onsdag 30. juli 2008

En fin dag som ble enda bedre....
Solen skinner fra skyfri himmel i dag også, men det er ikke like trykkende varmt som de tidligere dagene. Jeg har vært en tur på staden og handlet jordbær og det jeg trenger til bestemors bursdagsgave. Skal ikke si så mye om akkurat den, siden bestemor er en flittig leser av bloggen min. Men jeg kan røpe at den blir akkurat slik du liker det bestemor, hjemmelaget ;)

I postkassen i dag lå det en pakke til meg og et koselig kort fra en ferierende venninne. Og den allerede fine dagen ble brått upåklagelig :)
I pakken lå en vintage veske i sølvstoff fra tidlig 60 tallet som jeg bestilte meg for litt siden. Det er et par flekker i foret på innsiden, men utsiden er i perfekt stand uten så mye som en løs tråd. Vesken har fått en ny lenke, som kan legges ned i vesken slik at den kan brukes som en clutch om ønskelig. Låsen består av en brosje med steiner, og alle er fremdeles på plass. Jeg ble så glad for den, og det passet ypperlig at den kom i dag. Jeg og samboeren er bedt i bursdag, der antrekket for både frøkner og herrer er hvitt. Jeg tenkte jeg skulle ha smykker og tilbehør i sølv, så denne vesken blir nok et must :)

Med i forsendelsen lå også en liten vintage krukke, med blått lokk og søtt mønster på toppen. Det ligger fremdeles krem i krukken. Jeg er glad i gamle ting og for å bevare, men en gud vet hvor mange år gammel krem som er inntørket og lukter vondt ser jeg ikke helt hensikten med å bevare. Da er det bedre å vaske den og heller bruke krukka til noe annet. Oppbevaring av små øredobber for eksempel. Det er utrolig hvor mye fint man kan finne på nettet, bare man leter litt. Denne vesken og krukka kommer fra USA, og kostet ikke mer enn 60,- til sammen. Det tjener jeg nok fort inn igjen, for denne kommer jeg til å ha glede av i mange år fremover. Klassisk og enkel, men likevel så lekker ❤Pictures by me.

tirsdag 29. juli 2008

Pearls & Girls, oppbevaring av smykker...
Det er ikke bare innen interiør fasinasjonen min for detaljer regjerer. Jeg elsker klær og smykker også, noe jeg har inntrykk av ofte går hånd i hånd hos oss som liker interiør. Nå er ikke smykkesamlingen min av noen stor verdi, for det er ytterst sjeldent jeg handler smykker hos gullsmed. H&M, Glitter, Accessorize, Lindex og Kappahl derimot, er mye besøkt. Jeg har kun mistet èn øredobb for noen år siden, så jeg har ikke for vane å miste smykker heller. Men jeg har ikke nerver til å gå med noe over 50 lappen i frykt for å miste det. Da er det greit med billig juggel som ikke koster skjorta. Men nå begynner samlingen av dillet å bli av en viss størrelse, og smykkeoppbevaring er ofte et skikkelig irritasjonsmoment, hvertfall hos meg. Ett smykkeskrin holder ikke, og pakker jeg det ned glemmer jeg hva jeg har også blir det ikke brukt.

Denne ideen snappet jeg opp i et intervju med klesdesigner Cecilie Melli. Et kakefat i flere etasjer der jeg kan ha diverse armbånd liggende og øredobber hengende. Jeg syntes det var en glimrende ide og jakten på det perfekte kakefatet begynte. Nå er jeg en slik person som skal gjennomføre slike ideer, om det så tar meg hele livet å gjøre det. Jeg slapp det denne gangen, det tok et par år bare. Jeg husker ikke hvordan fatet til Melli så ut, jeg hadde bare et bilde i hodet av hvordan mitt fat skulle se ut etter min smak og behag. På nyåret tittet jeg i nettbutikken Molly`s heaven, og der var det. Ikke for stort og ikke for lite, med tre etasjer, små hull i dekoren i fatene til øredobbene, og med det perfekte marrokkanske utseende. Og siden har det stått en "fontene" av smykker på soverommet, og bedre oppbevaring kunne jeg neppe fått. Så takk til Cecilie Melli for en glimrende ide :)Pictures by meBilde 1,2,3 & 5: Kakefat med øredobber. For å skille armbåndene fra hverandre, har jeg festet organsabånd rundt de som hører sammen.

Bilde 4: Selvlagede øredobber. Jeg fikk to serviettringer til jul av en venninne for noen år tilbake. De fungerte dårlig som serviettringer, for serviettene ble ødelagte hver gang jeg skulle tre de gjennom ringen. Men jeg likte perlene og paljettene så godt. Så ramlet jeg over et par øredobber som fra produsentens siden var klare for bruk, men jeg syntes de så uferdige ut. Med en liten tang og saks, fikk jeg huket av lengdene med perler fra serviettringen og hengte de på pynten på de nye øredobbene. Jeg ble kjempefornøyd, og serviettringene er fremdeles flittig i bruk som øredobber :)


Bilde 6 & 7: Et offwhite skjell fra mamma passer på perlearmbåndene mine.

Bilde 8 & 9: To små sjarmerende slitne pokaler funnet på Fias til 20,- og armbånd med sommerfuglanheng fra H&M, kjøpt i midten av tenårene

Varmeste på 137 år...

Picture by me


Det sies jo at man ikke skal klage på været, men et vindpust i ny og ne hadde ikke gjort noe. De siste dagene har gradstokkene gått amok her oppe, og det ble satt ny varmerekord. Så konklusjonen til meg og bestemor er at vi definitivt er vintermennesker og heller setter pris på den andre rekorden vår på 50,4 minusgrader ;)
Bilde: Kaldt vann og isbiter i sommerens søteste jordbærglass, fra sia.

mandag 28. juli 2008

Tid for sommer...
I går kunne vi endelig flytte tilbake møblementet på den nymalte verandaen. Store plassen er det ikke, men den ligger fint til og vi har sol fra tidlig på formiddagen til seint på kvelden. Putene kostet 50,- på Kremmerhuset og går i hvitt med paisleymønster i sølv. Fleecepleddene fra Kid, til kjølige sommerkvelder, går i hvitt og grått. Fredag fant jeg en stor og fin vase i offwhite med sølvornamenter til halv pris. Den er tung nok til å kunne stå på bordet uten å velte ved første vindkast. Kveldsstemningen sørger to små hengelykter fra Villa Collection for.Pictures by me

fredag 25. juli 2008

Blomsterpiken ❁
I dag har jeg handlet meg blomster for å ha både inne og ute. Leilighetskomplekset er nymalt utvendig og uteområdet klart for en liten opprustning. Hadde egentlig håpet å få på plass møblene på terassen, men det må nok få stå til i morgen siden verandagulvet ikke er helt tørket enda. Men jeg fikk satt sammen den hvite stolen jeg kjøpte til halv pris på Ikea for litt siden, hengt ut velkommen skiltet fra Cornelias hus og pyntet inngangspartiet med fine blomster. Jeg hadde blomsterpotten fra før, men jeg var ikke fornøyd med fargen på den. Den passet ikke helt inn. Så da var det nok en gang frem med sort spraylakk, og resultatet passer fint sammen med helheten i resten av leiligheten synes jeg.
Pictures by me


Bilde 2: Et bilde av blomsterpotten før den ble malt.

Lykter fra Kremmerhuset...
Til jul i fjor fikk jeg blandt annet en av disse lyktene fra Kremmerhuset av samboeren. Jeg syntes den var nydelig og ble kjempeglad. Den passet jo stilen min perfekt. Desverre manglet noe av perlepynten på undersiden av lykten. På januar var jeg en tur innom Kremmerhuset selv, i håp om å finne en til. Desverre var de utsolgt i alle butikkene, men til slutt fant jeg en lykt hengende bortgjemt bak kassa. Den hadde blitt tatt ut av utstillingen for på denne manglet stort sett det meste av pynten. For meg gjorde det ingenting, jeg måtte jo uansett finne på noe fiffig i forhold til den jeg allerede hadde. Så jeg fikk kjøpt den til en billig penge, dro innom en Black Design butikk og handlet meg tre rimelige lysmansjetter med prismeanheng. De passet så godt, siden de minste prismene hadde samme form som de på lyktene. Nå henger de i hjørnet av stuen, og er så fine på dunkle kvelder med tente lys i

Pictures by me

torsdag 24. juli 2008

Kva si`r du?
Er det rart man ikke finner frem på Kvasir?

onsdag 23. juli 2008

Put on your pearls,girls. Lanseringsfest IKEA...
Jeg har fått innbydelse til lanseringsfest i forbindelse med den nye IKEA katalogen den 5. august. Jeg gleder meg masse :)


søndag 20. juli 2008

Sweet sunday...Egentlig er det ikke en dag som feires noe voldsomt, for i morgen er sommerferien over for denne gang og hverdagslivet venter. Men alt blir så mye bedre med litt jordbær, noen sjokoladehjerter med melisdryss og nyplukkede sommerblomster. Dessuten skinner solen. Og skal man stole på værmeldingen kommer den til å gjøre det godt ut i uken som kommer også. Så da ser det ikke så aller verst ut likevel.

Ha en fin søndag, og en fortreffelig start på en ny ukePictures by me

lørdag 19. juli 2008

Husets hjerte...
Her er noen bilder fra stuen vår. Vi har ikke store plassen å boltre oss på, men vi har fått plass til det viktigste vi trenger...


Pictures by me
Bilde 1: Stuen vår. Sofa, divan, hyller og vitrineskap kommer fra Ikea. Glassbordet hadde samboeren fra tidligere. På toppen av vitrineskapet, har jeg plassert to balikurver fra kremmerhuset til oppbevaring av småting.


Bilde 2: Detaljbilde av putene i divanen. Den hvite puten med perler og sølvdusk kommer fra Kremmerhuset. Puten bak i brunt med sølvdetalj er fra Day.

Bilde 3: Et indisk speilpledd fra Indiska sørger for et dekorativt innslag i den hvite sofaen, sammen med et par jordbrune puter i silketaft fra Home.

Bilde 4: Et av de to nyinnkjøpte geishabildene er hengt opp over sofaen. Kunne ikke vært mer fornøyd.

Bilde 5: To lykter med perledetaljer står på toppen av vitrineskapet. Disse kommer fra Lisbeth Dahl.

Bilde 6: Detaljbilde fra vitrineskapet. Jeg ønsket å gjøre noe ekstra med skapet, for å unngå et alt for rungende og mørkt uttrykk. Løsningen ble Slätthult veggdekorasjon fra Ikea som er festet på bakveggen på innsiden i skapet.

Bilde 7. Ved siden av sofaen står en kurv med fleecepledd til kalde kvelder på terassen.

Bilde 8: Hvite gerbera pryder stuebordet.

Bilde 9: Disse kinesiske lyktene i bambus, var det siste innkjøpet jeg gjorde før jeg flyttet nordover igjen. Jeg synes de er like fine nå som da jeg kjøpte dem.

Bilde 10: Dette tablået har jeg vist tidligere. Det nyeste tilskuddet er Fatimas hånd fra marokko som henger ved siden av speilet. En lykkebringer som finnes i de fleste marokkanske hjem og skal i følge sagnet beskytte hjemmet mot det onde øyet.

torsdag 17. juli 2008

La Japonaise à sa toilette & Cèrèmonie du Thè, II

Heter de så fint de nye bildene, kjøpt hos Cornelias hus. Mange kjenner nok igjen de nydelige bildene og fargene fra puter som er i salg blandt annet hos Cornelias hus i Trondheim og Kvist som ligger i Oslo.Bilde 1: viser en geisha i slutten av skjønnhetsrituale der den karakteristiske hvite ansiktssminken blir påført. Bilde er tatt i Japan rundt 1885.

Bilde 2: viser et øyeblikk av den tradisjonsrike te-sermonien holdt av to geishaer. En tusen år gammel tradisjon der selve estetikken ved sermonien er mer viktig enn selve teen. Bildet er tatt i Japan rundt 1885.

Bildene er nummererte og selges med sertifikat. På hjemmesiden til Voyages en Photographie vises flere kolleksjoner med utfyllende informasjon om hvert bilde. De forklarer også grundig hvordan selve fremkallingsprosessen foregår.

Bildene er hentet fra hjemmesiden til Voyages en Photographie.

tirsdag 15. juli 2008

Julepynt...

Jeg har ikke for vane å handle julepynt i juli. Men når jeg fant disse rankene fra fjorårets julekolleksjon fra Miljøgården til halv pris måtte jeg nesten benytte sjansen


Pictures by me

mandag 14. juli 2008

Måneskinnslampe...
Enkelte ganger detter man over ting på steder man ikke hadde trodd man ville finne noe som helst. På fredag var jeg og samboeren innom et kjøpesenter med et meget selektivt utvalg med butikker. Han frekventerte sportsbutikken, og jeg tuslet innom en møbelbutikk der utvalget stort sett var syrelutede møbler og jeg fant ingenting av interesse. Før jeg var på vei ut. Da passerte jeg en kongeblå måneskinnslampe som hang der, og jeg var solgt med en gang. Jeg har ønsket meg måneskinnslampe i mange år, men den store drømmen er jo en gammel lampe med skavanker etter tidens tann. Men de må man jo, som mange vet, betale en hel del mer enn 129,- for. Så er den ikke gammel, men nydelig synes jeg den var med detaljer i gull. Og den passet ypperlig på kjøkkenet der mange av detaljene går i blått. Den håndlagede keramikkskålen blandt annet....

Pictures by me