mandag 29. september 2008

Jeg trenger hjelp. Kategorisering på NIB.

Jeg var litt redd vi måtte dele bloggene inn i forskjellige kategorier på grunn av bloggrollen på NIB. For hvor i all verden skal jeg legge meg? Jeg er jo ingen 100% rein interiørblogg, for et og annet innlegg utenom blir det nå og da. Men jeg føler ikke at jeg beveger meg så mye utenfor interiør såpass ofte at jeg hører hjemme under kategori 3 (interiør,familie,hverdagsliv & hobby). Så den har jeg luket ut. Da gjenstår enten kategori 1 (shabby chic, landlig, fransk landsstil, hvit stil, nostalgisk eller New England) og kategori 2 (fargerike, retroinspirerte, sommerhusinspirerte, minimalistiske, eklektiske, eksentriske, moderne, nordiske eller med redesign og drivved som inspirasjonsskilder). Hva gjør man da når møblene er sorte og moderne, mens interiøret går i lyse farger, shabby chic, prismer, porselen fra Figgjo, noen etniske detaljer og vintage? Med andre ord, jeg trenger hjelp. Hvilken kategori synes DU jeg faller under?

Jeg har satt opp en liten meningsmåling øverst på høyre side. Jeg hadde satt stor pris på om du tok deg tid til å sette meg i den "båsen" du mener jeg hører hjemme i.

Thanx :)

onsdag 24. september 2008

Innlegg nr 100 & massevis av gaver.

Det var da voldsomt så fort det gikk å komme opp i hele 100 innlegg, det må jeg si. Nå tror dere sikker av overskriften at jeg er i gang med et skikkelig gavedryss her, men neida. Gavene er det jeg som har fått de siste dagene. Men jeg skal gi bort en liten ting i anledning jubileet til en heldig leser også, så følg med ;)

Men først over til gavene jeg har fått selv. Mamma var på Løiten lys på mandag, og med seg hjem hadde hun et utrolig vakkert lys som jeg fikk. Det er hvitt med et sobert mønster bestående av blomster og dyremotiv. Ser du hjorten med horn?Tusen takk mamman min. Du er verdens beste


Også over til dagens store høydepunkt, for i postkassen min i dag lå det ikke mindre enn to gaver å ventet på meg. Og nå kommer dere sikkert til å le av meg, men som den bloggeren jeg er raste jeg jo inn på stuen for å finne kameraet mitt for å ta bilde av pakkene før jeg åpnet dem. Og hva skjer? Absolutt ingenting, bortsett fra et lite blinkende batteri i det ene hjørnet. Det var jo ikke annet å gjøre enn å legge kameraet til lading da. Men jeg kunne jo ikke vente i 3 hele timer mens batteriet ladet med å åpne dem!!! Jeg er nok som en unge i en godtebutikk når det gjelder gaver. Så dette bildet er tatt med mobilkameraet faktisk *rødme*


Jeg er en av de nyeste medlemmende av gavealongen, som går ut på at man får tildelt en hemmelig venn og et tema som hører til årstiden. Oppgaven så blir å bli kjent med personen man har fått tildelt som venn, gjennom bloggen hennes. Gaven man så gir denne personen skal passe både til personens stil og ikke minst temaet for årstiden. I dag fikk jeg gaven fra min hemmelige venn, og jeg er helt himmelfallen. Så mye fint, og alt passet meg ypperlig. Det høyeste glasset med lys i var jo helt rått. Jeg har flere stettglass og et STORT drikkeglass i samme type modell som jeg bruker når jeg skal pynte kakebordet på bursdager. Kjempe klaff. Og den lille lykten med håndtak var så søt. Dette var rett og slett lekkert, også var det med både snask og en bling bling *juble* Legg merke til det fine lokket på esken med godt....

Tusen tusen hjertlig takk min hemmelige venn. Dette var en glimrende gave. Jeg har ingen anelse om hvem du er, men er kjempespent på å se listen over hvem som fikk hvem :)


Men, det lå enda en gave der med avsenderadressat her i Norge. Og nå ble jeg litt nervøs, for jeg tenkte at et eller annet måtte skjedd i forbindelse med utdelingen av venner i gavealongen. Så nå står vel jeg her med to gaver mens en annen stakkars ikke får noe tenkte jeg. Feil, for gaven var fra Villa Luftslottet. På juni vant jeg en konkurranse hun hadde angående et innlegg det visstnok kostet en del frustrasjon å få postet på grunn av datatrøbbel. Spørsmålet var hvor lang tid det tok å få innlegget postet. Jeg husker ikke hva jeg svarte, men jeg vant sammen med Prinsesse Elin, om jeg ikke husker helt feil. Jeg elsker Kremmerhuset. Første gangen samboeren skulle kjøpe julegave til meg, ba jeg han gå på Kremmerhuset. Jaaaa, men jeg vet ikke hva jeg skal kjøpe, sier han. Spiller ingen rolle, det kan ikke gå galt så lenge du er på Kremmerhuset var svaret han fikk. Da jeg skulle pakke opp gaven fra Villa Luftslottet la jeg merke til at papiret kom fra Kremmerhuset, og det sitret i magen av spenning. Og frem fra papiret spratt en glassflakong med nydelig mønster, perlepynt (enda mer bling bling *juhu*) og topp med fasett. Akkurat maken som jeg holdt i sist gang jeg var på KH selv. Jeg hadde så lyst på den, men siden det allerede hadde blitt en del shopping den dagen lot jeg være. Men til syvende og sist viste det seg at den skulle bli min likevel ;) Med i pakken var også et kjempefint Velkommen skilt og et rødt sjokoladehjerte. Den hvite pakken var så fint pyntet med en vinrød/mørk lilla blomst. Jeg syntes den var helt knall også jeg, spesielt fargen. Så med på bildene ble den *ler*Tusen takk Villa Luftslottet. Dette var en kjempefin gave. I love it :)


Også til jubileet. Det hører jo med en liten gave når man feirer slik, så legg igjen en hilsen under dette innlegget så blir du med i trekningen av en liten something something som vil komme i posten :)

tirsdag 23. september 2008

Nyheter fra Sia.

Masse lekkert fra Sia i høst, både i den lyse og mørke fargeskalaen....Alle bilder er hentet fra Sia

søndag 21. september 2008

Det er ikke størrelsen det kommer an på....

Tenker vi og tusler opp til den fine lille "hytta" vår på fjellet, med kanelboller i sekken under strålende sol og blå himmel. Vi har utedo, vann i bekken, benker å både sove og sitte på, ved og ovn. Det er det som er hyttetur vel? :) Bortsett fra litt fuglekvitter her og der og et dusin nattsvermere, var det lite dyreliv å se. Vi så en elg da. På pappas peispuster riktignok, men det duger.Pictures by me


Bilde 1&2: Røstkoja & litjhuset

Bilde 3: Varme kanelboller klar for tur

Bilde 4-7: Bilder fra hytta, ute og inne

Bilde 8: Verdens skjønneste og beste turkompis koser seg i solgløtten mellom trærne

Bilde 9: Utsikten fra bua

lørdag 13. september 2008

Duggfrisk høstmorgen...

Jeg tror det var Storeflittig som spurte meg i en kommentar for en stund siden, hvordan det gikk med ildtoppene mine. Og jeg kan med glede si at de lever i beste velgående, og ser like bra ut som den dagen de kom fra butikken. Ikke skjønner jeg hva som har skjedd, men jeg tror sjanse for at jeg har kjøpt verdens mest hardføre ildtopper er større enn sjansen for at jeg plutselig har fått grønne fingre. Blomstene på trammen derimot, er ikke et like lystig skue. Selv om jeg skal innrømme at det skortet litt på vanningen mot slutten, tror jeg frosten må ta den største delen av ansvaret her...Før...
Etter...


Men siden naturen er så flink til å pynte seg selv, gjør det ikke så mye. For bortenfor de tørkede blomstene mine står en liten busk som har fått røde og fine farger. Med litt dugg fra natten skinnende i morgensolen, ser det nesten ut som om noen har drysset glitter over dem. Nattfeen kanskje? :)
Pictures by me

fredag 12. september 2008

Awards i massevis....

Award fra den alltid like blide og positive Molly. En selverklært munndiaretiker, but we love it ;)Denne er fra Kari som har den fine bloggen My Home Is My Castle. Jeg venter på den spennende fortsettelsen i et nytt hus, med badebasseng. Poolparty neste?
Også en drøss fra den gavmilde Tinemor, som ba meg forsyne meg med awardene jeg ikke har fått. Og det ble ikke mindre enn 4, for awards i råssa hadde jeg ikke mange av.....Tusen tusen hjertlig takk alle sammen, og for mange fine kommentarer på forrige innlegg. Det er så morro å få positiv feedback på bloggen :) Jeg elsker å sitte i sofakroken med tekoppen i hånda og titte inn i deres stuer. Det er så utrolig mange dyktige jenter i Norges land, dere skulle hatt en award hele gjengen. Normen med disse awardene er vel å gi de videre til 7 personer per award. Det vil i dette tilfelle si 42 interiørbloggere, og det har jeg rett og slett ikke tid til akkurat nå. Så jeg velger å heller gjøre som Tinemor. Ser du en award du ikke har fra før, så forsyn deg. Til deg fra meg :)

tirsdag 9. september 2008

Something old something new....
Et fint vintage smykke, plagg eller veske som er akkurat passe slitt og brukt, men samtidig i brukbar stand er like morro å finne hver gang. Brukt sammen med klassiske klær fra dagens mote, kan de gjøre mye for et antrekk. Gamle brosjer er alltid noe jeg er på utkikk etter. Denne brosjen i gull med sorte detaljer manglet et anheng i bunnen. Det var ikke noen problemer å fikse. En sort perle med fasett gjorde susen. Selvfølgelig "bloggifisert" og hengt på stroppen av en tyllkjole fra HM :)

Bilde 1: Vintage brosje i gull/sort og kjole fra H&M.
Bilde 2-4: Vintage veske og perlesmykke fra Accessorize.
Bilde 5&6: Armbånd fra det glade 70 tall med stein i midten. Sjal fra Indiska.
Bilde 7-9: Vintage gullbrosje med perle og fasettert dråpeanheng. Kåpen i 50 tallssnitt kommer fra Vero Moda.
Bilde 10&11: Vintage veske og hårbånd fra H&M.

mandag 8. september 2008

Fra liten, til enda mindre...
På antikk og samlermessen i slutten av august, var jeg jo så heldig å finne den lille osteklokken som sjarmerte meg i senk på grunn av størrelsen. I går ettermiddag var jeg ute å gikk tur i høstsolen, og tuslet innom en nyoppstartet liten antikvitetsbutikk der jeg fant denne lille sjarmisen. Og osteklokken fra antikk og samlermessen ble plutselig stor i forhold. Denne rommer en stjerneanis, er knappe 2 cm høy og 2,6 cm i bredde. Til tross for størrelsen er det fine detaljer i glasset, både i bunnen og på kuppelen.


Pictures by me