukkene med havregryn og sukker kommer fra Bloomingville og er de nye favorittene på kjøkkenet for tiden. Et kjøkken som har fått en aldri så liten ansiktsløftning i det siste, men mer om det siden :)  

Pictures by me
♥ NB 

Jeg vil minne om auksjonen til De fem S`ene som nå er i gang. Mellom 9. og 13. februar kan du by på mange flotte produkter hos S`enes Facebook auksjon der all inntekt går til Stine Sofies Stiftelse. Vil du lese mer om auksjonen kan du titte HIT og ønsker du å by på smykkene jeg har donert så finner du de HER


Ha en fin fin onsdag alle sammen 


Therese 


tirsdag 8. februar 2011

Liten & Grønn...


Jeg skal ikke skryte på meg å være en grønn og skjønn mamma som kun kjøper økologiske babyklær produsert på riktig måte. Til det er stresset ved å bli førstegangsmamma for stort til at jeg kan luke ut absolutt alt som ikke holder standarden innen grønn & skjønn, men jeg forsøker å være litt bevisst. Det er nok mange kleskjeder blitt også for det hender titt og ofte at klærne til de minste er laget av økologiske materialer, og det gjør jo jobben litt lettere. Men det skal ærlig innrømmes at jeg er mer opptatt av hva jeg putter på huden og i ungen min enn akkurat klærne. Og der er det ingen slingringsmonn så jakten på trygge og gode produkter for å ha ved stellebordet er i gang.  Har du noen forslag tar jeg gjerne i mot :)
Ha en fin tirsdag alle sammen

Therese Body til Lykkeliten kjøpt hos Cubus. 

søndag 6. februar 2011

Sweet Sunday 〜 Sweet Love...Også noen bilder av den nydelige buketten fra samboeren min som kom på døra sammen med en eske deilig konfekt. Han viste seg tidlig å være en særs omsorgsfull mann denne gutten og det har han siden bare fortsatt å bevise også i det daglige, så jeg har uten tvil vært veldig heldig med valget av mann. Han er, som mamma sier, en sjelden blomst og det kan jeg jo ikke si meg noe annet enn høyst enig i. 


Tusen takk min kjære 
Jeg er så glad du er min! 

Pictures by me
Ha en fin søndag alle sammen 

lørdag 5. februar 2011

A night in Bollywood...
Da var den store dagen over og jeg er nå en høygravid 30 åring med den siste visdomstannen i full fremmarsj, med andre ord ganske mange voksen-poeng på en og samme dag der :) Dagen ble feiret med en vennemiddag på kvelden lagt opp i Bollywood stil med vannglass fra Tine K Home samt Indiska, et marokkansk tebrett med levende lys og indisk mat med tilbehør. Tebrettet er kjøpt hos Lille Medina og er så skjevt som det kan få blitt og da blir det ikke bedre med det som står oppå, men det er jo litt av sjarmen med det synes jeg. I høst kjøpte jeg meg en liten telysholder fra Lisbeth Dahl som har fått plass på brettet, jeg synes det var så søtt med de små lenkene og bjellene som dekor på det. Fatene kommer fra Rosendahls Grand Cru Bone China serie og linserviettene er kjøpt hos Nille. De brettet jeg til en liten holder for bestikk før jeg bandt et hvitt silkebånd rundt og festet på en liten metallblomst til dekor. Ja, til og med det hvite blokklyset på tebrettet fikk et lite emblem i orientalsk stil. Jeg elsker å pusle med slike ting, men jammen tar det ikke på nå som svangerskapet er i sine siste 10 uker. Det er ikke så lett å beregne tiden lengre synes jeg og dagen før brente jeg meg skikkelig da jeg brukte flere timer bare på å vaske badet, noe som pleier å gå ganske radig unna ellers. Derfor pyntet jeg bordet og tok bildene ganske tidlig på dagen så var jeg hvertfall i havn med den oppgaven. I løpet av dagen kom det en hyggelig dame fra blomsterbutikken rundt hjørnet med en nydelig blomsterbukett og en liten konfekteske til meg med en liten hilsen fra min kjære  Buketten ble naturlig nok midtpunktet på bordet til gjestene ankom, men det fikk jeg desverre ikke tatt bilde av. I dag derimot har jeg tatt masse bilder av dagen derpå bordet der buketten fremdeles er midtpunktet. De kommer i morgen...Håper du har hatt en fin start på helgen 
&
 god kveld til dere alle.  


Therese Pictures by me

tirsdag 1. februar 2011

Bedre å bygge barn enn å reparere voksne...

De siste dagene har jeg som mange andre blitt både berørt og engasjert over lørdagens blogginnlegg hos Fru Fly om sosiale medier og sosial samvittighet. Nå som jeg selv står på terskelen til å bli mamma til mitt eget barn som jeg skal ta vare på, beskytte og gi en god oppvekst for å ta med seg videre i livet så er jeg evig takknemlig for at både jeg og samboeren har hatt hver vår oppvekst i hjem preget med glede, forståelse, gode holdninger, kjærlighet og ikke minst trygghet. Det gir oss et godt utgangspunkt når vi nå selv skal ta fatt på oppgaven som foreldre. Desverre er det så alt for mange barn i norge i dag som ikke får vokse opp med denne tryggheten rundt seg. Barn som lever en hverdag med vold og overgrep eller som på andre måter blir frarøvet muligheten til den barndommen de burde hatt, den barndommen de har rett på. De fem S´ene er en familie på fem som har tatt dette engasjementet lengre enn det mange av oss gjør og de arrangerer nå en auksjon på Facebook til støtte for Stine Sofies Stiftelse som ble etablert i 2000 av Ada Sofie Austegard og Bente Bergseth. Ada Sofie er mamman til Stine Sofie (8) som med venninnen Lena (10) i mai samme år ble funnet voldtatt og drept i Baneheia. Stine Sofies Stiftelse er i dag en av norges største forkjempere for å trygge barns hverdag og arbeider for å beskytte barn mot vold og overgrep samt sikre barns rettsikkerhet. I forbindelse med De fem S´enes auksjon har Fru Fly oppfordret til en bloggedugnad for å vise at vi har et engasjement som stikker dypere enn bare fotografering av kaffekopper og nybakte kanelboller. Som Fru Fly sier så er dette en av hennes hjertesaker og jeg kunne ikke sagt meg mer enig. I den forbindelse har jeg blåst støvet av kakeboksene mine med smykkedeler og laget en liten hjerte-kolleksjon som jeg donerer til auksjonen. Smykkene kan du by på gjennom auksjonen til De fem S´ene som arrangeres på Facebook i tidsrommet 9. til 13. februar. 


Jeg anbefaler alle å la seg engasjere av Fru Flys blogginnlegg, støtte opp om De fem S´enes auksjon og ikke minst la seg opplyse fra Stine Sofies Stiftelses sider. 
La barns oppvekstvilkår være din hjertesak også!!!


Øredobber med hvite emaljehjerter. Øredobbene måler 3,7 cm fra topp til bunn.
Halskjede med sølvforgylt hjerteanheng i nydelige detaljer. 
Selve hjerteanhenget er "puffet" og har lik design både på frem og baksiden. 
Kjede er 41,5 cm langt. 


Halskjede med et intrikat detaljert sølvforgylt hjerteanheng. 
Dette anhenget er flatt og kjede er 41,5 cm langt. 

Hvert smykke kommer tilsendt i en organsapose sammen med en liten overraskelseOverskrift og sitat fra sidene til Stine Sofies Stiftelse.