søndag 31. august 2008

Antikk og samlermesse...

I går var det endelig ny antikk og samlermesse her på Røros. Jeg var der i fjor og fant meg masse fine ting som jeg har gledet meg over i året som har gått siden da. I år stilte det seg litt anderledes både i forhold til plass og økonomi. Vi bor i en leilighet som er fylt til randen av ting og tang, og det er ikke plass til stort mer rett og slett. Ikke tilsa økonomien at jeg kunne gjøre de helt store krumspringene heller, og en antikk og samlermesse er jo alt annet enn loppis. Derfor gikk jeg dit med en liten slant penger, åpent sinn og lurte på hva it-tingen ville bli. Altså den tingen du ser, faller fullstendig for og bare vet du må ha. Jeg fant den ganske tidlig, og selv om den var liten var den dyr og spiste opp halve budsjettet mitt. Jeg syntes det var litt drøyt å svi av 250,- kroner nesten før jeg hadde rukket å komme inn døren. Så jeg bestemte meg for å tusle litt til og titte i de andre standene. Det gikk ikke. Jeg ble bare mer og mer stressa desto lengre bort jeg kom fra skatten min, og var kjemperedd for at den skulle bli solgt i mellomtiden. Derfor snudde jeg, tok den opp og betalte den hyggelige mannen gladelig de 250,- kronene han skulle ha for den, og fant ut at jeg heller fikk finne noen fine ting i det nedre økonomiske sjiktet for resten av pengene jeg hadde igjen. Jeg var nå lykkelig eier av verdens søteste og fineste osteklokke i glass med et nydelig mønster og fasettert topp. 10 cm høy og 8 cm bred.Nå hadde de mindre stands på messen enn de hadde i fjor, og det var nok ikke nødvendigvis til det bedre. Utvalget var jo av den grunn naturligvis dårligere og bortsett fra en nydelig kopp med skål i mintgrønn og en liten skål, uteble de helt store funnene. Derfor tuslet jeg hjem to timer seinere, med de tre tingene mine og fremdeles litt av budsjettet igjen i lommen. Men det gjorde ikke noe. Jeg var strålende fornøyd med de jeg endte opp med.

Denne lille skålen består av mønstrete glass og har en sølvkant på toppen som har rosemønster i seg. Hele skålen hviler på tre bein, og denne fikk overta jobben til den lille pokalen som stod på brettet fra svigermor. En råflott holder til tannpirkere, men skal det være så skal det være :)Jeg liker veldig godt ornamenter og små små detaljer, spesielt om de er i gull. Denne koppen med skål synes jeg var et godt funn, selv om koppen neppe kommer til å bli så mye brukt annet enn for syns skyld. Skålen derimot, kan man jo bruke til så mye. Sammen med et glass fra Indiska blandt annet...Pictures by me

lørdag 30. august 2008

Awards!!!

Jeg føler luften har gått litt ut av meg de siste ukene, men nå har jeg flere innlegg liggende på lur her og et lite prosjekt på trappene som jeg kanskje deler med dere etter hvert. Litt avhengig av hvordan det går :) Men først, de fine awardene jeg har fått fra Bak en Sky og Duften av erteblomster

Denne awarden fra Bak en sky vil jeg gi videre til
Den første awarden fra Duften av Erteblomster vil jeg gi til

Og nummer 2:


The rules of this award is:
1. You can give it to one or one hundread or any number in between,-it's up to you. Make sure you link to their site in your post.
Purpose of the award: To send love and acknowledgement to women who brighten your day, teach you new things and live their lives fully with generosity and joy.
Tusen takk for awards jenter. Det varmer et lite bloggehjerte hver gang :D I dag har jeg kost meg på Antikk og Samlermesse, innlegg og bilder fra den kommer i morgen :)

lørdag 23. august 2008

Velkommen til verden...
For en liten stund tilbake fikk en venninne av meg en nydelig liten datter. I den forbindelse sendte jeg den lille en velkommen til verden gave. Disse heklede småskoene med blomsterapplikasjoner. En perfekt gave til en liten blomsterpike født i juli. Desverre ikke laget av meg. Jeg er ikke særlig hendig med noe som innebærer pinner og tråd så da er det godt andre er det :)


Pictures by me
Jeg har fått flere awarder i uken som gikk. JIPPI :D Jeg kommer tilbake til dem en av de nærmeste dagene. Men enn så lenge, tusen takk til Bak en sky og Vibeke som har gitt dem til meg :)

torsdag 14. august 2008

Sommerblomster & julepynt i skjønn forening...

Jeg er nok ganske lik den danske julepynt designeren Jette Frölich på dette området. Den eneste måneden jeg ikke tenker på julen er i januar, for da er jeg drittlei julegran, julepynt, julekaker og julemarsipanen som kommer tilbake i ny påskeforkledning noen knappe måneder etterpå. Bortsett fra det elsker jeg både vinter, snø og julen. I dag har jeg handlet meg noen sårt tiltrengte inneplanter til stuen. Jeg kjøpte meg en liten og nett urne, i samme serie som vasen på tilbud fra tidligere i sommer. Jeg plantet om de to ildtoppene jeg kjøpte, men jeg har null peiling på blomster. Så det kan godt hende begge to er døde innen i morgen tidlig på grunn av for lite plass. Men man lærer så lenge man lever ;)


"Julepynten" fant jeg i en butikk som nettopp hadde fått inn nyheter fra Sia. Det er nok egentlig ikke julepynt siden de kom nå i høstkolleksjonen. Men for meg var de veldig jul, derfor blir de pakket ned til 1. desember. Er ikke helt sikker på hva eller i hvilken setting jeg skal bruke de i enda, men jeg er sikker på at det blir knall fint den dagen jeg har funnet det ut :)

Pictures by me


Jeg ser noen av dere trodde jeg la ut bilder av julegaver i det forrige innlegget mitt, men det gjorde jeg ikke altså. Disse tingene var "julegaver" til meg selv, sånn 4 mnd på forskudd bare. Hele slekta og vennekretsen er godt oppdatert på hva som skjer her inne, spesielt etter to avisoppslag i forrige uke. Så det ville nok ikke vært noen god idè å poste gaveshopping på bloggen min. Ikke før jul hvertfall :)

onsdag 13. august 2008

Shopping i Oslo...
Noen bilder av forrige ukes shopping i Oslo i forbindelse med kataloglanseringen. Bortsett fra disse godbitene, fikk jeg begynt med julegaver faktisk. Det er nok første gang jeg har begynt på de før frosten har satt inn...Pictures by me


Bilde 1&2 + 3&4: Den minste av lyktene ble kjøpt på Kremmerhuset i vår/tidlig sommer. Da jeg var innom Fryd på Oslo city fant jeg storesøsteren til lykten som stod hjemme. Det gjorde seg mye bedre med to, så jeg er glad den ble med i bagasjen hjem igjen. Dessuten passet mønsteret på lyktene ypperlig med putene som også ble kjøpt hos Kremmerhuset en gang i vår.
Bilde 5: Røkelsesholder fra Akazia (nabobutikken til Fryd på Oslo C.)
Bilde 6: Lotuslykter fra Milla Boutique. De to største lyktene ble kjøpt i fjor vår, den lille lykten i forrige uke og samlingen er komplett.
Bilde 7&8: Liten lysestake fra Lisbeth Dahl, kjøpt hos Raun. Den har fått plassen sin på brettet med andre lysestaker og en liten lykkebudda i mørk tre fra København.
Bilde 9: To små skåler i muslingskall i fargen Italian Yellow, fra Raun.

Pearls & Girls, oppbevaring av smykker del II
Husker dere lyslykten jeg kjøpte som ble til godteskål? Vel, den ble stående en stund på kjøkkenbordet som godteskål, en tom godteskål sådan. Etter en tur på byen kom jeg seint hjem og skulle lage meg noe mat på kjøkkenet, og tok av meg armringene og la dem i den tomme skålen. Der ble de liggende og skålen stod egentlig i veien på kjøkkenbordet. Så jeg flyttet den til entreen og flere armbånd kom til, og slik gikk lykten fra godteskål til oppbevaringskrukke. På plass i entreen er også den søte, lille vintage krukken jeg fikk i posten for en stund siden. Den gamle kremen ble fjernet, krukken vasket skikkelig og nå ligger de minste øredobbene mine i den. Jeg er blitt så glad i den med det nydelige mønsteret og den babyblå fargen. En liten lykke til under 20,-


Pictures by me
Armringene i gull med mønster kommer fra Indiska, resten fra H&M. Smykkestativene kommer fra Country Chic, og smykkene fra A&C, Asos, Accessorize, Lindex (sølvfargede armbånd) og Cherry Matador

tirsdag 12. august 2008

15 minutes of fame...
Da har jeg fått mine 15 minutter, og er jeg like lite fotogen som bildet i DN tilsier så rekker det. Jeg var bittelitt mer heldig med bildet i lokalavisa dog, for der hadde jeg hvertfall hake *ler* Anyway, igjen en stor takk til Ikea, Aina, Camilla, Vampus, Sara fra Nord og alle de søte bloggefrøknene jeg fikk gleden av å møte. Som noen av de andre jentene har skrevet, fikk noen av oss æren av å se egne stuer avbildet på lanseringsfesten. Og selv om både den deilige maten, fine utstillingen, gode musikken og goodie bag`en i seg selv var supert, kan det ikke måle seg mot å få stuen sin stilt ut på et slikt arrangement. Det var herlig morro :O)

Men så var det tilbake til hverdagen der flere blogginnlegg om tannkoster, fluesmekker og oppvaskkoster venter. Eller som i nåværende tilfelle, helgevasken jeg så høyt og klart proklamerte skulle gjennomføres i dag. Ikea kjendiser er definitivt ikke som andre kjendiser.... *sukk*
Pictures by me


Bilde 1&2: Mine bilder fra utstillingen
Bilde 3: Utstillingen fra lanseringsfesten

søndag 10. august 2008

En anelse bohemsk...
Jeg tror få som kjenner meg anser meg for å være en fargerik person i interiør og klær. Det går stort sett i lyse farger, duse farger og jordfarger. Men jeg liker faktisk farger også, tro det eller ei. Men akkurat når det gjelder interiør trenger jeg en ren base, for jeg går så fort lei. Jeg skulle gjerne hatt mot til meg å male et bord skikkelig turkis, eller en stol solgul. Jeg beunderer de som tør og får det til. Tricia Guild er utrolig dyktig, ja ingen er som henne. Hun setter sammen farger man aldri trodde ville gå sammen, og hun får det virkelig til å funke. For noen år siden var jeg og en god venninne på boklansering med Tricia Guild hos Room, og jeg hadde gleden av å møte henne. Det var en fin kveld med masse inntrykk husker jeg, men aller best husker jeg når Tricia Guild kom gående ned trappen i midten av butikken. Man skulle jo tro dama var en fargeklatt også i det daglige, men ned trappen kom hun gående i en beige linkjole og naturlig sminket. Akkurat slik som oss andre.

Som sagt så trenger jeg en rolig base på møbler og vegger, men det kan jo også forandre seg med tiden. Enn så lenge går det i sort-hvite kontraster, jordbrune puter og noen små, men spreke detaljer i mellom...Pictures by me.

lørdag 9. august 2008

Jordan vet hvordan...
Noe som svært sjeldent slår feil, er at tannbørsten aldri blir med når jeg skal ut å reise. Det er ikke det at jeg setter den igjen med vilje, den har bare en helt egen evne til å ikke havne hverken i toalettmappen eller kofferten i det hele tatt. Jeg klarte å få den med på hyttetur tidligere i sommer. Men da jeg stod på badet så blid og fornøyd med tannbørsten i hånda, manglet jeg tannkremen. Da jeg var liten var det aldri snakk om man skulle ha tannbørste med gummiert håndtak, hard bust, myk bust, liten bust, stor bust, med eller uten tungeskrape. Tannbørsten var enten rød, gul, hvit, blå eller grønn. Slik er det ikke i dag, hvertfall ikke i de større byene. En stakkars bondeknøl fra landet kan jo bli forvirra av betraktelig mindre enn tannkosthyllene på ICA maxi. Nå snakker vi ikke bare farger, form og funksjon lengre. Vi snakker design. Forrige gang jeg var til Oslo kom jeg hjem med rosa tannbørste med en søt liten birdy sittende på en grein på innsiden av skaftet. Denne gangen ble "designet" litt enklere, men fremdeles rosa og fin. Kan man egentlig be om noe mer når man til og med under tannpussen kan se fresh og funky ut? :)


Pictures by me