søndag 30. november 2008

Julefryd.
Så var 1. advent her allerede og årets siste måned er straks i gang. Det er merkelig hvor fort dette året har gått, det har flydd av sted. Adventstaken er klar og venter bare på å få det første lyset sitt tent i kveld. Fatet er det samme som har stått der med lysestaker i hele sommer og høst, nå med fire kubbelys og litt julete "dill". Både perledekorasjonene og konglene med glitter kommer fra Nille. Konglene hadde i utgangspunktet hemper for å henges opp, men de klippet jeg av og danderte de litt rundt om på fatet. Jeg aner ikke hva busken heter, men det er ikke olivengreiner som jeg hadde håpet å få tak i. Det fantes ikke her oppe så da kjøpte jeg det nærmeste jeg fant, og fint ble det uansett. Den lille ugla og fuglen er kjøpt hos Milla Boutique.

Også har jeg funnet frem en julestjerne som skal henges opp i kveld. Dette er en papirstjerne fra Åhlens med påsydd gulldekor som skal henge på stuen. Et av vinduene har ikke el-uttak, så da passer det bra med en papirstjerne uten lys. Vi må vel få opp to stjerner med lys også, men for øyeblikket er de ikke lokalisert. Vi tror vi vet hvor de er, så jeg håper samboeren finner dem. Det er ikke så greit når leiligheten er så liten at man må bo litt over alt :)

Jeg fått gaven min i gavealongen, som hadde jul i nostalgiens tegn som tema. Jeg har lenge sett etter en krans for å ha ute på trammen ved utgangsdøren. Men jeg har ikke funnet noen jeg syntes passet, for jeg ville ha den enkel uten for mye pynt. Også kom denne i posten fra min hemmelige venn. På innsiden av kransen henger det et nydelig hjerte i fattigmannssølv med påskriften: Julefryd. Er den ikke fin? :) Det var litt vanskelig å få tatt en skikkelig godt bildet av hjerte på plass i kransen. Det ble litt for mørkt slik at bildene ble litt uklare. Kanskje det går bedre når jeg har fått den på plass på veggen. Selve pakken var pakket inn i gråpapir, med hyssing rundt som var blitt lakkforseglet med God Jul. Og både pakkelappen og kortet på innsiden var nydelige. Hva som stod på innsiden av kortet skal jeg holde for meg selv, men jeg har virkelig tatt til meg de fine ordene. Så tusen tusen takk min hemmelige venn, fra både meg og samboeren som ble minst like fornøyd som husfruen. Håper du får en flott adventstid, så kommer jeg å hilser på når avsløringsmailen er kommet ;)
lørdag 29. november 2008

Nye smykker i My Little Vintage Boutique.
Da har jeg endelig fått lagt til noen nye smykker i shoppen min. Siden vi nærmer oss julen skal det jo gjærne glitre og skinne litt ekstra. Derfor har jeg laget noen smykker i både swarovski, rhinestone og glass med fasett. En del av materialene jeg bruker i smykkelagingen får jeg tilsendt fra USA der den økonomiske tilstanden, som så mange vet, har endret seg drastisk spesielt de siste månedene. Både materialene og shippingkostnadene har gått en del opp, derfor har jeg måttet justere prisene noe. Ikke så mye, men litt slik at jeg ikke går så mye i tap. Alle smykker kommer tilsendt pent innpakket i egne smykkeesker, klare for å legges under juletreet. Enten til noen av dine kjære eller kanskje deg selv? ;)I går fikk jeg gaven min fra julens gavealong, som er i nostalgiens tegn. Både jeg og sambo ble så fornøyde, så jeg skal se om jeg får tatt noen bilder i morgen. Også må jeg vel få laget ferdig adventsstaken min også. 1. advent i morgen allerede. Herregud, som tiden går....

H&M Home Collection, spring 2009.
Ikke visste jeg at HM hadde en egen tekstilkolleksjon på trappene, derfor var gleden stor når forhåndkatalogen dumpet ned i postkassen min i går. And it is nice :) Flotte bilder, bra styling og gode priser. Her finnes det ikke et snev av shabby chic, men for oss som liker den litt rå factory looken er dette en skikkelig kosekatalog. Maritimt, urbant, grafisk, sort/hvitt og fargesprakende er også ord som kan beskrive katalogen. Så med andre ord bør det være et og annet her for noen og enhver. Her kommer noen bilder fra kolleksjonen som falt best i smak hos meg, så får dere glede dere til katalogen kommer ut slik at dere får nyte den i sin helhet :)torsdag 27. november 2008

Paris, je t`aime.
Tenk deg at du bor midt i hjertet av Paris, i en gammel bygning med utsmykket fasade og en gammel vindeltrapp på innsiden som fører deg opp til leilighetene i bygården. Leiligheten du bor i ligger helt på toppen, er akkurat passe stor med sjarmerende skjeve vegger, romantisk innredet og utsikten din er intet mindre enn Eiffeltårnet. For meg høres det ut som en drøm, men for norske Janne er det livet hennes. Bildene fra denne reportasjen stod på trykk i Rom 1-2-3 nr 8/2008, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har bladd gjennom nettopp disse sidene. Dette er leiligheten med stor L, også sett bort fra beliggenheten. Det som mange ser på som negative skavanker ved gamle hus, fremstår for meg som sjarmerende og akkurat slik det skal være. Leiligheten er ryddig, men ser fremdeles bebodd ut og detaljene er både søte og morsomme på en og samme tid. Nytt og gammelt går hånd i hånd, og leiligheten er romantisk og girly innredet men fremdeles litt røff. Eller som Hanne Borge (Fru Bolina) beskrev stilsansen sin: Jeg liker det romantiske, men det må blandes med litt frekke kontraster. Amen Borge!!
Disse bildene har jeg fått låne av Marte som står bak den fine bloggen Marte Mee. Hun er stylisten bak reportasjen og søsteren til Janne, som altså lever Thereses lille drøm om Paris. Tusen tusen takk for lånet av bildene Marte :)


I dag hadde jeg store planer om å få fotografert en del smykker som er blitt laget siden forrige oppdatering i My Little Vintage Boutique, og legge de ut i shoppen. Derfor var gleden stor når dagslyset kom, og til og med solen skinte små stråler inn på stuen. Bedre fotobelysning kan man ikke få. Og jeg rakk vel å ta bilder av tre par øredobber før batteriet på kameraet flatet ut og måtte lades. Og så bortskjemte med dette perfektet dagslyset er vi ikke at det fremdeles er her når batteriet er fulladet. Så prosjektet fortsetter i morgen, og bønn om like fint lys er gitt til værgudene :)

onsdag 26. november 2008

Gyllent innpakningspapir....

Jeg fikk denne på mail av mamma i dag, og hadde så lyst til å dele den med dere. Dessuten har man ikke vondt av litt ettertanke nå som desember straks står på trammen og banker på. Det er fort gjort å miste fokuset på hva som virkelig er viktig her i livet når julemat og julegaver skal handles inn. Julegaver som blir dyrere og dyrere for hvert år som går. Men blir de mer verdsatt?


Historien handler om en mamma som for en tid siden var svært streng med sin 5-årige datter. Jenta hadde sløst med en rull, svært dyrt, gullfarget innpakningspapir.
Det var trangt med penger, og hun ble ennå sintere da hun så at datteren hadde brukt papiret til å dekorere en gammel eske som hun la under juletreet.

Men dagen etter ga jenta esken til sin mor, og sa: den er til deg mamma...
Mammaen fikk selvsagt dårlig samvittighet for sitt sinne dagen før, men det blusset fort opp igjen da hun åpnet esken og fant at den var tom.

Hun sa sint til sin datter: 'Vet du hva, unge dame, når man gir bort en presang, er det faktisk meningen at det skal være noe i den...

Dattern fikk tårer i øynene, og sa: ... men mamma, den er ikke tom. Jeg har blåst kyss i den til den ble helt full...

Mammaen falt på kne, og ba sin datter om unnskyldning for at hun hadde vært så sint...

Kort tid etter mistet datteren livet i en ulykke. Og det ble sagt at moren beholdt den gyllne esken ved siden av sengen sin så lenge hun levde.
Når hun følte seg trist eller hadde det vanskelig, åpnet hun esken og tok ut et 'kyss', og minntes kjærligheten fra datteren som hadde lagt dem der.

En fantastisk følelse dette... den gave å ha en 'eske' full av hengivenhet, kyss og kjærlighet fra våre barn, familie, venner og våre nærmeste...

Det finnes intet mer verdifullt enn det...To Molly - with love.
Bilde fra Eva Lindh.

tirsdag 25. november 2008

Fløtepus.

Klok av datakollapsen til Gamlå, har jeg de siste dagene tatt en skikkelig opprydning i bildemappene mine på pc`n. Der fant jeg noen bilder av den fine lille fløtemuggen min som jeg tok noen bilder av tidligere i sommer, men som aldri ble postet i bloggen. Denne er kjøpt i en antikvitetsforretning i Drammen, og jeg skal ærlig innrømme at den fremdeles står her ubrukt. Men nå var vel ikke bruksbehovet grunnen til at jeg kjøpte den i utgangspunktet. Det var formen, fargen og mønsteret. Jeg har som tidligere skrevet, en forkjærlighet for intrikate mønster i gull. Og det gamle fatet fra Figgjo (bilde 5) er også noe av det kjæreste jeg har. Skjønt, det brukes litt oftere enn fløtemuggen ;)

Ny award!!!!

Duften av erteblomster, u made my day :) Bare se hva hun skrev om bloggen min:

Utmerkelsen går denne gangen til ei som jeg synes har en fantastisk inspirerende og vakker blogg: Therese , som de fleste sikkert kjenner bedre under navnet Fjellrosa :o)Tusen tusen takk, Vibeke. Bare å bli nevnt i det nydelige innlegget du skrev var utrolig koselig. Som sagt; u made my day :D

Også var det å sende den videre til en ny som fortjener denne søte awarden da, og det er like vanskelig hver gang. Det er så mange fine blogger der ute, og flere og flere kommer til hver uke. Så denne gangen gir jeg den videre til en relativt ny blogger som virkelig har tatt NIB-land med storm med sine fine bilder, driftige evner og gode skrivemåte. Men jeg tror nok de fleste faller pladask for den fine headeren hennes. Ida fra Put it in a box. Kom å hent awarden din :)

søndag 23. november 2008

A small taste of India.
Bungalow er et dansk firma hvis kolleksjon er inspirert av Indias farger og mønstre. Mange har nok lagt merke til de fine innpakningspapirene som er mye representert i spesielt danske interiørblader nå som julen nærmer seg med stormskritt. Men Bungalows kolleksjon består også av stoffer, klær og tekstiler. Samt noen utrolig skjønne oppbevaringsesker som kan gi et hvert rom en skikkelig piff. Jeg personlig kunne nok glatt kjøpt hele kolleksjonen. Heldigvis har Bungalow en del forhandlere også her i Norge. Forhandlerliste finner du på Bungalows hjemmeside.

Alle bilder er fra Bungalow.