tirsdag 31. august 2010

Light...

Picture by meEndelig er den oppe, garland light lampen jeg fikk av skjønne Vibeke og den er så fin
Flere bilder kommer i morgen og tusen takk for gode tips angående kameraet. Jeg har justert og mekket litt her og der så jeg håper det kan holde kameraet gående en liten stund til. Nå er det kvelds som står på planen, nybakte grove scones med brunost også står nok sengen snart og venter på trøtte glugger. 


Ha en fortsatt fin kveld og når den tiden kommer...

God natt & sov godt 

mandag 30. august 2010

Out of focus...

Picture by me

Jeg er litt ute av fokus for tiden. Formen strekker ikke til de voldsomt store gjøremålene og jeg sliter veldig med å få kameraet til å fokusere skikkelig og bildene blir jo deretter. Er det noen som har vært borti det samme eller må en pensjon av kameraet snart beregnes mon tro? Jeg må jo si at uansett hvor irriterende det er å fokusere på motivet til man bli grønn og fremdeles ikke få til skarpe bilder, så ble jo faktisk noen av bildene ganske fine selv om de er ute av fokus. Her er orkideen vår som står å speiler seg i det gamle franske speilet mitt. Noe nytt å vise til i leiligheten har jeg ikke etter en lat og koselig helg med min kjære, men forhåpentligvis har vi både lampe over spisebordet og kontoret klart om ikke lenge. 


Ha en fin tirsdag 

fredag 27. august 2010

Friday morning and chaï in my cup...


Fredags morgen med tente lys, Michael Buble som synger i bakgrunnen og chai latte i koppen etter å ha nusset samboeren avsted på jobb. Kan det bli bedre? I think not!! I går kom han hjem fra en firedagers øvelse og i tiden han var borte kom stolene til spisestuen fra Ikea som jeg skrudde sammen. Så hengte jeg opp gardinene på stua, det franske speilet som skulle opp over konsollbordet og fikk ryddet bort alt av verktøyesker, papp, papir og esker som stod i et salig rot når han dro. Det så rett og slett ikke ut her så overraskelsen over å komme hjem til en stue var nok kjærkommen. Jeg elsker å overraske *ler* Oppover i etasjene ser det fremdeles ikke ut, men så lenge man har ett (to kjøkkenet tatt med i betraktning) rom som gjør at man kan puste litt ut så går det. I helgen håper vi å få på plass sengen og arbeidsbordet på kontoret/gjesterommet, så når vi har klart det er vi faktisk kommet ganske langt. Vi mangler fremdeles trappegelenderet og en peis på stua, men vi får håpe forsvarsbygg kommer med det før kulda setter inn. 
Den andre daten jeg og kjæresten hadde tuslet vi rundt i Frognerparken en bitende kaldt januardag i solen. Etterpå dro vi til en koselig liten cafè på Majorstua der jeg smakte chai latte for første gang i mitt liv, og etter det var jeg rett og slett hekta.  Det var så deilig og jeg har helt siden da hatt lyst til å forsøke å lage det selv for så vanskelig kunne det da ikke være? Nå har jeg lært meg det og har du ikke forsøkt chai latte du heller så anbefaler jeg deg å prøve. Du kommer til å elske det, jeg lover. Her er oppskriften jeg har brukt: 


Dette er det du trenger 


Melk
Chai te
Kokende vann
Chai eller vaniljesirup
Demerara/rør-sukker, kanel eller muskatnøttHa først litt chai te i en te-klype. Chai te får du kjøpt stort sett de fleste steder med et godt utvalg te, Indiska sin chai er så absolutt å anbefale. Ha så te-klypen med teen i et krus og hell på kokende vann til det dekker te-klypen og litt til. Jeg anbefaler å bruke et høyt krus eller et longdrink glass siden den skummede melken tar litt plass. Kruset jeg har brukt kommer fra Ikea og passer ypperlig. Mens du lar teen trekke varmer du litt melk i en kjele, beregn ca 2,5-3 dl melk pr.krus. Rør ofte slik at melken ikke svir seg og husk at melken ikke skal koke. Når melken er varm kan du enten bruke en liten elektrisk håndvisp (vi har en fra Bodum) eller en melkeskummer, jeg tror Bodum har en som ikke koster all verden. Deretter visper du melken til den skummer godt. Før du heller melken i kruset har du i en dæsj chai eller vaniljesirup, hvor mye du skal ha avhenger litt av hvor søt du vil ha den så prøv deg frem. Le Sirop de Monin Vanille heter sirupen som jeg har brukt. Den ble kjøpt i en av el-kjedene (Elkjøp, El-kjeden jeg husker ikke helt hvilken) men de fleste EL-butikker som selger kaffe/espressomaskiner har et lite utvalg med tilbehør til maskinene der sirup ofte er en av dem. Etter at du har hatt sirupen i kruset og blandet det godt med teen, heller du melken over og topper det hele med et lite dryss demerarasukker/rørsukker som du får kjøpt i dagligvaren. Du kan også drysse litt muskatnøtt eller kanel over hvis du heller ønsker det og voila, du har et lite stykke lykke klar til å nytes  
Ha en fortreffelig fredag alle sammen Pictures by me

Det lille buddahodet jeg fikk av min kjære da vi var på Tromsø-tur i mars ble selvfølgelig med på flyttelasset. Den sitter nå å passer på spisekroken vår i et av mine tablåer med lysestaker i bakgrunnen. Den minste lysestaken er egentlig en serviettring kjøpt hos Zanz for noen år siden, de andre lysestakene er kjøpt i Tromsø og det indiske brettet er fra Kremmerhuset.  Det lille fatet under kruset fra Ikea er fra Tine K Home sin kolleksjon og ble kjøpt hos Cornelias Hus i Trondheim. 

onsdag 25. august 2010

Lavender & Grey...
Jeg har sagt det før men sier det gjerne igjen, jeg elsker høsten Trærne begynner å bli gule, orange og røde. Luften er kjølig og deilig og høstkolleksjonene kommer på løpende bånd. Her kommer litt av Plümo`s....


I

Love it 
Pictures from Plümo

tirsdag 24. august 2010

Cute little things & sweet dreams...
Tilbake til kommoden på soverommet, her kommer en liten sniktitt. Resten av soverommet lar nok vente på seg litt til for sett bort fra senga er dette det eneste som befinner seg der inne for øyeblikket. Kommoden kommer fra Ikea og viste seg å være overraskende høy når vi fikk satt den opp. Til ustilling i butikken hadde de kun den mellomste størrelsen så vi kjøpte den vel strengt tatt usett, men pytt pytt. God kommodeplass er da alltid kjekt og full er den allerede så antallet skuffer kom tydeligvis godt med. Bordspeilet er også fra Ikea mens det rosa smykke som henger over kommer fra Noa Noa. Det lille etasjefatet med glassbunn kjøpte jeg i sommer og jeg synes det er så fint Litt skjevt men skal det være shabby så skal det være shabby. I den underste delen av fatet har jeg plassert noen av parfymene mine og øverst ligger noen smykker samt en liten smykkeeske fra Lisbeth Dahl. Smykkestativet fra House Doctor er også en av mine favoritter med den lille ringholderen i bunn formet som en blomst. Det hvite smykkeskrinet kommer fra Kremmerhuset og den rosa vesken fra Accessorize. Nå ser dette soverommet sikkert voldsomt søtt ut, men helhetsinntrykket når alt er på plass blir nok ikke like feminint. Selv om samboeren i følge seg selv egentlig ikke bryr seg så voldsomt om akkurat dette rommet, fordi det stort sett er mørkt der både når han legger seg og står opp, så skal det tross alt bo en mann der også. Men nå er det jo ofte slik at når en gutt og en jente flytter sammen så har gutten særdeles lite pynt med seg på flyttelasset siden alt skal ha en funksjon, mens vi jentene kanskje har noe få funksjonelle ting (som servietter og lysestaker ;) ) der resten er pynt og stæsj. På sett og vis så er det jo glimrende at det går slik opp i opp, men det innebærer jo også at gutta ofte må finne seg i stillèbener (etter at de først har funnet ut hva et stillèben er) av en heller feminin karakter mens vi jenter må finne oss i at kjellerboden bugner av alskens tur,bil, sykkel og gutte-utstyr. Og ikke minst; man slipper sjeldent unna høytalere, subwoofere(?), meterlange mengder med ledninger, fjernkontroller og playstation i/rundt/over/under/på tv`n. Så egentlig kan man vel kanskje si at det går opp i opp  Ha en fortsatt fin tirsdag

Pictures by me

mandag 23. august 2010

Purple monday...I går hadde vi den store dagen med vasking av vinduer i leiligheten. Vi har heldigvis fått satt inn nye vinduer på alle soverommene i 2. etasje som er vendbare, så vi kom lett til både på innsiden og utsiden. Deilig å være ferdig med den biten hvertfall. Stuegardinene er fremdeles ikke hengt opp fordi det plutselig falt meg inn at vi jo trenger doble stenger og holdere siden to sett gardiner skal opp. Doble holdere fikk vi kjøpt på lørdag så de har samboeren hengt opp og gardinstengene får vi forhåpentligvis i hus i morgen. Jeg har sett etter et par innerputer i størrelse 60*60 en stund nå som jeg tror jeg fant i dag. Jeg må bare få dobbeltsjekket størrelsen på trekkene så forhåpentligvis er vi snart i mål der også. Men det beste av alt; kommoden på soverommet er flyttet!!! Riktignok ikke på den siden den skulle stå men på motsatt side av sengen. Etter litt mikking og makking trooooor jeg faktisk vi får plass til det som skal fungere som nattbord på den andre siden likevel, men det vil vise seg når vi får det i hus.

Blomstene jeg viser frem i dag har stått på kjøkkenbenken og blomstret nå en ukes tid, de kommer fra svigermor. Jeg er overrasket over at vi faktisk har en plante som ser ut til å trives her hos oss for mine grønne fingre er definitivt ikke noe å skryte av. Men samboeren har visstnok og orkideen vi kjøpte på lørdag lever enda den også så det stemmer nok ganske braHåper dere får en fortsatt fin mandag.
Her skinner solen


Therese 

søndag 22. august 2010

Til prakt og nytte...Her er et lite tips til dere som liker å tenne røkelse men som irriterer dere over at de fleste holderene til røkelsespinner er så små at asken konsekvent ender på bordet. Kjøp en lassivase som du fyller med sand og stikk pinnene i sanden. Jeg har brukt bursand som du får kjøpt i matvarebutikken til bruk i fuglebur og skal jeg slukke røkelsespinnene før de er oppbrent løfter jeg de bare forsiktig opp og slukker de i sanden. Lassivasen er en indisk lassivase som i sin tid ble kjøpt hos Milla Boutique i Oslo. Er så glad i den og lotuslyktene å synes de tar seg så fint ut sammen


Håper alle får en fortsatt fin dag. 

Stor klem fra Therese Pictures by me

lørdag 21. august 2010

Unspoken Stories...Så tidlig ute med julebilder har nok jeg aldri vært. Husker jeg ikke helt feil så var jeg så treig at det faktisk ble etterlyst i fjor, men disse bildene fra Lene Bjerres høst og vinterkolleksjon kunne rett og slett ikke vente på snøens fall. 

Autumn Silhouettes & Winter TalesPictures from Lene Bjerres Autumn & Winter collection

fredag 20. august 2010

Smått men godt....del IIElin Anita lurte på om jeg kunne være så snill å legge ut bilder av bildelistene i sin helhet og det er klart jeg kan gjøre. I mine øyne er dette noe av det mest geniale Ikea har i sitt sortiment, spesielt for oss som liker å forandre litt, og på denne måten kan man bytte ut bildene uten å lage dusinvis av hull i veggen. For det er jo det som skjer når man skal forandre og henge opp noe annet. Da er gjerne spikeren som bilde henger på plassert der nettopp på grunn av dimensjonen mellom bilde og møbelet under også blir det ofte helt feil når et annet bilde skal henges opp og er i en annen størrelse eller form. Nå ble jo ikke dette rene bildelister selv om det sikkert kommer et bilde eller to til med tiden. Disse henger altså over spisebordet vårt, men siden vi fremdeles venter på stolene fra Ikea får bilder av spisestua i sin helhet vente litt til. Etter tirsdagens telefonsamtale med Ikeas kundeservice tror jeg endelig det ble litt fortgang i tingene, for etter et dusin samtaler med dem om hvor stolene befant seg ble samboeren rimelig bøs (streng). I over en måned nå har vi hørt at de ville komme en uke etter hovedleveransen, også hadde de visstnok blitt sendt men returnert til Ikea (av hvem vites ikke) før de så mistet helt kontrollen på både dem og bestillingen vår før vi nå på tirsdag plutselig får beskjed om at Ikea selv har annulert bestillingen av stolene siden de visstnok ikke var betalt. Dette stemte jo ikke for de ble betalt sammen med resten av møblene i begynnelsen av juli. Så nå skal de visstnok (nok en gang) være på vei og både jeg og sambo gleder oss til å nyte middagsmåltider ved spisebordet så vi slipper å bøye oss over det lave sofabordet. 

I den lille rosa skålen oppbevarer jeg små mokka-skjeer for å bruke i de små krukkene med te i fordi krukkene er for små til at skjeene kan stå i dem hele tiden. Jeg synes fargen på skålen var så fin, men jeg tror i utgangspunktet den er ment til å brukes som te-kopp for å drikke te slik den egentlig skal drikkes. Det er jo bare oss nordboere som drikker te fra kopper med hank kan skjønne ;) Men den virker ikke spesielt bra til akkurat det formålet hvis man vil nyte litt mer enn bare to super og unngå brannskader på hendene etterpå. Den ble kjøpt på Le Palais des Thès nå i sommer sammen med den rosa teboksen som står ved siden av. De små Parislyktene kjøpte jeg i en interiørbutikk på Røros for noen år siden, tror jeg ga 15,- pr stykk for dem. Teglass fra Indiska og Bohus.


Ha en fin fredda alle sammen 
Pictures by me

torsdag 19. august 2010

Smått men godt...

Picture by me


Når man skal flytte til et nytt sted, spesielt vi jenter, så har man jo gjerne innredet det nye krypinnet i hodet etter 10 minutter usett eller ikke. Jeg er jo intet unntak selvfølgelig, men jeg må si at lite har latt seg møblere slik det fremstod i hodet vårt. Vi hadde sett leiligheten på forhånd, hadde bilder og til og med tegnet planer over hva som skulle hvor. Når møblene derimot ble satt sammen viste det seg at det skortet litt på noen cm der, divanen hadde vangen på motsatt side enn vi trodde osv osv. Jeg må innrømme at det satt langt inne å sette soveromskommoden en annen vei enn den står i hodet mitt, men må man så må man. Over spisebordet hadde jeg så inderlig lyst på noen hyller til glass, te-krukker og annet pjatt, men de som ble innkjøpt (til et annet formål som gikk i vasken) var alt for dype så jeg slo det fra meg. På stua hadde vi kjøpt oss noen bildelister fra Ikea som vi tenkte å ha over sofaen, men siden det nå allerede står et vitrineskap og et stuebord der i sort ble det litt voldsomt å klemme de to sorte hyllene over sofaen som planlagt. Derfor fant jeg ut i dag at vi kunne jo sette dem over spisebordet. De er ikke så veldig tykke og med en liten list foran som stopper bildene fra å skli av er det ikke all verdens man får plass til på dem. Men det var jo også grunnen til at jeg slo fra meg ideen om de andre hyllene siden de ble for dype og ville blitt voldsomt rungende over spisebordet som attpåtil er rundt. Disse var derimot perfekte og noen marokkanske teglass, små skåler og bilder passet fint på lista. Jeg hadde jo selvfølgelig ikke tid til å vente på at samboeren skulle komme hjem fra jobb, så noen svetteperler seinere med penn, skrujern og vater i lomma var hyllene på plass. Tidligere i sommer var jeg innom en butikk i Kristiansand der jeg kjøpte meg noen små fine krukker til 13,- pr. stykk. Jeg hadde ikke kommet så langt som å tenke ut hva jeg skulle gjøre med dem, men de var jo så fine og billige så hjem i kofferten måtte de (noen som kjenner seg igjen??). Disse fylte jeg med forskjellige sorter te, laget små tags i forskjellige blå/turkise toner med navnet på tesorten bak og hengte på med et cremefarget silkebånd. De passet perfekt Så får det så være at kommoden på soverommet står "feil" vei, jeg fikk hvertfall tekrukker over spisebordet.


God natt & sov godt!
onsdag 18. august 2010

The last days of summer...Da jeg kom hjem til min kjære sambo på mandag etter noen fine dager i Trøndelag, ventet det meg hvitmalte dør- og vinduskarmer samt nylagt gulvbelegg på begge soverom lagt av guttene fra forsvarsbygg. Og i går kom jammen kabelmannen og fikk oss endelig på nett igjen. Ooohhh, FRYD!!!! Vi har visstnok en hel masse tv-kanaler også, men de får nok mannen søke opp når han kommer hjem. Jeg vet knapt hvor på-knappen er på tv`n, men så lenge jeg endelig har internett og bloggen så er jeg såre fornøyd. Jeg dro fra trøndelags beste sommervær der jeg tuslet rundt i sommertopper, men her oppe var det knappe 10 pluss da flyet landet. Solen har skint fra blå himmel både i dag og i går, men den varmer slettes ikke som den gjorde så sommeren er nok ubønnhørlig på hell for denne gang. Jeg trålte butikkene for å finne jordbær i går for å nyte sommerens siste jordbærskål med sukker og fløte, men til ingen nytte. Heldigvis er ikke moreller noe dårlig substitutt heller. Glasset kjøpte jeg hos Søstrene Grene i sommer til den nette sum av 22,- og den fine skålen fra alveserien til Wik & Walsøe ble kjøpt i begynnelsen av ferien. Alt er satt på et fat arvet fra svigers. Vi er så heldige å ha kveldssolen skinnende inn i stuen og jeg elsker det

I går hadde jeg store planer om å henge opp gardinene på stuen for det begynner å bli mørkere på kveldene nå og leiligheten har desverre innsyn. Så jeg raste ned i kjellen for å finne dem, åpnet posen og lukten av mugg slo i mot meg. De lå i en stor Ikea pose (typen med glidelås på toppen) og siden alt lå pakket i plast var det ingen av oss som i det hele tatt hadde tenkt tanken om å sjekke den når vi oppdaget lekkasjen vi hadde hatt i tilhengeren med flyttelasset mitt. Slik har de ligget sammen med dusinvis av putetrekk til sofaputer, to andre par med gardiner og tre pledd. I utgangspunktet lå de cremefargede gardinene i bunnen av posen, men av en eller annen grunn fant jeg ut at jeg skulle legge et brunt fuskepelspledd i bunnen istedet. HELDIGVIS, for fuskepelspleddet må kastes. Men gardinene mine og fire putevar som lå på toppen klarte jeg til min store glede å få ren med èn flaske bio tex flekkfjerner (fordelt på tre vasker) og myyyye apple blossom tøymykner som fikk bort mugglukta. Jeg vet, ikke mye grønt & skjønt over den der men når nøden er størst spiser fanden fluer.... 

Jeg var spesielt nervøs når jeg vasket de cremefargede brokadegardinene som jeg fikk til bursdagen min i forfjor, for i følge vaskeanvisningen kunne de ikke vaskes men måtte til rens. Resten av tekstilene skal jeg sende gjennom vaskemaskina i dag, men jeg har i grunnen ingen store forhåpninger om å få de rene igjen for de er helt sorte av mugg og mange av tekstilene er lyse. På toppen av alt var det meste som lå i posen fra Au Maison, Day Home, Tine K og silkeputer, så lærepengen jeg har fått etter denne flyttesjauen er å fordele de dyreste og fineste tingene i flere esker. Og ikke minst å slutte å legge til side nydelige tepper fra Au Maison med fleecekledd bakside og linklede på fremsiden med et fiiiiint påtrykt fransk monogram fordi man ikke tørr å bruke det. Man har jo ingen garanti for at man får muligheten til å nyte det uansett årsak (og det var dagens dype....)


Ha en fortsatt fin dag alle sammen. 

Ut i solen


Pictures by me

fredag 13. august 2010

En våt start på helgen...

Picture from Noa Noa Miniature 2010 collection


Håper dere alle sammen har hatt en fin, om enn våt start på helgen. Her i trøndelag tar vi det våte været slettes ikke ille opp, for selv om solen har takket for seg så har heldigvis ikke sommertemperaturen gjort det samme. Ikke tar vi det så tungt at det er fredag den 13. heller for i min nærmeste vennekrets kom det en liten jente til verden i dag. Velkommen til verden Maria


Fortsatt god fredags kveld fra Therese  

onsdag 11. august 2010

Sommerfest med IKEA...

Da var jeg hjemme hos mamma & pappa en tur i Trøndelag etter gårsdagens lanseringsfest av Ikea katalogen 2011. Jeg tok med meg søstra mi og hadde en utrolig fin dag, spesielt siden jeg endelig fikk oppfylt drømmen om å se en kolonihage. Ikea hadde i år valgt å legge lanseringsfesten til Sogn Hagekoloni i Oslo og til min (og sikkert også mange andres) store glede hadde de også innredet tre av kolonihyttene med noen av årets nyheter. Det er mye lekkert og praktisk å se i året som kommer og den nye sofamodellen Kivik som de hadde valgt å bruke blandt sittemøblemanget i hovedteltet er en av de beste sofaene jeg noen gang har sittet i. Jeg ville nok ikke valgt modellen i rødt, men denne sofaen i beige hadde jeg mer enn gjerne hatt i stua mi. Av de små hyttene var det nok den lille urtehagen som falt mest i smak for min del, og både jeg og søstra mi er skjønt enige om at den fine krydderhyllen skal få plass på kjøkkenet vårt i løpet av høsten/vinteren. Alt dette blandet med sol, deilig hjemmebrygget saft, tapas, levende musikk og artige innslag på scenefronten gjorde kvelden til komplett. Gled dere til katalogen kommer jenter, og vil du sniktitte på noen flere bilder eller lese mer om lanseringsfesten til Ikea så kan du titte innom søte Kardemomme fra Huset ved bekken, NIB, & Huset på Planen. Alle jentene møtte jeg på festen, samt Julie fra Ifra Lahell og Lena med bloggen Bo med barn. Et par av jentene hadde jeg hatt gleden av å møte tidligere og noen av jentene var koselige nye bekjentskaper. Det var  koselig å treffe dere jenter


Tusen takk for en fin ettermiddag/kveld til IKEA & takk for noen koselige dager siss


Pictures by me
IKEA katalogen noen få timer gammel og allerede med brett i permen. 
Som seg hør og bør...