fredag 31. oktober 2008

Sommerminner 2008

Fra den første neven med gåsunger i mai...


torsdag 30. oktober 2008

Retro tendenser fra Ikea.
Shop til you drop del II fra Ikea. Forrige gang jeg var der la jeg merke til den nye Busig serien som er kommet. Spesielt glassene var utrolig kule, både i farger og mønster. Da hadde de gått tomt for den blå serien i glass, så jeg avventet det hele til neste besøk. Og nå endte jeg vel nesten opp med det meste. Brett, glassene i begge farger og servietter. Jeg måtte le da jeg så forskjellen på bildene jeg tok i dag og i går, for det ser jo nesten ut som om de hører hjemme på to forskjellige blogger. Men det viser vel bare hvor allsidig smaken min er, og merkelig nok så funker det. Og det tror jeg samboeren er glad for, som da slipper å bo i en rosa leilighet med madonnaer og prismer over alt. Selv om han sikkert kommer til å protestere vilt nå og påstå at det er prismer over alt her. Men det er det ikke altså. Tro meg kjæresten min, det kunne vært MYE værre ;) Jeg er veldig glad i blått, og spesielt denne nyansen. Det var jo ikke det at jeg trengte fire ny glassboller, men de er jo BLÅ!!! Og de små søte juletrekulene var også et veldig spontant kjøp, men det var jo forsåvidt alt det andre jeg endte opp med på denne turen også. Jeg vet en venninne brukte disse kulene til å pynte julegavene sine med i fjor, så finner jeg ikke på noe annet nyttig å bruke dem til er jo alltids det en løsning. Også måtte jeg vise frem den fine handleveska jeg kjøpte, istedet for disse brune stygge posene. Unnskyldningen var jo selvfølgelig at jeg gjorde det for miljøet sin del. Så får vi se da ved neste Ikeabesøk om jeg faktisk husker å ta med meg handlevesken, eller om det blir en ny under samme unnskyldning. I think number 2 ;)Bilde 1: Glass Busig.

Bilde 2: Blå boller Ikea 365+

Bilde 3&4: Busig brett.

Bilde 5&6: Busig glass.

Bilde 7: Dimpa handleveske.

Bilde 8: Kallt julekuler.

Bilde 9: Kallt gaveposer 3 pk.

Bilde 10: Et must på Ikea. Servietter (Busig) og lys.

Bilde 11: Speilpynt fra Kallt serien.Sammen med dette kjøpte jeg også en Ribba ramme og gavepapir. Man kan jo ikke få alt man ønsker seg, så rammen jeg skulle hatt i sort var utsolgt. Da tager man hva de haver, kjøper en i finèr og finner frem den sorte sprayboksen igjen. Fortsettelse følger... :)

onsdag 29. oktober 2008

Shop til you drop.
I går måtte jeg til Trondheim i forbindelse med en time på St.Olavs, noe som var en gylden mulighet for en jentetur sammen med mamma. Vi skulle ikke ha noe spesielt noen av oss da vi dro, men som seg hør og bør for oss kvinner slår det ofte feil. Spesielt når turen også innebærer et par timer på Ikea. Den hvite skålen over kommer fra Åhlens. Og selv om julerød er en farge jeg helst unngår, var mønsteret så nydelig at den måtte bli med meg hjem likevel. Den er ikke så stor, akkurat perfekt for julens peppernøtter. Og 35,- kan man ikke si noe på vel? Julepyntavdelingen på Åhlens er en høydare hvert år synes jeg. Det er jo bare en hel masse plastdingser overstrødd med gull eller sølvglitter, som gjør at man ikke ligner rent lite på en juleornament selv når man tusler ut av butikken igjen. For er man som meg som "ser" med fingrene, er det ikke til å unngå at man glitrer selv etterpå. Hos Linen Factory ble det med en pute fra Lancoire Home Collection, med en beige undertone og gullfargede blomster på. Den passet ypperlig sammen med de brune putene mine i silketaft. Hos Linen Factory fant jeg også de fine lysene med blomstermønster på, som var både litt shabby og retro. Jeg er en sucker når det gjelder merkelapper og emballasjer som er like fine som produktene er. Det er nesten litt usikkert hva som trekker mest, produktene eller merkelappen. Vi var så slitne etter shoppingen i går. Vi så nok skadeskutte ut begge to når vi veltet ut av bilen vel hjemme ut på kvelden i går. Og der ventet en samboer som ble svært spent på hva jeg skulle med den nyinnkjøpte kjevla fra Ikea. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal tolke det. At jeg bør begynne å bake mer, eller om han helst ser at jeg ikke gjør det *ler* Nå slipper jeg hvertfall å banke ut deigen hver gang jeg lager hjemmelaget pizza, for den liker han. DET er jeg hvertfall sikker på ;)


Bilde 1: Hvit skål med julerøde ornamenter fra Åhlens.

Bilde 2&3: Lysestake med strass og perlepynt fra Lene Bjerre. Kjøpt hos Black Design Shop.

Bilde 4-7: Lyslenke og julepynt fra Åhlens.

Bilde 8: Lyslenken ligger for øyeblikket bloggifisert i en skål fra Kremmerhuset. Skålen er i samme design og mønster som lyktene jeg kjøpte i sommer. De kan du se HER.

Bilde 9&10: Pute fra Linen factory.Sammen med dette ble det også med en hvit pyntehjort og julestjerne i papir fra Åhlens, som får vente til nærmere jul med å pakkes opp. En lekker interiørbok ligger her også og venter på å bli avbildet og foreviget på bloggen, og handelen fra Ikea kommer i morgen. Tusen takk for turen mamma ❤

Håper alle får en fortsatt fin onsdag, og tusen takk for fine ord i forbindelse med navnebytte på bloggen :)

Dobbelt opp!!

For noen dager siden ble jeg gjort oppmerksom på en annen blogg som også heter Fjellrosa, og det er vel dømt til å skje når man tenker på antallet blogger som finnes her ute i cyberen. Selv om man tror man er aldri så orginal når man skal finne seg et navn. Selv om bloggene er veldig forskjellige både i utseende og innhold, kommer de sikkert ikke til å krysse veier ofte. Men det er kanskje greit å unngå to helt like navn uansett, så jeg måtte gjøre om litt på tittelen til bloggen min. Av praktiske grunner ønsker jeg å beholde Fjellrosa, og av emosjonelle grunner også kanskje. Det er rart med det, men man legger jo en god dæshj av seg selv og sin egen identitet i bloggen. Men vi ble da enige vi Fjellrosene, så fra i dag av pusler Fjellrosa med dillet sitt under stjernene og har søkt seg over til bloggroll 2. Jeg tror jeg vil føle meg litt mer hjemme der, rett og slett :)

I går var jeg på en aldri så liten shoppingtur med mamma. Resultatet fra den kommer seinere i dag. Og ute er endelig snøen kommet. JIPPI!!!! :D

mandag 27. oktober 2008

Bladmani.

Inspirert av et innlegg jeg leste i en annen blogg i går, begynte jeg å tenke på mitt eget forhold til interiørblader. Uten overdrivelse et kjærlighetsforhold som har vart noen år nå. Og det beste med alt er at de aldri blir utlest. Jeg kan se i det samme bladet igjen og igjen, og jeg blir like fasinert og inspirert hver gang. Selv om stuen eller kjøkkenet på bildene ikke har forandret seg et fnugg siden sist jeg leste bladet. Interiørbladene mine har også vært med på et x antall flyttelass nå. Første gangen jeg flyttet sørover var de med, opp igjen til Røros 1,5 år seinere. Også nedover igjen 2 år etter. Og når jeg skulle tilbake til Røros etter endt skolegang sier det seg jo selv at bladene var med i kofferten da også, og mere til. Jeg og samboeren har en avtale oss i mellom når det gjelder blader. Jeg kaster ikke Pondus bladene hans, og han kaster ikke interiør bladene mine. Og det begynner å merkes. For hvordan oppbevarer man egentlig flere hundre interiørblader? I mitt tilfelle ble den enkleste løsningen veggen ved siden av garderobeskapet på soverommet. Ikke står de i veien og de er oversiktlige og lette å få tak i. Men noen begynner å bli mer slitte i kantene enn andre....I dag har jeg kost meg med en kopp varm kakao, med krem og et dryss perlesukker over. Hvem sier man ikke kan kose seg på en helt ordinær mandag? Og når det atpåtil var -25% på alle utenlandske blader hos Narvesen, ble stablene med interiørblader plutselig utvidet med to blader til :)
Håper alle har hatt en fin start på en ny uke. Og har du det ikke så lag deg en kopp rykende varm kakao, finn deg et blad og kryp under pleddet på sofaen. Det gjør underverker for både kropp og sjel :)Koppen og skålen med sjokolade i kommer fra Kremmerhuset, og skjeen er fra Molly`s Heaven.

søndag 26. oktober 2008

Til helga kanskje.......

Jeg må dra på smilebåndet hver gang jeg ser den nye reklamen til VG Helg på tv, og jeg er vel neppe den eneste som kjenner meg igjen. Burde vi.....ja, det burde vi. Til helga kanskje? Ja, til helga. Også kommer fredagen, og *BÆM* så er søndagen over. Forrige helg kjøpte jeg en liter melk fordi jeg skulle lage kakao. Resten av historien er ganske enkelt at denne melkeskvetten som skulle gå til kakao ble stående i kjøleskapet helgen over og sørget for potetmos til middag en dag og rosèpeppersaus en annen. Så kom fredagen på ny og ny melk måtte kjøpes inn til kakaoen som definitivt skulle lages denne helgen. Og jammen står ikke melken her enda. Til helga kanskje.....

Bildet er tatt på mai, en gang jeg faktisk laget kakao ;) Koppen er fra Greengate.

lørdag 25. oktober 2008

Fargeklatter....


Alle bildene er hentet fra det danske Bolig Magasinet.