fredag 30. juli 2010

When you wish...Den store skuffelsen over både forsinkede møbler og leiligheten forsvant heldigvis raskt, kanskje det var klagingen i det forrige innlegget som gjorde nytten? I går fikk vi alle hvitevarene i hus, heldigvis. Siden alt skulle kjøpes nytt troppet vi optimistiske opp i butikken med bil og stor henger stående på parkeringen, hellig overbevist om at uhellet nå var oppbrukt og at bestillingstid ikke var noe som gjaldt oss akkurat den dagen. Men lykken stod oss som skrevet bi, hvertfall frem til vi kom hjem og jeg oppdaget at de fleste interiørbøkene jeg hadde tatt med meg var blitt ødelagte i vannlekasjen. Det var en så stor nedtur at den endelig kjøleskaps kalde Gräddosten ikke en gang klarte å overskygge skuffelsen over at planen om å krype til sengs med en fin bok brast. Spesielt siden jeg bare plukket med meg de aller fineste bøkene mine for å spare litt på vekten av det allerede så store flyttelasset og verdien av dem ligger opp i et par tusen kroner. Heldigvis har jeg fått noen suverent snille "svigerforeldre" som gjerne ville kjøpe nye til meg. Noe så snilt. 


Samboeren tok en telefon til ansvarshavende angående leiligheten i går og etter det skjedde ting jammen bråkjapt. I dag var de å hentet ovnen som stod i stuen og som skal byttes ut med en annen, samt at nytt gulv ble lagt på stua. Det er jo bare en brøkdel av to-do listen, men siden vi venter et lass med møbler fra Ikea neste uke kan vi hvertfall senke skuldrene med at vi nå har plass til å ta dem i mot. Slik sett var det nesten hell i uhell at leveransen ble forsinket, ellers ville de kommet i dag. Bortsett fra det har vi brukt dagen i dag til å sette opp et skap på stuen, planlegge hva vi skal gjøre i dagene som kommer og handlet en del småting på butikken som man alltid trenger. Det vil si alt fra Ketchup til stålull. Og i kveld gikk vi oss en liten kveldstur i skogen mens solen skinte og småpippen kvitret. Så vi har det i grunnen som plommen i egget, selv om vi ligger på feltsenger om natten og har null oversikt over hva som befinner seg i hvilken boks og hvor. 


Det lille kruset som blomstene står i fant jeg i en interiørbutikk i går. Den mintgrønne varianten la jeg til i en liten ønskeliste her på bloggen for en stund siden og siden har jeg lett høyt og lavt etter dem. Akkurat som i kjærligheten gjelder regelen alt til sin tid om det meste annet også, og i går dukket de endelig opp desto finere i virkeligheten enn på bildene. Er den ikke søt???Håper dere har det bra alle sammen. 
Nå venter en samboer, en sovepose og en feltseng på meg... 

Pictures by me

onsdag 28. juli 2010

It`s a circus...

Photo by me
Her er det ikke mye ordning og reda om dagen. Tre etasjer i leiligheten og saker står over alt. Klær, sko, kjøkken ting, glasstøy, styr og stæshj som alle skal få sin plass. Vi kom kjørende opp med flyttelasset nå i kveld. 30 minutter før ankomst ringte Ikea og meldte at møblene vi har bestilt kommer ytterligere en uke for seint. Leiligheten vi skal bo i leier vi gjennom forsvaret siden mannen er yrkesoffiser. Selve bygget er fra begynnelsen av 50 tallet og leiligheten ser slettes ikke ille ut, men noen små juseringer skulle bli gjort mens vi var på ferie. Blant annet skulle en lekk vask på kjøkkenet ordnes, det skulle legges nytt gulv på stue og to soverom, et vindu på et av soverommene skulle skiftes, ventilasjon settes inn og alle vindu og dørkarmer som i dag er brune skulle males hvite. Skuffelsen var rimelig stor hos oss begge da vi kom hjem, vred om nøkkelen i døren og så at ikke en dritt er gjort her. Det gjør hele den resterende prosessen en hel del tyngre og kronglete, for frem til i kveld når vi kom med flyttelasset var leiligheten så godt som tom. Stort sett hele leiligheten kommer til å være en byggeplass når de setter i gang, tingene som nå er flyttet inn må flyttes ut av rommene igjen og desto flere av de få møblene vi har med oss som settes på plass nå må jo uansett flyttes igjen siden gulvbeleggene skal rives opp. Og på toppen av alt aner vi ikke når vi kan forvente å få denne jobben gjort siden grunnen til at de skulle sette i gang så fort vi var på ferie var fordi de ikke har mulighet i høst. Så da står vi der og vet ikke helt hva vi skal gjøre. Pakke alt opp forså å kanskje måtte pakke alt ned igjen om noen dager, uker eller måneder? Vi får se hva som skjer etter telefonsamtalen i morgen. Det skal innrømmes at jeg nok er mest skuffet over at det ikke ble gjort når vi fikk lovnader i store ord om at det skulle gjøres, vi var jo forberedt på en innflyttningsklar leilighet vi da. Som om ikke det var nok har vi hatt lekkasje i en av tilhengerene på vei opp så halvparten av eskene som stod i den var gjennombløte. Det gikk heldigvis stort sett fint bortsett fra en skade i bunnen av det franske kamin speilet mitt og et ødelagt bilde. Så nå er jeg egentlig fornøyd av dagen og kryper til sengs, men alt er ikke bare svart selv om denne dagen sluttet litt leit og dette innlegget ble veldig sytete. For jeg har jo tross alt den fineste samboeren og kysse god natt    


Håper alle sammen har det fint
og nyter de siste dagene før august!


Bilde er tatt av en karusell som står i Kristiansand Dyrepark. 
En av de fineste opplevelsene vi hadde i sommerferien.

lørdag 24. juli 2010

På nye eventyr...

Photo by me


Da var ferien så godt som over for denne gang. Det gikk fort men jeg sitter tilbake med mange fine minner, bilder og kvalitetstid med både venner, familie og min kjære. Vi begynner å nærme oss slutten på juli med stormskritt og for oss som er oppvokst på fjellet betyr det ofte at sommeren straks er over. Men som tidligere påpekt så gjør det meg ikke noe for jeg har mye spennende å se frem til denne høsten. Dere som trofast følger bloggen min skal nok få være med på det meste,  men for nå kommer det nok fortsatt til å bli litt rolig på bloggen en liten stund til rett og slett av manko på internett. Jeg og kjæresten har bestemt oss for å bli en liten familie og som seg hør og bør i den anledning er det mye som skal på plass. Foreløbig blir det ikke store familien annet enn oss to, kanskje en gullfisk og et par hybelkaniner som sniker seg inn etter hvert. Men jeg håper hvertfall at jeg er på nett igjen om ikke lenge slik at jeg kan få blogget litt om den nye hverdagen som venter. Den store ildprøven har vi definitivt allerede vært gjennom. Etter 4 dager i marka med eimen av svett tåfis liggende som tykk skodde mot teltduken og 7 timer på Ikea hvorpå vi tuslet ut igjen like forelsket som da vi gikk inn, ja det kan bare tyde på at det er meningen å være oss to  Tingene mine har vært nedpakket og stuet bort i et drøyt år nå så jeg har virkelig hatt julen min de siste dagene ved å grave frem kjære ting jeg ikke har sett på lenge. Desverre blir ikke alt med på flyttelasset i denne omgangen så jeg har måttet sortere med hard hånd både når det gjelder bøker, klær, møbler og det høyt elskede dillet mitt. Det er ikke lett når man er så glad i tingene sine og det som nok blir savnet aller mest er interiørbladene. Men jeg har nå hvertfall tatt med meg de interiørbøkene jeg blar i både titt og ofte, så helt manko på inspirasjon blir det heldigvis ikke. Dessuten har jeg jo dere fine jentene og all inspirasjonen dere gir meg. Også må jeg takke alle dere som legger igjen så koselige hilsner til meg selv om jeg har glimret med mitt fravær i noen uker. Jeg setter så stor pris på dem så takk skal dere ha 

Da pakker jeg ned pc`n for denne gang og kjenner sommerfuglene svirre i magen over tanken på at den pakkes opp igjen i et nytt hjem. Vårt hjem!! 


Vi sees snart igjen


Therese 
fredag 23. juli 2010

Baby it`s cold outside...En av de beste tingene ved en årstid som går mot slutten er alle nyhetene som kommer på mote & interiørfronten. Det er alltid like spennende å jakte i butikker etter nyankomne kataloger for å kikke på snitt, farger, materialer og kanskje skrive en liten ønskeliste også? By Ti-Mo har kommet med sin  kolleksjon for høsten og favorittene mine er helt klart for lengst plukket ut. Ikke kunne dette innlegget passet bedre enn i dag heller, for her på fjellet er det skarve 4-5 pluss og sur vind. Skulle nesten tro høsten hadde kommet allerede, men jeg håper det bare er et lite gufs før solen kommer tilbake og gir oss litt mer sommer igjen. I mellomtiden er det ikke meg i mot å tilbringe tiden innendørs med en varm kopp te mens jeg planlegger høstens antrekk.

Bilder av hele kolleksjonen finner du hos


Pictures by ti-mo

torsdag 22. juli 2010

Sail Away....
I sommerferien var jeg og kjæresten så heldige å få være med fetteren min og kona hans på seiltur i skjærgården på sørlandet. DET var definitivt en opplevelse verdt å minnes, selv for meg som begynte å bli temmelig sjøsyk på slutten. Jeg må bare føye inn at det var høy sjø og med mine fjellføtter er det klart sånt merkes. Spesielt når man ikke finner ut at det lønner seg å holde et øye på land før frokosten sitter godt oppe i halsen *kremt* Etter litt seiling på bøljan blå la vi til ved en liten øy og tilbragte resten av dagen på svaberget i solen med hvitvin i melkeglass, reker på fersk loff og deilig majones på toppen. På kvelden gikk vi en lang tur på øya før vi slo oss til ro og sov i båten til morgenen etter, så gikk turen tilbake til fastlandet. Båten er det fetteren min som eier sammen med et par kompiser, en god gammel seilbåt med et utrolig lekkert interiør i tre og messing. Akkurat slik som man forventer av en gammel traver. Den var rett og slett knakende fin. 

Tusen takk for turen, en fin dag og et flott opphold B&H.

 


Pictures by me

tirsdag 20. juli 2010

Vinner (e) av Giveaway...


Picture from we ❤ it


Da har jeg trukket en vinner i jubileums giveawayen min, eller det vil si det var kjæresten som ikke skjønte stort av hvorfor han skulle si et tall mellom 1 & 68 midt i frokosten som gjorde det. Jeg fikk litt dårlig samvittighet når jeg tror gutten øynet et håp om at det ventet et kinderegg på slutten ala -hvilken hånd vil du ha leken man til det kjedsommelige blir utsatt for når man er liten. Det gjorde det desverre ikke men gaven med skjerf, bilde, drops og den lille engelen i sølv ligger snart i postkassen til Forever Love. Og siden jeg er så glad i sommeren og gutten faktisk syntes det var litt morro når han fant ut hva jeg hadde satt han til så trakk vi en liten ekstra gave også som Åshild får. Jeg aner ikke hva det blir Åshild for så langt har jeg ikke rukket å tenke, men det får bli en overraskelse  Gratulerer begge to
Send meg adressene deres på fjellrosa81@gmail.com så ligger pakkene snart i posten. 


mandag 19. juli 2010

Mini Break...Blått har tydeligvis seilt opp som favorittfargen igjen skal man tolke de siste innleggene her inne, og her kommer nok et babyblått innlegg fra meg. Her er den fine Bodø gaven jeg fikk av min gode venninne Lise da vi møttes i Bodø tidligere i sommer. Vi var innom en utrolig lekker interiørbutikk med masse RM. og disse skålene var de første jeg fikk øye på da jeg kom inn i butikken. Det tok vel ikke mange sekundene før jeg stod der ved hylla og "så" med fingrene. Jeg kjøpte meg et par tekopper i samme serie selv og fikk denne skålen samt en liten pose karameller av søteste sort av Lise. Tusen takk for en fin dag snuppa. Det var så kos å se deg igjen  Jeg synes det passet litt fint med disse bildene nå for i dag blir en liten mini break i ferien. Dagene har gått i ett siden den startet og jeg å min kjære koser oss som aldri før og opplevelsene har stått i kø. Vi kom hjem fra tur i Femundsmarka i går, jeg ca 1200 myggstikk rikere. Det er helt utrolig hvor og hvordan myggen og knotten kommer til, også så mange det er av dem. Når til og med den staute soldat som er vant til skog og mark blir paff snakker vi mengder, så Eurax har vært en god venn av meg i helgen. 

De neste dagene blir litt roligere enn ferien ellers har vært, men tid til å sette meg ned å la inntrykk og opplevelser synke inn har jeg nok ikke. Høsten til kjæresten blir travel på jobbfronten så vi velger å bruke den tiden vi kan på hverandre nå. Dessuten er det spennende forandringer i emne som kommer til å ta mye tid og krefter de neste ukene, jeg kommer tilbake til det Akkurat nå venter et par dager med familiebursdag, kos med min lille niese som jeg knapt har sett siden hun kom til og familiens nyeste tilskudd; en liten huskyvalp på 11 uker. 


Ha noen fortsatt fine dager alle sammen. 
Jeg gleder meg til å ta del i blogglandia igjen, og forhåpentligvis har jeg masse nytt å blogge om i tiden som kommer etter ferien. Og ikke glem å melde deg på min lille jubileums Giveaway. Jeg trekker en vinner i morgen. 


Hjertlig hilsen Therese
Pictures by me

torsdag 15. juli 2010

Ut på tur, aldri sur...
En ny liten sommerhilsen fra min kant. Dagene går fortere og fortere, opplevelsene står i kø, sommerværet har i grunnen stort sett vist seg fra sin beste side og jeg koser meg fælt med kjæresten min. Denne ferien har vi vært både på landet og i byen, til lands og til vanns. Nå venter et par dager i villmarka med sekk på ryggen, fiskestang og telt før ferien går mot slutten og høsten snart står for tur. Litt vemodig at sommeren går så fort, men når man gleder seg til høsten gjør det egentlig ikke så mye likevel.  


Ha en fortsatt fin juli alle sammen og husk min lille giveaway som du finner HER. Jeg trekker vinneren så fort jeg kommer hjem den 20. juli. 


Sommerklemmer fra Therese 
Bilde er tatt fra en fjelltur jeg og kjæresten tok i forrige uke med en god gammel Vogue termos i sekken. 
Jeg husker disse fra jeg var liten, men det går jammen langt mellom hver gang man ser en slik nå i dag. 
Heldigvis har jeg kommer til den rette familien for hos svigers finner man det meste :)