mandag 29. desember 2008

Hot Choc Milk
Jeg hadde så store planer om å ta masse fine bilder, blogge en hel del og legge igjen koselige hilsner hos alle i NIB-land denne julen, men den gang ei. Jeg har ikke klart å få ned igjen stresspulsen fra førjulstiden, og det er vondt når stresse setter seg i kroppen slik. Jeg sover enten masse eller ingenting, er trøtt og sliten. Så jeg må bare takke så mye for alle de fine hilsnene som er blitt lagt igjen her på bloggen min, med lovnad om å komme sterkere tilbake :)

I dag har jeg hvertfall fått gjort en ting jeg hadde planlagt å gjøre i romjulen, lage kakao. Av samboeren fikk jeg til jul blandt annet belgisk sjokolade som kom i en fin strut med delikat etikett. En litt annen fremgangsmåte enn Freias kakao, men det ble til slutt og den smakte himmelsk ❤torsdag 25. desember 2008

Vinterhvitt i fjellet.
De siste årene har jeg og pappa gjort det til en tradisjon at vi drar en tur på fjellet med hundespannet, julaftens dagen før julemiddagen. Hundene drar sleden, jeg sitter oppi, pappa står bak og lille loffen kommer diltende etter. Vel, i begynnelsen er han vel så ivrig og finner en liten plass blandt hundene i spannet. Men han skjønner ikke helt at beina hans er noe kortere enn beina til huskyene, så til slutt ender han opp bak sleden i sitt eget tassetempo. Oppi sleden med meg skal han hvertfall ikke sitte, for han er da trekkhund kan skjønne ;)

Vi måtte ha en pause på veien, så vi la turen innom koja på fjellet for å pynte den litt med en nisse og noen julefigurer. Det var en kjempefin tur, og været var strålende stort sett det meste av veien. På fjellet så vi til og med blå himmel og sol. Heldigvis måtte ingen av oss på do mens vi var der. For utedoen er for tiden utilgjengelig, bokstavelig talt :)
onsdag 24. desember 2008

Once again...
...it`s that time of the year to...


~ Make wishes come true

~ Celebrate the old year

~ Party

~ Welcome a new year

~ Be grateful

~ Make peace

~ Enjoy good friends

~ To be with your loved ones

~ Dream

~ Look forward

~ And wish you a merry christmastirsdag 23. desember 2008

Little Christmas Eve...
Helt siden jeg begynte med den første julegaven i juli, har jeg vært hellig overbevist om at jeg lå SÅ godt ann i løypa og at de siste dagene før jul bare ville bli kos og velstand. Så feil kan man ta. Vel, i forhold til gavene har jeg klart meg ganske fint. Jeg var ferdig på fredag, noe som i og for seg er tidlig til meg å være. Men husvask og pynting er en helt annen sak, selv om jeg synes jeg har pyntet i en drøy uke nå så er jeg fremdeles ikke heeelt ferdig med husvasken og leiligheten er utrolig nok sparsommelig pyntet til jul. Det har kanskje sin naturlige årsak i den lille plassen vi har, og at det ikke er plass til så voldsomt mange nisser her.

Juletreet ble pyntet i går kveld. Et søtt lite juletre som ikke ryr og heller ikke lukter granbar, men for en allergiker finnes det mye fint i plast. Samboeren er vant til ekte vare, så som et kompromiss for plastdingsen i hjørnet skulle vi bruke den julerøde pynten hans på treet. Det er nok den fargen jeg er minst glad i sammen med gul, men man kan jo ikke få viljen sin hele tiden så jeg holdt munnen min lukket på det området og gikk bare å ventet på de julerøde kulene og plasteplene til samboeren. Men han er nok som gutter flest, og bryr seg ikke så voldsomt når alt kommer til alt. Og siden julepynten hans ligger nedpakket et eller annet sted (sammen med de forsvunnede gardinene kanskje?), konkluderte han med at vi like godt kunne pynte treet med pynten min som allerede stod i enteen. Samboeren hadde nok aldri i sin villeste fantasi trodd han skulle få se et plastjuletre med brune julekuler på i sin egen stue, men det var før han møtte meg :) Selv om han hadde seg selv å skylde på om han ikke likte det ferdig pyntede treet, var jeg litt spent på reaksjonen hans. Heldigvis var den positivt og gutten likte juletreet godt han, så kanskje noe annet enn julerødt går ann likevel? :) Jeg skal se om jeg ikke får tatt noen bedre bilder av treet og pynten en annen dag. De jeg tok i dag så ikke spesielt bra ut, siden det begynte å bli mørkere ute.


I dag har bestemor og jeg vært på en aldri så liten shopping og cafètur som endte med en nydelig glassengel og to pumpkinlykter. I lyskronen på kjøkkenet har jeg hengt opp fire julekuler i fattigmannsølv som henger i hvert sitt cremefargede organzabånd. To av dem kjøpte jeg i høst, og to til på fredag. Jeg synes ikke kulene kommer helt til sin rett på bildet jeg tok, for det ser faktisk finere ut i virkeligheten. Men det var kanskje ikke den helt store fotodagen i dag midt i alt stress og mas? ;) Juleduken min er egentlig en offwhite gardin med påsydd mønster i gull og ton i ton blomster. Jeg falt pladask for de, men siden vi allerede har nye gardiner og jeg trengte en juleduk så passet det ypperlig at Princess hadde 50% avslag og at oppfinnsomheten hvertfall er i orden :)
fredag 19. desember 2008

SWEETS...Snask hører julen til, spesielt pepperkaker. Jeg liker kjøpekakene best faktisk, og godt er det for hellet var definitivt ikke med meg under pepperkakebaksten i fjor :) Jeg får satse på større hell når det en gang i fremtiden skal bakes med unger. Frem til da får Sætre stå for julebaksten min. På søndag fordelte vi de huslige oppgavene slik; samboeren laget middag og jeg skulle stå for desserten. Skal det være så skal det være, og hva bedre kan man få til dessert enn sjokoladekake?? Jeg stanset ut et juletre som jeg drysset melis over, forså å pynte det med sølvkuler. Lekker eyecandy, deilig på smak og romantisk. For vi måtte jo dele selvfølgelig ;)
torsdag 18. desember 2008

Its beginning to look like christmas.
Jeg sier som Bing Crosby sier i Ica-reklamen, its beginning to look a lot like christmas også her i huset. De siste årene har jeg vært svært glad i å lage små tablåer rundt om kring, gjerne i form av brett med diverse pynt på. Av en eller annen grunn har jeg kuttet drastisk ned på dette etter at jeg ble samboer, og ikke skjønner jeg hvorfor for jeg tror ikke samboeren legger merke til dem en gang :)

Dette brettet kjøpte jeg på loppis i fjor høst. Jeg tror ikke det er så voldsomt gammelt, men det er godt brukt med en liten bulk her og der og siseleringer i bunnen. På det satte jeg tre lysestaker, "skålen" fra Lene Bjerre (gårdsdagens 1. innlegg) og en gullfarget birdy. Mammaen til småspurvene som står på toppen av speilet, også fra gårdsdagens innlegg. De to minste godteskålene var det opprinnelig lys i, fra Nordahl. Først vasket jeg de godt, men i fall det var litt lukt igjen fra lysene klippet jeg til litt silkepapir og la i dem slik at lukten ikke skulle sette seg i snopet.
Den minste av lysestakene er egentlig en serviettring som jeg kjøpte hos Zanz, ved forrige Oslotur. De hadde bare en igjen og den skulle jeg ha. Den passer perfekt til stilen i resten av leiligheten og jeg elsker detaljene, men hva skulle jeg bruke den til? Lysestake falt meg inn før jeg i det hele tatt rakk å forlate butikken, og slik ble det. Egentlig var det like greit at jeg fikk med meg den siste, for til 89,- hadde jeg ikke hatt råd til 12 like serviettringer uansett. Dessuten blir ikke serviettringer brukt så voldsomt ofte her i huset. Nå derimot, står serviettringen og skinner på stuebordet til kontinuerlig beskuelse :)
onsdag 17. desember 2008

Aftenkos i stua.
Noen kveldsbilder fra en julepyntet stue. Jeg har fundert stort på hva jeg skulle gjøre i peiskroken, for ingenting av speilet som henger der minner et fnugg om jul. Samtidig er jeg så glad i det at å ta det ned var intet alternativ, selv om det bare var for julen. Så jeg gjorde det veldig enkelt og la en lysslynge langs hyllen, satte tre små gullfargede spurver på toppen av speilet og hang en glasstjerne rundt lysestaken. Det sorte ovnsrøret er ikke av det fineste i leiligheten, men det lot seg vanskelig bloggifiseres :) Lysslyngen ble kjøpt hos Kremmerhuset i fjor, og glassene med gulldetaljer er teglass fra Shabby.