tirsdag 30. november 2010

Kjærlighet ❤
I går hadde postmannen med seg noe av det fineste jeg har fått i posten på lang lang tid, en tegning fra niesen min på 5 år. Hun har tegnet meg og babyen der vi står midt i en blomstereng med hjerter rundt oss, sløyfe i håret og øverst har hun skrevet: 

Til tante Therese, jeg er så glad i deg  

Det var et koselig øyeblikk som medførte klump i halsen, akutt hjemlengsel og hormonelle tårer i massevis. 30 minutter etterpå var flybilletter hjem til juleferie bestilt. Og legg nå for all del merke til at prikken over i`en er byttet ut med et lite hjerte. Jeg måtte le da jeg så det for tanta er akkurat slik hun også. Jeg fikk faktisk en notis med meg hjem fra læreren på grunn av det der på barneskolen husker jeg, fordi jeg aldri skrev en prikk men byttet ut med enten en krusedull eller et hjerte. Det funket ikke for jeg gjør det den dag i dag ;) Det fluffy hvite hjerte med glitterprikker i sølv og lilla fjær på seg fikk jeg av vesla til jul i fjor, så nå henger hjertet til pynt på lysestaken og tegningen står på bordet sammen med ultralydbilde av den lille gutten vår. Tusen takk for den fine tegningen Marie. 
Nå ble tante glad nå og jeg er så glad i deg også


Har du fortalt noen at du er glad i dem i dag? Hvis ikke så gjør det nå.
Det kan være at de trenger det som mest akkurat den dagen ;) 


Ha en fortsatt fin kveld alle sammen. mandag 29. november 2010

Reach for the stars...
Er det en ting jeg kommer til å lære den lille sønnen min så er det viktigheten av drømmer og å følge dem. Jeg vil ikke ha et -kan ikke barn, men et barn som ser muligheter, ønsker seg, vil oppnå og som vet at han kan hvis han vil. Derfor synes jeg dette lille teateret med en hare som følger ønskestjernen sin var så fin Det er kjøpt i Etsy-butikken til Under The Stair Studio og skal få stå på rommet til gutten vår som en påminnelse om at alt du drømmer kan bli virkelighet....

søndag 28. november 2010

1. søndag i advent...
Da var den her den første søndagen i advent og adventsstaken står klar til å få sitt første tente lys. Det er ikke alle tradisjoner jeg har holdt på hjemmefra, men at adventslysene ikke tennes før på kvelden til barne-tv har jeg holdt på. Årets adventsstake fant jeg en dag jeg tuslet forbi en Nille butikk for noen uker siden der disse kransene lå på utstilling ved inngangen. De er vel i grunnen ment for å henges opp men pyttsann, jeg la den på et fat og satte fire høye kubbelys inni og vips var hjemmet klar for advent. Selve kransen gjør ganske mye ut av seg men med tanke på hvor enkelt stua vår er innredet og hvor nøytrale farger som er her så passet den perfekt inn, og fargene i kransen er jo også de som preger stua vår. Beige, gull & sølv er alltid en vinner hos meg og julen er intet unntak 
Ha en fortsatt fin 1. søndag i advent alle sammen. 


torsdag 25. november 2010

Orientalske følelser...

På mandag var det en bitte liten julaften her i seg selv for da fikk jeg endelig bordet jeg bestilte hos Lady Burk på seinsommeren. Da var det desverre nettopp blitt utsolgt så jeg satte meg på vent for å få tilsendt et eksemplar når høstkolleksjonen kom, men den lot også desverre vente på seg en stund. Så på mandag kom det endelig og det var helt klart verdt den tiden det tok å vente. I utgangspunktet hadde vi tenkt til å ha det som nattbord på soverommet, og selv om jeg visste at bordet var ganske stort så var det faktisk større i virkeligheten så på soverommet gikk det ikke. Jeg forsøkte å sette det litt rundt om i stua men siden stua ikke er så stort følte jeg raskt at det ble for inneklemt, så jeg funderte på å sette det på rommet til lilleknert og kjøpe til et par barnestoler slik at han med tiden kan bruke det som tegne og lekebord. Nå når bordet skulle foreviges til bloggen satte jeg det i et hjørne på stua og fikk satt et par lysestaker, en ramme og en olje/duftlampe på det og med ett var det slettes ikke så ille der det stod likevel. Så nå står det her på vent til jeg får bestemt meg og lekkert er det uten tvil.I en mail fra en av jentene i Lady Burk fikk jeg vite før bordet ankom at de hadde lagt ved en ekstra ting som plaster på såret for lang ventetid, og den ekstra "lille" tingen var faktisk et bord til!!! Litt høyere enn det jeg hadde bestilt og litt mindre i omkrets og absolutt perfekt som sidebord til divanen vår i sittekroken på stua. Som sagt så er ikke stua så stor og møbleringsmulighetene ganske små, derfor havnet divanen såpass langt unna sofabordet at man må ake seg frem og nesten opp av den for å få tak i kaffe eller tekoppen som står på sofabordet. Etter at min kjære kommenterte at vi burde hatt et sidebord der har jeg vært der i tanken men ikke funnet et som passet helt. Det problemet er ute av verden nå :) 
Tusen hjertlig takk jentene bak Lady Burk
& lykke til videre med den flotte butikken deres
onsdag 24. november 2010

Merry Christmas to me...

Noen hektiske dager her på tampen av november med venninnelunsjer og oppfølgnings-ultralyden av lilleknert i går med litt shopping etterpå. UL gikk fint og det var så morro å se den lille gutten vår igjen. Jordmor fikk endelig til slutt sjekket det hun ikke fikk sett på sist gang, men det var neimen ikke enkelt. Lykkeliten er tydeligvis glad i fosterstillingen sin og som sagt så er han en meget aktiv krabat så hver gang jordmor endelig fikk kommet seg i posisjon med doppleren til ultralydapparatet, kom det enten en liten hånd i veien ellers så snudde hele ungen seg unna. Jeg måtte opp av benken og hoppe tre ganger for å riste han litt på plass før vi endelig fikk sjekket hele hjertet, nyrer og ryggen. Konklusjonen ble til slutt en frisk og fin liten gutt med fine bevegelser. Sistnevnte skal det definitivt ikke stå noe på ;) 
Etter ultralyden ble det et par butikkrunder blandt annet på Kremmerhuset, Princess og H&M. På Kremmerhuset fant jeg meg en oljelampe (bilde kommer i morgen), hos Princess fant jeg endelig gardiner til stua og på H&M kjøpte jeg en fluffy og myk kjøredress til knerten med både bamseører og stjert på rumpa. Også kjøpte jeg to av disse Merry Christmas koppene. Jeg har allerede et sett i mørk beige/brunt (og blått forøvrig) som jeg hadde en idè ville passe fint sammen med fargen på merry christmas-teksten, og til min store glede er det samme farge som går igjen på begge koppene. Jeg husker desverre ikke navnet på butikken jeg kjøpte dem i siden det ikke var en kjedebutikk, men de andre to koppene i mørk beige ble kjøpt hos Home & Cottage i sommer så mulig de har tatt inn disse også. Jeg ble hvertfall veldig fornøyd med både kopper, gardiner og dress til knerten. Gardinene var uheldigvis for Princess (men definitivt ikke for meg) feillagt i en hylle med julegardiner nedsatt med 30%, og siden de lå der måtte jeg jo få de til den prisen så jeg fikk kjøpt 5 lengder til en skarve tusenlapp. De er hvite i fargen med et brodert mønster i en anelse lys cremefarge ton i ton så planen er å få kjøpt til liftgardiner som står til de cremefargede detaljene. Det blir nok ingen lett oppgave med tanke på hvor lang tid jeg brukte på å finne disse, derfor har jeg begynt å undersøke pris og stoff for å få sydd tre liftgardiner til. Siden stoffet i liftgardinene skal være enkel med tanke på struktur og ferdigsydde liftgardiner er dyre i seg selv tror jeg ikke det nødvendigvis trenger å bli så mye dyrere å få de tilsydd hvis jeg bare finner noen som syr til en grei pris. Aberet er at det da vil ta enda lengre tid før stua faktisk er ferdig, men den som venter på noe godt........ :) 
Nå venter en koselig venninneaften med ost, kjeks og deilig te.
Håper alle sammen har hatt en fin onsdag.
lørdag 20. november 2010

A special day...Halveis

20. november og 20 uker på vei. Nå er halve svangerskapet ferdig gått og den resterende halvparten gjenstår. Jeg skjønner ikke helt hvor tiden ble av, og enda værre det sies at den siste halvdelen går desto raskere enn den første. Hjelpe meg, vi skal snart bli foreldre!!! 
Formen er fremdeles fin. Har vært litt pjusk i uka som har gått, men det var nok ikke svangerskapsrelatert med tett nese, vond hals og småfeber. Ryggen er blitt vond igjen da, men siden det i følge legen ikke er bekkenløsning men reumatismen som hisser seg litt opp så priser jeg meg lykkelig for det. De reumatiske plagene kan komme og gå, har man derimot først fått bekkenløsning så har man fått det. Ellers så merker jeg at lille knøttet vårt begynner å få sine egne rutiner nå. Han sover godt i magen når mamma pusler med noe, men så fort jeg setter meg ned og er rolig en stund blir det raskt liv i knerten. På kvelden har jeg alltid en liten stund før jeg legger meg til å sove der jeg legger hendene på magen, og hver kveld får jeg et lite god natt spark eller tre fra gutten vår opp i håndflata. Ubeskrivelig koselig og helt klart den beste måten og bli ønsket god natt på. Jeg gleder meg til de månedene som gjenstår frem til april, for de første drøye 4 har vært noen av de beste i livet mitt hittil. Og snart lille venn er du her


Ha en fortsatt fin helg alle sammen.                                                                      ....og Lykkeliten.

onsdag 17. november 2010

Soon...
14 dager igjen til 1. advent!!!!! 

Herregud så fort som tiden går, men åhhhh som jeg gleder meg til jul. I år har jeg tenkt til å forsøke noe nytt på bloggen min, nemlig en liten Fjellrosa adventskalender med ett julete innlegg i 24 dager frem til julaften. Jeg har fundert litt på hvor langt jeg skal dra min lille utfordring i forhold til kanskje kun egne bilder, et spesielt tema dag for dag, uke for uke eller hva jeg skulle gjøre. Men siden desember har en tendens til å bli hektisk nok i seg selv og denne julen for meg blir en tid med barn i magen og alt det fører med seg, fant jeg til slutt ut at det blir utfordrende nok med ett julete innlegg om dagen. 
Men en ting er sikkert, det blir hvertfall min julekalender med mitt preg :) 
 

De små, yndige julekulene kommer fra Nille!
Håper alle sammen har hatt en fin onsdag
& fortsatt fin kveld til alle!
mandag 15. november 2010

Bedtime Stories...
For noen er soverommet et sted man går inn, lukker døra og legger seg til å sove i mørket på. For meg er det så mye mer enn det og soverommet er minst like viktig som de andre oppholdsrommene. Siden vi leier gjennom jobben til samboeren begrenser det seg med hva vi kan foreta oss her i leiligheten, så da jeg så denne herlige mintgrønne fargen på soverommet skjønte jeg at dette rommet var til meg. En knagg på veggen med noe av det jentete dillet mitt er det eneste som er på plass enda, men forhåpentligvis kommer nattbordet snart, et hodegjerde skal pryde hodeenden av sengen vår og en seng til den lille skal også inn.
Ha en fortsatt fin kveld

Sweet Dreams

Pictures by me

søndag 14. november 2010

To you ❤

Pictures by me

Min søndag: varm te til en sår hals, levende lys og julegavelister. Det slo meg plutselig i dag at om en måned er jeg hjemme på juleferie og absolutt ingen gaver er innkjøpt, knapt planlagt faktisk. Etter dagen i dag derimot ser det slettes ikke like håpløst ut. Jeg blir forresten aldri lei disse fine koppene så kanskje det kunne være et godt gavetips til noen? Jeg har sett de hos både Rafens og Bohus. For min del er nok dette tipset brukt opp til gangs siden jeg tror alle mine kjente og kjære venninner har fått sitt eget eksemplar nå. Til og med samboeren har fått en, men den var riktignok litt mer maskulin i fargen og med en annen hilsen på innsiden. Men ikke for det, jeg synes han har all grunn til å føle seg nydelig hver dag han også :) 


Når det gjelder meg så er formen min flotters om dagen, det vil si sett bort fra den gryende forkjølelsen jeg har på gang nå og de to siste dagenes bekkenplager. Men siden vi bikket over de første 3 mnd har jeg stort sett bare gode dager å se tilbake på så noen av de dårlige hører også med. Den lille gutten vår er i sin mest intense vokseperiode nå (foster vokser mest mellom uke 18 og 24) og som den rugemaskinen man er så merkes det helt klart. Både i forhold til voksesmerter, størrelse på magen og den økende kraften i sparkene på den lille ikke minst. Jeg blir aldri lei de små sparkene til alle døgnets tider og ligger ofte pal på ryggen med hånden på magen der jeg til stadighet får en fot, hånd eller albue opp i håndflaten som hver eneste gang sørger for et smil om munnen eller en gledeståre i øyekroken. Vi har tydeligvis en aktiv liten krabat i vente og jeg kjente små spark veldig tidlig, så egentlig skulle man tro man vente seg til det men jeg synes det er like fantastisk herlig hver gang. Åh, så lykkelig jeg er som får oppleve dette


Vi må vel følge boka og vente med å feire farsdag her i huset til den lille er kommet på utsiden, men en liten blomst og hilsen til min egen kjære pappa hører med til slike dager. 
Gratulerer med farsdagen pappan min. 
Du er verdens beste og jeg er så glad i deg. Therese onsdag 10. november 2010

DAY shop...


Jeg leste i den nye utgaven av det danske Bolig magasinet at Day Birger et Mikkelsen har åpnet nettbutikk. Jeg måtte jo selvfølgelig innom og titte litt på Home kolleksjonen deres, noe som ikke helt uventet resulterte i en egen liten Day Home~ønskeliste til jul.
Håper alle sammen har hatt en fin lille lørdag så langt. 
Jeg venter spent på et marokkansk bord som jeg bestilte hos Lady Burk i juli. Da var det desverre utsolgt så jeg satte meg på venteliste til høstens kolleksjon skulle komme og siden den også er blitt forsinket begynner jeg å bli fryktelig utålmodig nå. Det tenkte vi å ha som nattbord på soverommet og jeg gleder meg som et barn til å få satt rommet skikkelig i stand. Rommet er klart i hodet mitt hvertfall og siden sambo har fått sitt eget kontor/bibliotek/gjesterom/gutterom har jeg litt friere tøyler på soverommet enn jeg ellers ville tatt meg til rette med. Litt kvinnelist må man jo få bruke ;)  
Det blir mint, orientalsk og litt romantisk


Ha en fortsatt fin onsdagPictures by Day Home 

tirsdag 9. november 2010

hviit jul...

    Online magazine by hviit & konfettiform


Da var jeg online igjen og mens jeg ventet på nettet kom faktisk vinteren også. Ikke mye, men litt og selv om den riktignok ikke har blitt liggende de tre andre gangene den har kommet hittil så er det jo lov til å håpe. I dag datt jeg innom det nye online magasinet til hviit og konfettiform også. Er det noe jeg elsker nå som det nærmer seg julen med stormskritt så er det lekre bilder til å drømme seg bort i og la seg inspirere av, og dette magasinet var intet unntak. 

Les, nyt & ha en fortsatt fin kveld.
Therese 

søndag 7. november 2010

A life in blue... ❤


Her kommer et lite livstegn fra meg. Flyttingen har gått fint, slitsom men leiligheten begynner å komme seg nå. Litt småplukk gjenstår her og der samt tilkobling av internett. Akkurat nå sitter jeg på samboerens  mobile bredbånd, men siden det tar år og dag å laste opp bilder med den blir det nok fortsatt litt rolig her til et trådløst internett er oppe. På torsdag var vi på ordinær ultralyd og fikk se den lille skatten vår i magen. Knerten lå og sparket mamman sin i urinblæra så nå skjønner jeg at dotrangen min ikke slettes ikke skyldes blærekatarr som jeg var redd for. Siden babyen lå litt vanskelig til, er ganske liten og mye arrvev i magen min som gjør ultralydbildene litt dårligere enn de pleier å være ble det litt vanskelig for jordmor å få sjekket alt like nøye som de skal. Derfor blir det ny time til UL om to drøye uker når knerten er blitt litt større og forhåpentligvis strekker litt mer på seg for å ta en dobbeltsjekk av nyrer, rygg og hjerte som kom litt dårlig frem nå. Men alt ser fint ut altså og knerten har det som plommen i egget og er veldig aktiv der han er. 


Og ja, det er som vi trodde. 
I magen ligger en fin liten gutt
Håper alle sammen har hatt en flott helg så langt. 
Her er det fyr på peisen og småpusling i leiligheten som gjelder, samt et par kopper deilig te innimellomPictures by me.


Det første innkjøpet til gutterommet. En liten gyngehest i tre fra Bohus i slitt og gammel look.