søndag 30. januar 2011

Sweet Sunday 〜 Life...
Denne uka har vært en frisk påminner om at tiden går og livet med den. Lillegutt i magen er plutselig bare knappe 10 uker unna, jeg har hatt min siste uke som tyveognoe for i slutten av neste uke er det ubønnhørlig over til de tredve og i begynnelsen av uka var det fem år siden jeg ble operert for svulst på hjernen. Den sistnevnte datoen har jo kommet og gått hvert år på slutten av januar siden 2006, men likevel var det litt spesielt akkurat i år fordi en svulst av typen jeg hadde ofte kommer tilbake i løpet av et femårsstadie hvis de kommer tilbake. Nå har jeg ikke hatt årets MR røntgen enda av naturlige årsaker, men hadde svulsten vært på vei tilbake burde det vært observert på forrige undersøkelse. Den undersøkelsen var fin og jeg har ingen tegn i det hele tatt på at den er tilbake så jeg drister meg til å si...

FRISKMELDT!! 

Det at jeg straks fyller 30 har jeg store planer om å ta heeeelt med ro, selv om det skal innrømmes at det stakk litt ved forrige besøk på vinmonopolet når jeg for første gang noen sinne ikke ble spurt om legitimasjon. Jeg velger og tolke det som at jeg nå endelig ser ut til å ha bikket 18, og det skulle vel bare mangle når man straks er 30? :) Egentlig så er det greit at man er kommet dit man er kommet. At tjueårene har vært tøffe på flere måter og hatt en lærdom med seg som til tider føltes blodig urettferdig og meningsløs, så er det jo likevel de erfaringene jeg har med meg som gjør at jeg kan gå inn i et nytt tiår som den jenta jeg er på godt og vondt. Og i all beskjedenhet så må jeg si at jeg synes ikke hun er så ille, selv om hun kanskje kunne vært litt flinkere til å tørke støv og rydde på plass osten som alt for ofte forblir på kjøkkenbenken når frokosten er lagt på asjetten. Men livet ville nå likevel vært ganske kjedelig hvis man ikke hadde noe forbedringspotensiale og strekke seg etter :) 

 Therese 

lørdag 29. januar 2011

Klar eller ei her kommer jeg...Vel forhåpentligvis ikke heeeelt enda, men med tanke på at jeg nå har gått gravid i 30 uker så er ikke de 10 ukene som gjenstår stort å snakke om. Nå er det vel slik at de fleste jordmødre anbefaler at man mentalt er forberedt på fødsel fra uke 38 da det ansees som normalt å føde mellom uke 38 og og 42, noe som igjen etterlater kun 8 uker med mental forberedelse på å bli mamma. Skjønner ikke hvordan det skal gå til jeg??? Noe som er godt i rute er utstyret til lillesnupp. Det mangler litt men ikke noe som er krise å ikke ha om gutten skulle komme før. Tipset om mor Signes babyteppe fra Nøstebarn fikk jeg gjennom bloggen og det har snille svigermor strikket sammen med et nydelig hentesett i creme med lavendelblå blomster på. Bamsen har pappan kjøpt til gutten sin ♥
~ Oppsummering etter 30 uker med lykke ~ 


I magen ~ en gutt
Antall hull i tennene ~ ett 
Værste symptom ~ halsbrann
Strekkmerker ~ ingen *bank i bordet
Største overraskelse ~ helt klart størrelsen på puppene
Mest fornøyd med ~ at jeg fremdeles klarer å barbere leggene
Antall hormonelle sinne-utbrudd ~ ett (stakkars pappan min) 
Antall paniske hjelp jeg skal bli mamma-utbrudd  ~ to (stakkars sambo) 
Tanker om den lille ~ ser visst ingen nytte i å bruke tiden i magen på soving, simpeltent elsker fulle urinblærer, har siden begynnelsen vært høyremann (til fars store glede) og mor fatter ikke hvor lange bein denne ungen må ha for det kiler og sparker over alt til tider. 
Gleder seg aller aller mest til ~ å bli og være mamma til en skjønn liten gutt som til tross for mors tidvise hormonelle og paniske anfall er høyt ønsket og elsket over alt på jorden. Så høyst velkommen er du lille venn. 
Hilsen mamma & pappa  
Pictures by meFortsatt god lørdag til dere alle ♥

fredag 28. januar 2011

Purple delights...Siden vi snart bikker over til februar fant jeg ut at det kanskje var på tide å vise frem de to januarkuppene jeg gjorde i år. Vasen hadde jeg med meg fra Osloturen med sambo rett etter jul. Den var det halv pris av halv pris på og kostet meg rett over femtilappen. Jeg er i utgangspunktet lite glad i gjenstander med krakelering i dekoren, men denne vasen tiltalte meg til tross. Nå har den orientalske stilsansen min tatt fullstendig overhånd for tiden og denne vasen passet jo perfekt inn både i forhold til farger og design. Det gjorde også det nydelige brette/bilde fra Kremmerhuset som var nedsatt til 99,- Jeg kjøpte meg et annet brett i litt andre farger (ikke overraskende beige) den gangen Kremmerhuset kom med denne kolleksjonen, men jeg husker jeg stod å klep lenge i dette fatet også før jeg endelig fikk bestemt meg. Nå som det var nedsatt til en skarve hundrelapp fant jeg raskt ut at jeg har da plass til begge to. Merkelig det der så nå pryder de toppen av vitrineskapet på stua. 


Ha en fin start på helgen alle sammen. 
Her ligger det ann til å bli den enkleste starten på dem alle, grandis til middag. 
Det har vel knapt skjedd siden jeg flyttet hjemmefra for 10 år siden, men lettvinte løsninger må nytes mens man kan den siste tiden    Therese 


Pictures by me

onsdag 26. januar 2011

Avslappende i grått & beige...
I går hadde jeg en liten shining av stua med støvtørk og rydding. Nå som snøen er kommet for fullt utendørs savnet jeg litt kontraster her inne så de hvite putene mine fra Day er for øyeblikket ryddet bort og erstattet med noen puter i grått. Divanen har virkelig fått fint besøk av en silkepute fra Tine K home kjøpt hos hviit. Den er grå i fargen men bikker nesten over til en anelse purpur i dagslys, i love it I sofaen har jeg gått for en litt rimeligere variant, der ligger to puter fra Kid. Den beige fargen som går igjen i motivet på putene passet jo ypperlig sammen med trekket og de beige putene til sofaen. Bort med lotusstakene for en stund og frem med en hvit liten Tine K Home skål og en håndlaget marokkansk bolle til frukten og stuen ble som ny :) Ha en fortsatt fin onsdag kveld


Pictures by me/emblem by Tine K. Home
mandag 24. januar 2011

A fruity monday...

Picture by me

Ny mandag, ny uke og det skal innrømmes at dagene begynner å bli lengre nå. Kroppen bærer tydelig preg av å være i sitt siste trimester og både jeg og lillegutt merker at plassen dag for dag blir knappere der inne. Godt er det ikke, men jeg må likevel smile hver gang han spreller med de små tassene sine i mellomgulvet så mageskinnet danser. Kanskje et lite forsøk på å strekke ut beina, men lengre enn mellomgulvet kommer han jo ikke :) Ved siste kontroll hos jordmor forrige mandag hadde han lagt seg med hode ned. Jeg holdt på å få spader da jordmor dro opp et påmeldingsskjema til fødselsforberedende kurs, for vi har da vel all verdens med tid før gutten kommer enda? Fire dager etterpå fikk jeg mine første kynnere så at både kropp og baby gjør seg klar er det ingen tvil om. Mon tro om hode til mor følger den samme veien snart? 


Mens vi venter kommer vi ikke unna mye sofatjeneste om dagen og Narvesen får oftere og oftere besøk. Siste tilskudd til bladkurven er det nye nummeret av Vakre Hjem & Interiør. Et nummer absolutt verdt pengene, spesielt reportasjen My Valentine fanget min interesse. Men det gjør vel stort sett det meste som er vintage, rosa og søtt :)

     Hilsen Therese 

Pictures from the Norwegian interior magazine Vakre Hjem & Interiør no 1

søndag 23. januar 2011

Sweet Sunday 〜 The most beautiful things...
Sweet Sunday!

Med ønske om en fin søndag til dere alle.
 Therese  


Picture via Weit and quote from Helen Keller.

lørdag 22. januar 2011

A life in plastic is pretty fantastic...Blomster i plast har alltid vært litt fy fy for min del. Det er liksom forbehold pensjonistene som med årenes gang glemmer å vanne de stakkars plantene sine det, så med andre ord er dette kanskje noe jeg burde gjort før? Etter å ha lest dette herlige innlegget inne hos Marie tenkte jeg hvorfor ikke og strenet i vei til den eneste interiørrelaterte butikken som finnes her. Ikke overraskende bugnet det av plastblomster der, mest på stilker selvfølgelig og det passet meg ypperlig for noen husfred i plastikk var jo uansett uaktuelt å dra i hus. Valget falt på disse.......ehm......snøballene!?! Noen slående skjønnhet er de kanskje ikke, men jeg synes de var tøffe også passet de godt inn her stilmessig. På toppen av alt var de SÅ morro å fotografere så nå har jeg sortert bilder med hard hånd her. Vasen de står i ble for mange mange år siden kjøpt på Ikea. Så nå har jeg gjort det også........kjøpt meg plastblomster. Livets veier er jammen uransakelige! 
Ha en fortsatt fin lørdag alle sammen 
Varm klem fra 


Therese 

Pictures by me

fredag 21. januar 2011

Love & Lace...Jeg kan ikke annet enn å la meg heftig begeistre over disse nydelige porselensskålene fra Hideminys Etsy shop. Kniplinger og engler med hjerteformede vinger i skjønn forening. 


Håper helgen har bydd på en god start for dere alle. Therese 
                                                        Pictures by Hideminys Etsy shop. 

torsdag 20. januar 2011

New & old news...Med januar og nedplukking av julepynten følger alltid lysten over å gjøre noen forandringer med. Siden stua vår har åpen kjøkkenløsning og ikke er så lett å møblere i utgangspunktet er det lite jeg får gjort på møbelfronten, men når det gjelder pynt og pyssel kan jeg holde på i evigheter. I går tørket jeg litt støv på stua og hentet frem en lykt som ble kjøpt for hvertfall et år siden, om ikke lengre, men som har ligget nedpakket helt til nå. Så selv om den ikke er nyinnkjøpt så er den likevel ny for meg og passet så fint sammen med det lille tablået som allerede står der oppe. Rundt om på lykten henger det fire prismer i lilla og lyse rosa nyanser og selv om den neppe er av marokkansk opprinnelse så gir den hvertfall den følelsen. I går bestilte vi litt møbler til lillegutts rom fra ikea og med det samme vi skulle bestille derfra kjøpte vi et vitrineskap til også. Vitrineskapet er makent til det vi har og har vi målt riktig skal vi få plass til dem begge to ved siden av hverandre. Jeg gleder meg til det kommer og tror det blir veldig lekkert med de to skapene sammen. Også trenger vi plassen ikke minst for vitrineskapet som står her er fylt til randen nå, litt uvisst av hvem *kremt*  


Jeg har også fått en utfordring av skjønne Lise i no.154 om meg:


4 tv-program jeg ser på

Jeg ser ytterst lite på tv, faktisk så lite at jeg ikke kan fylle ut listen med mer enn en ting og det er jordmødrene som går på NRK1 onsdager. Hadde det ikke vært for at jeg selv skal gjennom en fødsel om  2,5 måned hadde jeg neppe sett på den serien heller.
4 ting jeg har gjort i dag

Vært på vafflelunsj
Hentet en pakke fra Cornelias hus på posten
Kuttet meg å hånda. Det kan være farlig å skjære rundstykker
Hatt besøk av en snill mann fra boligkontoret som hjalp meg med et kilt vindu4 ting på min ønskeliste

Stoler til det lille kjøkkenbordet
Pip collection er alltid velkommen i mitt hjem
Flere deler til Grand Crus Bone China servise mitt
Ny mobil siden min elskede Sony S500i på 3 år nå er på vei til å takke for seg4 ting jeg liker dårlig

- Barn som ikke får den oppveksten de bør og har rett til på grunn av svikt hos voksne

- Til tider politikken i Norge. Skjønner at det ikke er bare enkelt å styre et helt land, men jeg er likevel hellig overbevist at det på mange områder burde kunne blitt gjort bedre

- At det med viten og vilje blir produsert produkter med en levetid på ett år eller to, kanskje tre hvis du er (u)heldig med produktet

- Boksåpnere!!
 


Nå skal jeg forsøke å komme meg tilbake i bloggemodus etter to stille uker. Tror ikke det skal bli så vanskelig for jeg elsker å leke meg med det nye kameraet mitt. Men så var det det å lese bruksanvisning da, akkurat der er jeg like dårlig som en mann ;)God torsdag kveld til deg


Therese 
Picture by me


søndag 16. januar 2011

Sweet Sunday 〜 With love from Krista...
I går hadde jeg store planer om å legge ut magebilder av 28 ukers magen, men rakk ikke gjøre stort mer enn å ta bildene før tiden rant fra meg og en sosial sammenkomst med venner stod for døren på kvelden. Og da jeg skulle sette meg ned å redigere bildene i dag la jeg merke til at kvaliteten var høyst begredelig siden jeg hadde på meg en stripete genser når jeg tok bildene, så note to my self: ikke stripete klær neste gang!!! Derfor får magebilde vente enda litt til for i dag orker jeg ikke ta nye. Det ble lite søvn i natt da lillegutt lå godt plantet opp i ribbeina på den ene siden samtidig som han lå og sparket de små tassene sine i blæra mi, forkjølelsen jeg har hatt en uke skal visst ingen steder og beina ligger nok en gang høyt på grunn av vann i kroppen. Men for all del, bare elendighet er det ikke for jeg har to nye interiørblader liggende på stell, en herlig samboer som masserer bein til den store gullmedaljen om dagen og selv om det lille sjarmtrollet vårt har en trang til å ligge å gnukke seg mot blæra mi så er jeg fryktelig glad for å ha han der inne uansett :) Så mens jeg venter på at resten skal bero koser jeg meg med disse nydelige fotografiene av finske Krista Keltanen så lenge. Sart, romantisk og pasteller. Whats not to like? Kristas bilder finner du i Etsy butikken hennes og vil du se mer av den flittige damen har hun en egen fotoblogg også.
Nyt og ha en fortsatt fin søndag.Therese Pictures by Krista Keltanen

torsdag 13. januar 2011

Kveld i stua...Et lite innlegg for å si at jeg lever, dog litt okkupert med andre ting enn blogging om dagen. Deilige dager med min kjære og en del huslige gjøremål mellom forkjølelse og en veldig gravid kropp med masse vann har preget denne uka så langt. Forkjølelsen har holdt seg på et levelig nivå hele uka men blusset voldsomt opp i løpet av natta, så jeg håper dette er siste krampetrekning før den slipper. Vi har likevel fått på plass mye de siste dagene sambo og jeg. Blandt annet bildelister på veggen i gangen, to bilder over sofaen, kjøpt nytt spisebord til kjøkkenet, voksiposen til lillegutt er i boks samt babysete til stokkes tripp trapp stol, liftgardiner til stua, litt mer belysning og litt utskiftninger på putefronten i sofaen. Dette gjorde godt hvertfall for min del for jeg ligger muligens ann til tre rolige måneder med beina i været på sofaen resten av svangerskapet. Det var definitivt ikke en del av min plan for jeg har jo vært så fin hele svangerskapet frem til nå så jeg hadde i grunnen ikke tatt høyde for mye annet den tiden som gjenstår. Men for all del, jeg har som sagt hatt seks fine måneder å leve på så om de tre som gjenstår ikke blir helt som planlagt får det bare være. Det som ikke blir gjort til babyen kommer får bli gjort etterpå, værre er det ikke. 
I dag har jeg tørket støv i et lite hjørne av gangen/stua og hengt opp en lyslenke på det franske kaminspeilet samt omplassert trollhasselen til samme sted. Samboeren har hengt opp de sorte bildelistene som hang over spisebordet i den forrige leiligheten på den motgående veggen og satt opp noen bilder der. Over det lille spisebordet som er nyinnkjøpt til kjøkkenet har jeg planlagt en liten hylle eller to over, men jeg må bare finne den først :) Ønsker dere alle en fortsatt fin torsdag kveld. 
Therese 


Pictures by me

mandag 10. januar 2011

Hverdagsluksus...

Da var svigers dratt hjem, julen er pakket bort og hverdagen er her igjen. Jeg synes slettes ikke det er så ille for vi har jo så mye fint å se tilbake på og ikke minst se frem til. I dag har jeg sett litt tilbake og redigert noen bilder som ble tatt på hotellet vi bodde på i Oslo før helgen, ærverdige hotel Bristol. Og for et hotell!!! Det var som å komme til både tusen og en natt og Hercule Poirot`s verden på en og samme tid. Hotellets vinterhage er jo en opplevelse i seg selv og desto bedre blir det når man kan sitte der og nippe til en kopp med rykende varm peppermyntete. Men så er det vel heller ingen tvil om man er ankommet et fint sted når man blir møtt av tofløyede dører inn til badet, dopapiret er brettet som en sløyfe, hotellsåpa er fra L`occitane og morgenkåpe med tøfler til ligger klar på sengen. Sistnevnte likte jeg særdeles godt for morgenkåpa var i størrelse XL og i disse tider er det ikke mange klær som føles romslige på kroppen min, men med denne morgenkåpa følte jeg meg riktig så liten og nett igjen :) Fine dager og et opphold jeg er glad jeg fikk oppleve, og sannsynligvis vår siste lille utskeielse før den lille kommer til verden. Dette er forresten de første bildene tatt med det nye kameraet mitt med macro linsa og jeg elsker dem begge. På disse bildene har jeg lekt meg litt med både auto og manuell fokus, morro men litt øvelse må nok til for forskjellen på å bruke macro og en vanlig linse var faktisk litt større enn jeg trodde. Samboeren lekte seg litt med kameraet han også og ble raskt bitt av basillen, så det er slettes ikke umulig at jeg må finne meg i å dele på dette kameraet. Teften for det hadde han også, det er faktisk han som har tatt bilde jeg startet innlegget med :) Noen storshopping i Oslo ble det ikke for kofferten var allerede breddfull med klær og julegaver der jeg kom fra. 260,- måtte jeg ut med for fire kilo overvekt så jammen var det greit at shoppinga ble begrenset. Samboeren handlet litt til lillegutt og jeg ble endelig lykkelig eier av en skål fra Rikke Jakobsen som jeg har ønsket meg i 1,5 år nå uten å finne den, men hos Illums fører de produktene hennes og hadde heldigvis en skål igjen. Også fant jeg en fin vase til halv pris av halv pris hos Indiska som fikk bli med hjem i håndbagasjen. Bilder kommer nok etter hvert samt en nytt magebilde som jeg så ble ønsket her. Nå er det ikke mange dagene til vi tipper over i tredje og siste trimester så det blir nok et bilde eller to i den anledning :) 


Ha en fortsatt fin mandag kveld alle sammen. 
Hilsen Therese