tirsdag 29. juni 2010

Hæppi hæppi hæppiiii...Photo from vintage cardEn liten sommerhilsen fra meg. Dagene går jammen fort og de første dagene var vi i Bodø der jeg endelig fikk tilbragt noen koselige timer sammen med min gode venninne Lise og den skjønne jenta hennes. Vi fikk en liten Bodøgave fra henne som jeg gleder meg til å vise frem. Den er så fin  Solen har vært overraskende mye fremme de siste dagene så sommertøyet har virkelig fått luftet seg. Ellers er det ikke mye å fortelle. Jeg nyter dagene sammen med kjæresten min, ser utrolig mye flott norsk natur under bilingen vår og har fått shoppet bittelitt også. Blandt annet fire antikke babyblå eggeglass fra Figgjo. Så fine at det praktisk talt følger med en garanti om en god start på dagen med dem. Gleder meg til å ta dem i bruk, hver søndag morgen  
Jeg håper alle nyter dagene med sommer & sol 
i selskap med sine kjære  

Hilsen Therese

onsdag 23. juni 2010

Chic, Romantisk, Bohemsk - check. Praktisk - mjaaa...Da er feriekofferten straks pakket ferdig og sommerferien står for tur. Som dere ser så nekter jeg plent å bøye meg for dårlige værmeldinger, praktisk pakking og joggesko. Jeg skal på sommer-ferie. Jeg har et fått et par blogg-utfordringer, men jeg rekker desverre ikke å svare på dem før jeg drar så de må nok nesten ligge litt til. Jeg kommer sikkert til å poste noen innlegg nå og da, men ellers blir det nok en real feriemodus her på bloggen også. Bilferie gir i grunnen ikke den helt store tilgangen på internett. Jeg er tilbake i full blogge modus om noen uker etter masse kjærestetid, familieliv, nye minner og opplevelser. 


Ønsker dere alle en flott St.Hans og en fin sommer.

Stor klem fra Therese  Pictures by me


Husk å melde deg på min lille jubileums Giveaway hvis du ikke har gjort det allerede.
Jeg trekker en vinner den 20. juli  

tirsdag 22. juni 2010

Bildeutfordring...Jeg har fått en utfordring av Potrinas Potlerier om å vise det 10. bilde som ble publisert på bloggen min. Det var før jeg både hadde kamera og visste hvordan jeg fikk linket og satt farge på tekst, så bloggen var ganske stusselig for å være helt ærlig. Men disse bildene liker jeg enda, så stilsmaken min har kanskje ikke endret seg så mye? Det øverste bilde var en del av et sett på tre fra en reklame/fotoserie fra Kirsch. 

Heidi & Kjersti tar noen flotte bilder jeg alltid drømmer meg bort i og som helt klart fortjener en reprise. Jeg håper dere tar utfordringen jenter.  


Ønsker deg en fin tirsdag. 

 Pictures from Kirsch

mandag 21. juni 2010

Gul som solen...Skal vi tro på værmeldingen vil vi få en del sol i dagene som kommer. Jeg velger å ta det med en klype salt og heller få en koselig overraskelse om så er. I dag har det regnet til tider ganske heftig så jeg har ryddet litt i gamle esker og fant til min store glede en veske jeg trodde jeg hadde mistet. Det er ikke mye jeg eier som er gult, hverken i garderobeskapet eller på interiørfronten, men denne vesken var en må ha da den ble kjøpt hos H&M for flere år siden. Jeg rakk vel knapt å bruke den før jeg "mistet" den så får vi sol i sommer kommer nok vesken min til å skinne om kapp med solen. Jeg fant også en god del smykker som jeg visste lå nedpakket et sted, bare ikke hvor. Det passet meg også ypperlig for de fleste gikk i de fargene jeg bruker mest om dagen. Brunt, jordtoner, creme og gull. Nesten som julaften i juni med andre ord

Håper du har hatt en fin dag også så koselig at så mange vil være med på min lille jubileums giveaway. Har du ikke meldt deg på så er det slettes ikke for seint. Vinneren annonseres den 20. juli. 


Ha en fortsatt fin kveld alle sammen 

søndag 20. juni 2010

You are my angels ❤ 100.000 besøkende & GiveawayDette ble en begivenhetsrik helg. Først fødsel av en nydelige liten niese på fredag før bryllupet til kronprinsesse Victoria & prins Daniel rullet over skjermen fra formiddag til kveld i går.  Det var et bryllup som virkelig går i minneboken, og for en utrolig vakker brud. Så naturlig og enkelt både når det gjelder kjole, frisyre og sminke men likevel så usedvanlig vakker er det bare kronprinsesse Victoria som får til. Hun er nok en like vakker sjel innvendig som hun er utvendig, og ikke er det noen tvil om at de to hører sammen heller. Det lyste jo bokstavelig talt lykke av dem begge...


I går var det et aldri så lite jubileum her på Fjellrosa & livet under stjernene også siden telleren rundet 100.000 unike treff. Tusen tusen takk for alle koselige kommentarer dere legger igjen hos meg, alle awarder jeg har fått og fine komplimanger dere gir meg. Jeg er så glad jeg er en del av denne kulturen her i den uendelig store cyber verdenen. Dere er fantastiske ❤ Jeg klarer ikke helt å fatte hvordan det gikk til at så mange mennesker har vært innom denne bloggen, men som seg hør og bør må man jo ha en liten giveaway i den anledning. Mot de gavedryssene som har vært på mange andre blogger blekner nok denne i forhold, men jeg håper dere vil være med meg å feire litt likevel. Jeg har vært på shopping og handlet litt med utgangspunkt i noen av de skjønneste tingene jeg vet om for tiden. Det ble en søt liten gave som jeg håper du liker. Vil du være med i trekningen er alt du trenger å gjøre å legge igjen en liten hilsen under dette giveaway innlegget mitt. Her er det ingen knapper å poste heller, men vil du være med å spre det glade budskap på din egen blogg så er det bare koselig og lån gjerne bilder. Har du ikke blogg så kan du fremdeles være med. Skriv enten navn eller initialene dine under hilsnen så er du med.


Her er den lille sommergaven som kan bli din...

Et nydelig photokort med kirsebærgreiner fra Jessica Jensen

Halskjede med en søt liten skyts-engel. Dette smykke er i sølv og er laget på Hartzgården sølvsmie. Den samme engelen finner du også i toppen av Bergstaden Ziir, altså kirka her på Røros. Slettes ingen dårlig kompanjong å ha med seg rundt halsen :)  


Et hvitt sjal/skjerf fra Soyaconcept med lurextråder i sølv. 
Jeg viste frem det samme sjalet i rosa farge i dette innlegget  

Søte pastillesker fra Italienske Leone. Har du hjerte til å ta hull på de fine innpakkede eskene så er dropsene minst like nydelige som innpakningen er...


Jeg trekker èn heldig vinner den 20. juli. 

Lykke til I want to celebrate that 100.000 beautiful people have visited my blog. Would you like to join me? To win this little gift all you need to do is to leave me a comment under this post. If you dont have a blog that`s ok, just sign it with your name or initials and you are in. Good luck!

lørdag 19. juni 2010

Be mine...


Gratulerer så mye til den svenske prinsessen som endelig får sin prins i dag. Dette blir en håpløst romantisk lørdag med masse rosa hjerter, kliss og tutti frutti. Akkurat slik hver lørdag burde være  Men mot normalt, hvertfall for min del, vil nok dagen bli viet tv-skjermen for å få med meg brudens kjole, gjestenes kjoler, tiaraer, kortesjen og yes i do. Det hele ble jo desto mer romantisk da jeg i en dokumentar om Victoria på torsdag fant ut at Daniel Westling faktisk er født på samme dag som hennes far ble konge. Det kan da slettes ikke være bare tilfeldighetens spill?  

Disse bildene er hentet fra Rose & Ruby. De har noen fantastiske fine kolleksjoner så får du ikke nok av flotte kjoler, kniplinger og chiffon gjennom skjermen i dag så anbefales siden deres varmt en titt.


Ønsker dere alle en fin lørdag
til lykke med dagen Victoria & Daniel 


Pictures from Rose & Ruby, quote from the book The day i shot cupid.

Dress from Temperley London Shoes from Jimmy Choo Net-a-porter

fredag 18. juni 2010

Velkommen...Velkommen til verden nydelige lille Ingrid

Endelig kom du! Jeg gleder meg sånn til å møte deg for første gang. Kjenne den lille hånden din som griper om fingeren min, se hvor lik du er dine tre søsken, følge deg på alle dine sprell og spring i årene som kommer. Gleder, eventyr, latter og kos. 

Åh, så glad jeg er for at jeg får være tanta di. 

Tante Therese

The most pretty ones...Endelig kunne jeg plukke den første neven med hvitveis. Det tok jammen tid, men den som venter på noe godt venter som kjent ikke forgjeves.Ha en fin fredag alle sammen. 
Her skal det lades opp til prinsessebryllup i morgen.
Som jeg gleder meg...
Den lille pokalen er fra mammas tid som ung stjerne på friidrettsarenaen. 
Det nydelige fatet ble i sin tid kjøpt hos Mollys Heaven & det lille buddahodet er en gave fra min kjære

torsdag 17. juni 2010

Breakfast at Tiffany`s...Den gode gamle klassiskeren som har vært en evig inspirasjonskilde siden den kom ut i 1961. Jeg må ærlig innrømme at jeg måtte se filmen noen ganger før jeg klarte å venne meg til å se Audrey Hepburn i denne typen rolle, i sterk kontrast til de andre filmene hun har spilt i. Nå er den en av de fineste filmene jeg har som alltid setter et stort smil på leppene mine. Og klarer man ikke helt å venne seg til en godbrisen Audrey Hepburn med kjappe replikker og sigaren i munnen så er leiligheten til Holly Golightly grunn nok til å se filmen. Jeg skulle gjerne hatt sofaen hennes laget ut av et badekar på løveføtter med knæsje rosa puter i. Den hadde passet bra i mitt fremtidige jente boudoiur som jeg skal ha den dagen jeg blir voksen og får meg stort hus med masse rom. 

 


Bildene av de skjønne koppene fant jeg da jeg googlet etter bilder fra filmen. Jeg skulle gjerne hatt de også. Ønsker dere alle en fortsatt fin dag.
onsdag 16. juni 2010

Everlasting bliss...


Disse bildene fra Emma Tempest er noen av de vakreste jeg har sett på lenge. Jeg elsker måten hun har brukt det naturlige sollyset i kontrast med det regntunge landskapet. 

Vakkert Pictures from Emma Tempest

tirsdag 15. juni 2010

Oh, summer...Skjerf er definitivt ikke et plagg som hører sommeren til, hvertfall ikke når man snart/knapt er kommet til midtsommers. Solen er faktisk fremme det meste av tiden, men det er likevel et kaldt og nesten høstlig drag i luften som likevel gjør litt ekstra bekledning høyst nødvendig. Og siden det sjeldent hjelper å klage på været så får jeg heller fryde meg over det nye sjalet mitt fra Soyaconcept med tilhørende armbånd fra House Doctor i herlig råssa

Ha en fortsatt fin dag!

mandag 14. juni 2010

Changes...Benjamin Disraeli sa en gang at forandringer er like ubøyelige som tiden, likevel finnes det ikke noe annet som møter mer motstand. Noen mennesker lever livet sitt higende etter det ukjente og uforutsigbare, men for de fleste av oss er det kjente og trygge å foretrekke. Når sant skal sies er det litt merkelig at vi mennesker fungerer på den måten for like sikkert som at tiden går er det at livet konstant er i en syklus med endringer. Jeg er inne i en periode nå der livet slik jeg kjenner det kommer til å endre seg drastisk på både godt og vond, aller mest godt. Det "vonde" kommer nok ved det nye og ukjente aspektet ved det hele, men selv om vi som mennesker er fryktelig vare på forandring har vi også en fabelaktig evne til å tilpasse oss. Så kanskje det egentlig går opp i opp? 


Jeg tok motet til meg og gjorde noen endringer på bloggen også. Det skjer jo ikke så ofte siden jeg rett og slett har så lite peiling at blodtrykket mitt skyter i været bare jeg får opp en liten feilmelding. Men jeg har lenge savnet litt mer plass på bloggen til større bilder så jeg googlet og fant omsider en oppskrift som jeg til dels skjønte der det hele gikk ut på å endre HTML-kodene i oppsettet til blogspot. Så jeg fant frem en flaske kaldt vann, laget en testblogg, tok helgens dag & natt til rådighet og voila.... Jeg fant også ut at jeg til en forandring skulle forsøke å åpne Picasa programmet som jeg lastet ned for et år siden, og etter et utall timer med knoting (et ord som herved er omdøpt til learning by doing) klarer jeg plutselig å lage fine collager med fargerike bakgrunner, border og tekstmulighetene ble også noe helt annet. Og visste du at du ved å oppdatere redigeringsprogrammet hos blogspot får tilgang på mange flere tekstfarger? Den rosa fargen er nå endelig rosa og ikke så lys rosa at ingen ser den eller mørk ferskenfarget (som egentlig ikke var rosa i det hele tatt). 


Konklusjonen etter denne helgen med forsering av HTML-koder, picasa og photoshop er at livet kan komme med hva det enn har å by på. Jeg klarer meg uansett for jeg kan i det minste lage rosa hjerter

❤❤❤

søndag 13. juni 2010

Blanda drops...Jeg tuller ofte om at jeg ikke kommer fra og er bosatt i verdens navle, men når sant skal sies så er jeg utrolig stolt av å være født og oppvokst her på fjellet. Vi har de vakreste vinterene, byen yrer av kultur & håndverk å vi er omringet av gamle, ærverdige bygninger som har stått som de står i dag nesten siden tidenes morgen. Dagen i dag har virkelig vært som tatt ut av fordums tid med Røroskua i båsen sin i fjøset midt i sentrum og en hærskare med de lekreste veteranbilene man kan finne her i landet. En gang i året feirer vi kua vår med åpen gårdsbruk midt i gata der man både kan klappe på kalver, smake grillet kjøtt fra Rørosku og se film om driften av den flotte kua vår fra langt tilbake i tid. Det var også en stor utstilling av veteranbiler i dag på Malmplassen som virkelig satte den lille piffen på dagen. Nå kan ikke jeg påberope meg å ha noen stor interesse av biler, så lenge de går forover så er jeg i grunnen såre fornøyd. Men man kan ikke unngå å la seg fasinere når disse gamle veteranene kommer på banen i lekre farger og med detaljer man sjeldent ser på dagens biler. Etterpå tuslet jeg litt i noen butikker å fant til min store glede og overraskelse de italienske Leone dropsene i den papir innpakkede utgaven. De er jo så skjønt innpakket at jeg nesten hadde litt problemer med å åpne en av den, men det var helt til jeg så at den kanarigule esken innenfor er minst like lekker. Dessuten smakte de små anis dropsene så himmelsk at det likevel var verdt innpakningspapiret.

Alle elver og bekker er på randen av flom etter den store regnskyllen vi har hatt det siste døgnet, men det la slettes ikke noen demper på stemningen denne lørdagen.
Det er tross alt alltid gøy på landet  


lørdag 12. juni 2010

Drømmer...


Et lite tips i natten om den pågående konkurransen som Postbanken og Postbanken Eiendom har gående på nettsidene sine, der du blandt annet kan vinne 250.000,- i nedbetalt boliglån. Alle regler for konkurransen finner du på sidene Boligdrømmen 2010, men vil du være med så skynd deg for påmeldingsperioden ender den 14. juni.


Disse bildene er hentet fra en lekker leilighet på Rosenhoff i Oslo. Tenk å kunne bo så rustikt og sjarmerende til midt i hjertet av Oslo? Det hadde slettes ikke vært meg i mot og jeg elsker kjøkkenet og den fine blå fargen i entreen Desto bedre likte jeg at leiligheten har orginale tregulv og en sjarmerende sliten kjøkkenbenk som har stått der siden 1924. Og ladies: legg merke til at walk in closet med skohyller står klart :)


Ha en fin lørdag

Pictures from Postbanken

torsdag 10. juni 2010

At home with Lisbett Wedendahl...
Dette er også en interiørreportasje som har lagt seg på minne hos meg og grunnen til at jeg forelsket meg pladask i boksene med Kusmi Tea. Bildene er fra leiligheten til fotograf og stylist Lisbett Wedendahl. Tror det var Elle Interiør som hadde denne i sin tid og jeg blir fremdeles like betatt av å se bildene med sort-hvite kontraster, buddaer, en dæsj brunt og den lekre lekre tapeten på bakveggen ved sofaen.

Sweet