tirsdag 28. september 2010

Urettferdig...


Picture from Pittsburg IMC


Politiske saker og aktuelle samfunnsmessige problemstillinger kan vel ikke sies og prege bloggen min nevneverdig, men akkurat denne saken opprørte meg slik at jeg gjør et unntak denne gangen. Og siden jeg gjennom bloggen har vært åpen om at min samboer er soldat av yrke vil det nok ikke komme som noen stor overraskelse at saken jeg snakker om er VGs oppslag om enkelte norske soldaters sammenligning av krigføring vs. sex. Noe som i mine øyne sier en hel del mer om den dårlige sexen de tydeligvis har praktisert, men nok om det. For det første er jeg utrolig sjokkert og skuffet over majoren og soldatene som har stått frem i media og gitt de uttalelsene de har gitt. Ser de virkelig ikke at det de gjorde var å pisse på egen medsoldater og det norske forsvaret? Nest etter er jeg utrolig besviket over VG og bladet Alfa som med viten og vilje har vinklet en sak KUN i det henseende og selge mer i værste Se&Hør ånd. Her har de desverre klart og intervjue den ene prosenten av de norske soldatene som tilsynelatende og desverre er blitt sendt på et utenlandsoppdrag de definitivt ikke aldri burde blitt satt til. Tilbake sitter 99% av de resterende soldatene, såret og sinte tilbake fordi de ikke kjenner seg igjen i uttalelsene og blir kjørt over den samme kammen. Jeg har selv en samboer som har tjenestegjort i Afganistan og jeg vet hvor utrolig mye den perioden betydde for han både som person og yrkesbefal fordi han følte han gjorde gode og konstruktive gjerninger for å lette en hverdag så ille at vi nordboere ikke en gang kan drømme om det. Hvorfor er det aldri slik at media slår opp de gode holdningene, de gode tingene soldatene gjør dere nede og hvor stor betydning de har for det Afganske folket i POSITIV betydning? De bygger brønner, veier, gjør en usikker hverdag for menneskene der nede en hel del sikrere og øker kompetansen hos folket. De risikerer liv og lemmer og får som takk enveisrettede oppslag der de blir fremstilt som en gjeng tomsehoder med rambo tendenser hele gjengen. Det er rett og slett blodig urettferdig mot de høyst oppegående soldatene som har vært der nede, er der nede og skal dit ned og som har de riktige holdningene på plass. For ikke og snakke om de som desverre ikke kom tilbake til oss. Er det en ting jeg har funnet ut etter at jeg ble kjent med dette miljøet så er det at det definitivt finnes flere oppegående menn og kvinner med gode holdninger og sunne verdier enn jeg har møtt i mange andre sosiale sammenhenger, så den pepperen de får nå er så ufortjent som det kan få blitt. Ja, det er krig og krig finnes det ingen gode sider ved og norske soldater ser, opplever og må ta vonde valg i vanskelige situasjoner som jeg tror vi andre skal være glade vi slipper. Men de holdningene som er kommet til utrykk gjennom dette intervjuet håper jeg inderlig den norske befolkningen er oppegående nok til å skjønne ikke er den gjengse blandt de norske soldatene våre.


Dette er rett og slett lavmål VG!!!! 


Pictures from Holuta10TH

mandag 27. september 2010

Et hjerte av gull...Da var min lille niese omsider døpt og dåpsbarnet var i fin form hele dagen gjennom. Hun hadde knapt nok tid til å sove og skinte som en sol. Torsdag og fredag var jeg med familien og pyntet lokalet som ble leid inn for anledningen i høstfarger og det ble så fint. Jeg fikk desverre ikke tatt noen bilder av det ferdig pyntede bordet men. Ellers har de siste dagene gått i ett, men slik er det jo gjerne når man er hjemme en tur. I dag er det et utrolig vakkert høstvær ute med sol og blå himmel. Det tar litt tid før solen begynner å varme men slike dager må nytes uansett. Porselensstatuen jeg har tatt bilder av denne gangen fant jeg på en antikvitetsmesse for noen år siden og det lille hvite emaljehjertet er mitt. Disse smykkene er ofte brukt som dåpspresanger og heldigvis blir man aldri for gammel til å bruke de, jeg bruker mitt flittig. Sammen med en cremehvit bluse eller en enkel topp setter det raskt prikken over i`en. Også er de jo så fine


Håper dere alle får en fortreffelig start på nok en ny uke. 

Varme klemmer fra 

Therese 

Pictures by me.

torsdag 23. september 2010

Details...


For de som måtte lure så lever jeg enda, og formen er på vei tilbake igjen litt i rykk og napp så nå gjenstår det i grunnen bare å komme seg tilbake til bloggemodus igjen. Akkurat for øyeblikket er jeg hjemme i Trøndelag igjen for å delta i min lille nieses dåp på søndag. Tar en uke her i samme slengen for å besøke familie og venner samt nyte den kalde høstlufta. Samboeren kunne desverre ikke være med denne gangen så han er hjemme og husfar denne uken. Jeg hørte snakk om at et par hyller skulle opp over gjestesengen og bokhyllene er også kommet opp på samme rommet så straks er kontoret/gjesterommet på stell også. Disse bildene derimot er tatt av en hylle i vitrineskapet på stua og viser noe av jentedillet man finner der inne. De blå og hvite lyktene på det første bilde kjøpte jeg på salg hos Indiska for et par år tilbake. Drømmen er en gang å ha et tre i hagen der de kan henge under et koselig sittested der man kan nyte lange sommer eller høstkvelder. Den lille lykten eller glasset med forgyldt dekor på kjøpte jeg for 10,- hos Fretex i sommer. Sjansen er vel ganske stor for at glasset er sjarmerende slitt og ikke sjarmerende gammelt, men fint var det likevel. Også må jeg samtidig tipse om Giveawayen som min skjønne venninne Lise har på bloggen sin Hverdagsglimt ❤ 


Hiv deg på du også og lykke til både til meg og alle dere andre. 
Nå skal jeg på besøk til bestemor....Pictures by me.

lørdag 18. september 2010

White on white...

Pictures by meSommeren var slettes ikke over for denne gang. I dag våknet vi til fuglekvitter, fin blå himmel og stor sol. Til og med sommerens blomster er dukket opp igjen   Dagens planer er en tur på butikken for å handle litt til helgen, ut på tur i naturen og nyte den tiden vi har solen fremme samt litt støvtørking i leiligheten. Med andre ord være sammen og kose oss som sambisser :) 


Håper alle får en fin lørdag med blå himmel, sol, latter og sang.


Stor klem fra Therese 

tirsdag 14. september 2010

Rødt & søtt...

Picture by me


Tusen tusen takk for koselige hilsner i det siste innlegget mitt, dere er så søte ❤ Formen er heldigvis bedre i dag, hvertfall så var hodepinen borte da jeg våknet i dag og det er utrolig hvor mye mer levelig dagen blir når den glimrer med sitt fravær. Med sommeren som kom tilbake med sol og fine tempraturer i forrige uke kom jammen noen av bringebærene med på lasset. Jeg fant noen da jeg var ute å tuslet i dag, slettes ikke så mange som jeg helst skulle hatt til syltetøyet mitt men litt er som alle vet bedre enn ikke noe. Og siden samboeren er borte for øyeblikket ble jammen hele håndfullen til bare meg


Ha en fin tirsdag kveld alle som er innom. 
Jeg skal ta en telefon til bestevenninnen min som har bursdag i dag også venter en gåtur i kald, kjølig høstluft før sengetid. 

Sweet Dreams 

mandag 13. september 2010

Lange dager...En uke er gått siden forrige innlegg, en uke som har gått både raskt og usigelig sakte på en og samme tid. Formen min er voldsomt svingene for tiden og på det beste så er den fremdeles rimelig shabby, så energi til overs for blogging har desverre ikke eksistert. Jeg har rett og slett ikke energi til noe for tiden og føler meg i bunn og grunn som passasjer i en kropp som lever sitt eget liv. Jeg trøster meg med varm kakao og at dette, som det meste annet her i livet, er forbigående og glemt når man kommer ut på den andre siden. Ute pøser regnet ned i dag så nå skal jeg forsere dørstokkmila å gå meg en tur før jeg stikker innom butikken på vei hjem. Dagens middag er ikke bestemt enda, men noe ekstra godt er det. Nettopp fordi man fortjener det på slike dager. 


Fortsatt god mandag til dere alle.

Therese 

  Pictures by me.

Koppen ble kjøpt tidligere i sommer i en butikk som ligger i Bodø. Er den ikke fin? :) 
Den fåes også kjøpt hos Home & Cottage. 

søndag 5. september 2010

Høst i stua...


I går morges var jeg ute å gikk tur i duskregnet på morgenkvisten og plukket i samme slengen med meg noen blader, rognebær og små kongler i høstlige farger som jeg danderte i to lykter fra Menu. Jeg synes det er så fint med alle fargene som kommer i naturen nå De store fargespillene ser man ikke helt enda, men i løpet av en uke/fjorten dagers tid tenker jeg det kommer til å eksplodere ute. Om ikke snøen kommer å legger seg først da for den har allerede vært å hilst på fjelltoppene rundt oss og nattespeken tok villbringebærene før jeg rakk å plukke de. I går tok jeg helgevasken mens samboeren skrudde sammen den hvite dagsenga fra Ikea som skal stå på kontoret/gjesterommet. Det ble så fint atte Nå mangler vi bare bordet og to hyller som skal stå over senga så er jammen meg det rommet på stell også. Deilig med hvert rom som står ferdig, selv om det skjer smått om senn. I dag tar vi oss fri og drar til Tromsø å spiser litt, går en tur på kino og skal bare være kjærester. 

Ha en fortsatt fin helg dere og nyt søndagen 

  
Pictures by me

Den hvite skålen kommer fra Tine K. Home og er kjøpt hos Home&Cottage. 

fredag 3. september 2010

Ikea blogger...Det er mulig dette ikke er en nyhet for mange men ikke visste jeg at Ikea hadde begynt å blogge, men det har de tydeligvis. Liker bildene og stylingen gjør jeg også for de følger i trenden til fest i slott & koja serien de hadde på vårparten. Flere lekre bilder finner du i Ikeas blogg Livet Hemma.


Ha en fortsatt fin helg alle sammen 
Pictures by Ikea via Livet hemma

onsdag 1. september 2010

Romantiske middager & buskevekster...

Pictures by me


Her kommer noen bilder av spisestua vår som lovet med stoler, lampe over bordet og det hele. Den ligger rett utenfor døren inn til det lille kjøkkenet og i tilknytning til stuen som befinner seg i den andre enden. Bordet er fra Ikea og utrekkbart så vi har i utgangspunktet seks stoler som skal stå rundt, men vi får ikke plass til mer enn halvparten uten at det kommer i konflikt med åpningen inn til kjøkkenet. I det daglige fungerer det uansett fint for vi er jo bare to, og de gangene vi får middagsgjester er det ikke værre enn at vi drar ut bordet for å få plass til alle. Jeg har litt sansen for den lille firkantede buen for selv om den ikke stikker så mye ut i rommet så lager den fremdeles et lite skille mellom spisestuen og stua. En koselig liten krok som skapt for romantiske middager under "busken" som samboeren kaller den fine lampa fra Tord Boontje Han var litt fin i går da han skulle henge den opp, for han okket og akket seg sånn når han skulle klippe skjermbitene ut av holderene sine. Så jeg sa at han kunne jo klippe dem opp så kunne jeg feste bladene til selve pæra, men nædda det var jo den morsomste jobben fikk jeg høre. Det mente han i ca 3 minutter før han konkluderte med at denne lampen slo å skru sammen Ikeamøbler en lang gang. Så nå er dere herved advart... 


Ha en fortsatt fin onsdag alle sammen. 
Her har det striregnet siden i går kveld, sett bort fra noen snøfiller som kom dalende fra himmelen i sted. Litt tidlig kanskje, men for all del heller snø enn regn Hilsen 
Therese