fredag 31. desember 2010

Takk for et fint år ❤Et lite innlegg på tampen av året fra meg. Takk for et godt bloggeår med masse fin inspirasjon, nydelige bilder og koselige kommentarer. Jeg gleder meg til et nytt  Ønsker dere alle en fin nyttårsaften med god mat, deilig drikke og koselig selskap. Her blir det familiemiddag på en onkels hytte før nyttårsrakettene blir sendt opp og et nytt år er i gang. Takk for det gamle og velkommen til det nye! 

torsdag 30. desember 2010

What would life be without a cup of tea?Dronninga av interiørblader og tekopper slår til igjen, denne gangen med et prakteksemplar fra Indiska. Jeg har tulla litt med samboeren om at det er helt greit at det kommer en baby inn i familien vår nå slik at jeg får andre ting å fotografere enn bare tekoppene mine. Men for å være helt ærlig så er jeg ikke så sikker på at det kommer til å bli så annerledes for kjærligheten min til tekopper kommer neppe til å bli noe mindre selv om jeg får barn. Når det er sagt så er jeg redd denne kommer til å ende opp som typen se-lekker-ut-i-vitrineskapet-kopp for hanken på koppen er så tynn at jeg nesten er redd den skal brekke tvers av når jeg bruker den. Godt mulig jeg er ekstra nevrotisk nå som jeg sitter med en stor mage under tekoppen også, men jeg tror den skal få stå i skapet hvertfall til magen er borte. Men er den ikke lekker?? 


En annen ting jeg har lagt min elsk på den senere tiden er det nye norske interiørbladet BoligDrøm. Jeg har vel aldri vært så dårlig på å kjøpe interiørblader som jeg har vært det siste året for de fenger ikke like bra lengre. Enten er det jeg som har forandret min smak ellers så er det bladene som har forandret sin, ikke vet jeg. Elle interiør har for eksempel vært en stor favoritt de siste årene for de hadde alltid en egen evne til å mikse nytt og gammelt med en god dæshj eklektisk interiør. Nå synes jeg alt for mange av reportasjene går i en minimalistisk betong-trend der grått er en gjenganger ala Bonytt, rett og slett for kjedelig til at det er verdt pengene. Maison interiør hadde denne stilen i ganske mange år men er kommet seg betraktelig og er på nytt blitt en av de få månedelige bladene jeg kjøper, og nå BoligDrøm. Akkurat passe romantisk men med rå og røffe detaljer som bryter litt opp og sørger for at det hverken blir for stramt eller søtt. Just the way i like it 
Tea-cup pictures by me. Other pictures from the Norwegian magazine Bolig Drøm.Ha en fortsatt fin desemberdag
Vennlig hilsen

Therese 

onsdag 29. desember 2010

Spring is here......eller?
Som vanlig rekker man ikke komme seg gjennom romjulen før vårkolleksjonene popper opp og skal preppe oss til våren, som strengt tatt fremdeles er ganske langt unna. Jeg hadde store planer om å la jul være jul i år, men da vårkolleksjonen til H&M ble sluppet i dag klarte jeg ikke annet enn å drømme meg litt bort likevel. Det er søtt, romantisk, lyst, lett og likevel så herlig fargerikt at man ikke kan annet enn å bli glad av den

På motefronten kommer det også masse blått noe som heller ikke er feil for min del. Men tatt i betraktning at magemålet mitt just nu og en stund frem til våren er litt over der det pleier å være spørs det om jeg må nyte denne kolleksjonen på glanset papir og vente til sommerklærne kommer så jeg ser hvordan kroppen min er etter fødsel. Men lekkert er det uten tvil... Håper dere alle har en fin romjul og nyter dagene. Her er det blå himmel, sol og tilbake til nesten 30 minus. Ikke mye som minner om våren med andre ord ;) Ha en fortsatt fin tirsdag?onsdag?torsdag? 
Ahhhhhh, ferie er deilig!! Therese 

tirsdag 28. desember 2010

Julpyssel de luxe...Denne boken oppdaget jeg litt for seint til at jeg fikk dra nytte av den idemessig denne julen, men glede av den har jeg hatt for den er spekket med fine bilder som jeg har kost meg med mens jeg har planlagt neste års julepyssel. Josefin Ekman er ute med en ny bok og siden jeg elsket hennes første bok Pyssel de luxe hadde jeg store forhåpninger om at jeg kom til å like denne like godt. Det gjorde jeg og jeg anbefaler den varmt videre til alle som liker det litt utradisjonelt, litt anderledes og litt mer fargesprakende enn den røde og hvite julen mange kjenner. Eller som hun så fint sier det selv: 


När du tröttnat på att stoppa nejlikor i apelsiner... Bea uti ful

Pictures from the book: Julpyssel de luxe by Josefin Ekman.

mandag 27. desember 2010

Under the mistletoe...
Jeg må vise frem noen bilder av det nyeste tilskuddet til julepyntesken som store deler av året pleier å stå på loftet, et juletre i metall med 3D effekt som ble kjøpt hos Norway Designs i Oslo. Rundt om på treet er det utstanset små flettehjerter, julekuler, kakedamer og kakemenner samt misteltein. Utstilt på bordet med en liten lyslykt til så ble det et riktig så lekkert tablå. Jeg leste i avisen at dagen i dag er den store byttedagen i butikkene og jeg må ærlig innrømme at akkurat i år har jeg medvirket til å opprettholde den statistikken jeg også. Jeg pleier aldri å bytte julegaver, jeg kan faktisk ikke huske sist gang jeg gjorde det, men i år fikk vi et vaffeljern til jul. Og siden samboeren elsker vafler var tanken vel og god men vi kjøpte oss et likt vaffeljern på høstparten og to doble vaffeljern har vi hverken bruk for eller plass til. Så da ble det tilbake til butikken for å bytte til fire kopper i Grand Cru bone china serien til Rosendahl. Det er egentlig bare en tilfeldighet at jeg/vi begynte å samle på denne serien for vi kjøpte oss 6 long drink og vanlige kjøkkenglass i serien da vi flyttet sammen i bunn og grunn fordi vi trengte vannglass. Glassene til Rosendahl var de eneste som ble solgt i pakker akkurat på den butikken så da ble det de. Etter hvert ble jeg mer og mer oppmerksom på den hvite porselensserien deres også og den ble bare finere og finere desto mer jeg så på den. Ikke er den av de dyreste seriene man kan samle på heller og det er jo alltid kjekt å ha noe man kan ønske seg til jul og bursdager så da fant jeg ut at jeg hadde lyst til å begynne å samle på denne. Jeg synes den passer godt til stilen vår hjemme også og liker det hvite delikate i kontrast til den litt strenge formen. Lekkert ♥ ♥


Håper dere alle sammen har hatt en fin jul hittil. 
Den er ikke helt over enda selv om årets jul ikke ga så mange ekstra fridager jobbmessig til mange. 


Fortsatt god jul. Therese 
lørdag 25. desember 2010

It`s here...Da var julekvelden vel overstått med deilig ribbemiddag, sprudlende julebrus og gavene er åpnet. Vi fikk masse fint og er så fornøyde, og under treet lå til og med noen gaver til lillegutt i magen :) Jeg er ikke så glad i å fremheve enkelte gaver for alle gaver er like koselige å få og ingen betyr mindre enn andre. Men jeg håper nå likevel at jeg blir tilgitt over å juble litt for mitt nye Canon EOS 550D kamera med et Sigma 50 mm macro objektiv på snuten. Nå er det slutt på uklare bilder og et kamera som slår seg vrang når det finner seg for godt :) I dag har vi som tradisjonen er 1. juledag vært hos bestemor og kost oss med kaffe og kaker. Litt tappet for energi om dagen, tror kanskje det er lilleknert i magen som krever sitt for tiden. I dag er han 25 uker gammel og sparkene blir bare sterkere og sterkere. Faktisk så kraftige at jeg to netter på rad nå har våknet av en underlig turning der inne, så hvordan døgnrytmen til denne familien blir om noen måneder kan jo bli spennende å se ;) At det begynner å bli litt mindre plass i magen kjenner jeg også, for nå er det ikke bare spark jeg kjenner men oftere og oftere glidende bevegelser på innsiden av magen. Det er så herlig ♥♥♥Håper dere nyter juletiden med god mat & familiekos.


Therese Beautiful pictures from Stacey Winters Etsy shop.

fredag 24. desember 2010

torsdag 23. desember 2010

23.desember 〜 juletre
Lille julaften er her og treet skal pyntes for de som ikke allerede har rukket å gjøre det. Hjemme hos meg og min kjære er det ikke store treet som runger i stuen i år, men jeg regner med vi har et litt større tre på plass neste jul når julepynten er kommet seg fra sør til nord. Enn så lenge gjør dette nytten for selv om det er lite og enkelt er det vakkert med tente lys og en kongle her og der. 


Ha en fortreffelig lille julaften alle sammen 
Varm klem fra Therese onsdag 22. desember 2010

22. desember 〜 break

Kopp & tesil fra Indiska.Det er på tide å sette på bremsene litt kjenner jeg så nå ser jeg virkelig frem til at juletiden kommer med familiekos og late dager. Magen vokser raskt om dagen og kroppen blir med den mer og mer gravid på godt og vondt. Men langt i fra så vondt at jeg klager for en graviditet skal da tross alt kjennes litt på kroppen synes jeg. Det skulle bare mangle med tanke på den fantastiske jobben den gjør og jeg nyter tiden med den lille i magen.


Ha en fin dag alle sammen


tirsdag 21. desember 2010

21. desember 〜 bitte bitte lille...
Dette ble et seint ettermiddagsinnlegg før jeg pakker de siste julegavene inn og gjør de klare for avlevering til sine eiere og om tre små dager er julen her. Mot slutten av neste uke er også ett nytt år i gang og jeg klarer ikke helt å venne meg til hvor fort tiden går. Er det bare meg eller går den bare fortere desto eldre man blir? 


Nyt kvelden denne bitte bitte lille julaftenen
 Therese 
mandag 20. desember 2010

20. desember 〜 englerNoen er nissemennesker, andre englemennesker mens noen igjen foretrekker begge deler. Jeg tilhører englemenneskene uten tvil, jeg tror ikke jeg eier en eneste julenisse skal jeg være helt ærlig men engler derimot.... Disse glassenglene laget jeg for noen år siden og de blir flittig brukt både i julehøytiden og litt sånn ellers også. De kommer fra Panduro og tar jeg ikke helt feil så finnes de i sortimentet deres enda. I dag er det fire dager igjen til julaften og den siste julegaven skal handles inn. Det blir deilig å bli ferdig så kan de neste dagene brukes til kosepyssel (....og litt husvask) ;)  


søndag 19. desember 2010

19. desember 〜 grønn & skjønn innpakningJeg er i gang med innpakningen av årets julegaver, noe som skal innrømmes å ikke være min aller sterkeste side. Gaveesker og poser er et hett tips hvis du er som meg, har tusen tommeltotter akkurat når det gjelder pakking av gaver. Disse gaveposene er kjøpt hos Norway Designs i Oslo og enkelt pyntet med små julekuler og trehjerte. Gaveposer koster riktignok et par kroner ekstra, men til gjengjeld brukes de ofte opp igjen av vedkommende som får den. Jeg er hvertfall veldig glad i å bruke de til oppbevaring av smått og dekorative er de jo også ikke minst. Skal jeg pakke inn så har jeg de siste årene stort sett brukt familie/gråpapir av miljømessige hensyn, for er du klar over hvor mange miljøgifter det finnes i bare èn rull med gavepapir? At pakkene blir så like og kjedelige er et dårlig argument mange bruker, for selv den gråeste mus kan bli fargerik og fin med de rette midlene ;) Håper du får en fin søndag. 
Stor klem fra Therese 


lørdag 18. desember 2010

18. desember 〜 Joyeux NoelLitt flere franske følelser fra stua vår. 
Dette er et kort jeg er blitt veldig glad i og som jeg med glede setter frem hver jul. 
Nå er alle julegavene straks i boks og jeg er strålende fornøyd med å kunne gå den siste uken før julaften i møte uten gavestresset hengende over hodet. Da kan jeg bruke tiden til å pakke gavene inn, spise lunsj med venninner, nyte den voksende magen og en aktiv liten krabat som i dag er 24 uker gammel. 


Ha en fortsatt fin lørdag alle sammen.


❦ 

Klem fra Therese 

fredag 17. desember 2010

17. desember 〜 englespill
Ingen jul uten et klingende englespill på stua. Disse har vært fast inventar i den nordiske julen siden 1950 tallet og tilhører manges barndomsminner, også mine og med tiden mine barns siden jeg har tatt med meg tradisjonen med englespill videre til mitt hjem. Dette fikk jeg kjøpt på ebay og det er nok en hel del eldre enn mine barndomsminner og er tydelig både slitt og skjevt av tidens tann. Slik det skal være :) 


Da var det en uke igjen til jul og etter gårsdagens gaveshopping i Trondheim kan jeg endelig si at jeg ligger godt ann i løypa. Det måtte en 15 timers handletur, tomt visakort og såre bein til men julen er hvertfall straks i boks. Med det samme vi var i storbyen fikk vi kjøpt både bilstol og bestilt vogn til knerten også. Vi rykker jo daglig litt nærmere termin og det er godt med alt som er gjort. Har hatt en liten opptelling av babyklærne i dag og det ser ut til at vi ligger godt ann der også. Vi trenger noen flere bukser og sparkebukser, men bortsett fra det så er vi ikke langt unna klar for den lille hvertfall når det gjelder klær. Barnerommet gjenstår riktignok, men planene er klare der også.  Ha en fortsatt fin fredag alle sammen 
& god start på helgen. 
Therese 
torsdag 16. desember 2010

16. desember 〜 mintsFazermint

Jeg blir alltid like glad når jeg finner denne sjokoladen i butikken som det hender seg at Rema 1000 tar inn til jul. Slettes ikke hver jul heller derfor har Fazermint blitt en skikkelig julesjokolade for meg. I år fant jeg den heldigvis og den nytes i lange baner!!  


Nå venter en lang gaveliste, fulle butikker og trette bein på meg. 
Ha en fortsatt fin torsdag alle sammen. 


onsdag 15. desember 2010

15. desember 〜 kakao med piffDa var den 15. desember kommet og julaften er om få dager bare en uke unna. Nå er leiligheten satt bort til bekjente, jeg er kommet meg hjem til mamma og pappa, mitt kjære barndomshjem og til et vinterhvitt landskap klar for julen. Noe som ikke er klart er årets julegaver for de skulle jeg vente med til jeg kom hit til trøndelag så jeg slapp en blytung koffert på flyet hjem. Jeg får sette meg ned med de påbegynte men uferdige gavelistene mine i kveld slik at de er klare for gaveshopping i Trondheim i morgen. I mens legger jeg ut noen bilder og en oppskrift på en deilig kakao jeg koste meg med før jeg dro fra nord. Jeg pleier å bruke Regia kakaopulver og følger oppskriften på den, men tilsetter bitte litt cayenne pepper til slutt. Forsøk deg forsiktig frem for dette er smak og behag, men husk at cayenne pepper er en variant av chilipepper og fryktelig sterk så grensen er hårfin mellom å gi kakaoen en liten piff og et forferdelig resultat. Visp litt krem til for å ha på toppen og rasp så et lite dryss med kanel over kremen. Kos deg og husk at en kopp kakao aldri kan nytes til det fulle før en ender opp med en durt krem på nesetippen ;) 

Ha en fortsatt fin onsdag alle sammen. 
Da skal jeg frem med gavelistene mine... Kopp fra Home & Cottage og servietter fra Sagen Vintage Design.