lørdag 31. mai 2008

Gøy på landet......
Man får det ikke mer morro enn man gjør det til sjøl, og her på Røros vet vi å feire det som feires kan. Vi er jo bondetamper for mange og gjør ikke skam av oss av den grunn, så i dag feiret vi kua vår. Midt i hjertet av Bergstaden ligger Rasmusgården, som for anledningen hadde åpent fjøs der trubadurer sang og spilte, kjøtt fra Rørosku ble grillet og i fjøset hadde man satt opp egen prosjektor som viste bilder fra drifta av Rørosku i gamle dager. Ute i gården stod to kalver og i fjøset tre kviger, til barnas store glede. Rundt om på Røros serverte utestedene egne retter basert på kjøtt fra Rørosku, eller man kunne få en kaffelatte med en skvett mjølk fra ekte Rørosku.
Etter fjøsbesøket gikk jeg litt i byen og handlet meg to duftoljer fra Bali, fire små lysestaker laget av glassmosaikk og en lykt med perler på. Jeg klippet av ståltråden lykta hang på og kommer til å bruke den som godteskål i stedet. Akkurat passe stor til at jeg får hånda nedi, og akkurat for liten til at samboeren ikke får det ;)
Pictures by me

At home with white...
Endelig ble det min tur til å lese denne perlen av en bok for oss Shabby Chick`ere og en perle er virkelig det den er. Jeg gjenkjente bildene fra Cecilia Granaths leilighet i København øyeblikkelig. Den er blitt avbildet opptil flere ganger i diverse interiørblader og er så utrolig lekker, spesielt den lange skjell lampen i hjørnet på stuen. At home with white og et glass ice tea peach, en perfekt start på dagen
Pictures by me

fredag 30. mai 2008

Bilderas fra kjøkkenkroken & oppfordring...

Litt mye å henge fingrene i for tiden, men nå er jeg snart ferdig med den første av fire fridager som nytes hjemme i solen og med litt huslige sysler ved siden av. Jeg legger inn noen bilder av spisekroken på kjøkkenet som endelig kom i stand i dag. Resten av kjøkkenet lar vente på seg, men planene er hvertfall i orden.


Bilde 1&2: Skål med lokk fra Marokko. Disse skålene blir tradisjonelt brukt til oppbevaring av te under marokkanske te-sermonier. Jeg bruker min til oppbevaring av småfat til te-glassene mine. De små fatene er fra Tine K. Home, Bloomingville og Madam Stoltz.

Bilde 4: Et håndlaget duftlys i mørk trebeholder med søte små bjeller på lokket. Det var så søtt med den lille perlen som var knytt på veken, og lyset lukter nydelig. Derfor får det nok forbli stående slik det ble kjøpt i evig tid.

Bilde 5: Fat i sølvplett kjøpt hos Kremmerhuset for flere år siden. En liten fil de fer kurv til oppbevaring av kertel lysene til adventsstaken, liten good-luck charm elefant kjøpt i København og en liten pokal funnet på loppemarked som holder styr på tannpirkere.

Bilde 6: Tallerkenhyllen har jeg arvet fra mine foreldre. Den ble malt i sort høyglans oljemaling, det samme som hyllene fra Ikea. Ikeahyllene ble pyntet med pyntebånd besatt av perler som er formet som små blomstre. Den blå skålen i midten av bordet var en sydengave jeg fikk for mange år siden. Den har fått et skår på den ene siden, men antallet flyttinger den har vært med på tatt i betraktning, er det blitt litt sjarmen med den. Kjøkkengardinen henger der på nåde og kun fordi jeg ikke har funnet den perfekte kjøkkengardinen enda. Det ble så nakent uten noe som helst, og det eneste jeg hadde var kappen til et par cafègardiner. Så enn så lenge henger den der. Satser på at ny gardin er på plass innen kort tid, sammen med kosebelysning over spisebordet. Så helt ferdig er jeg vel ikke i denne kroken heller ;)Til slutt har jeg fått en oppfordring av Lena/Hvit linje, og den tar man jo på strak arm :)

Hvilke tre navn går du under:

1. Snupp/snuppa
2. Vennen
3. Therese

Nevn tre ting som skremmer deg:

1. Edderkopper
2. Å miste noen av mine kjære
3. Den siste skrekkfilmen jeg så var Villmark i 2003. Det sier vel sitt...

Nevn tre ting du helst/ofte har på deg:

1. Sokker
2. En dusj Light Blue parfyme fra Dolce & Gabbana
3. Et par gamle perleøredobber arvet av bestemor. Det kjæreste jeg eier.


Tre sannheter om deg selv:

1. Romantisk
2. Lidenskapelig opptatt av interiør
3. Norges svar på Susan i Frustrerte Fruer, vimsete så det holder.

Tre ting du gjerne vil ha:

1. Et gammelt sveitserhus med skjeve vegger og knirkende gulv.
2. Økonomi og energi til å sette det i stand.
3. Et langt og lykkelig liv.


Jeg tror de fleste bloggene har fått denne oppfordringen nå, så jeg sender den ikke videre jeg. Men stjel den gjærne om du ikke har fått den :)

lørdag 17. mai 2008

17. mai & solskinn...
Værmeldingen i går viste 4 grader og regn/sludd. Men i dag tidlig badet kjøkkenet vårt i sol. Mon tro om solen gikk opp på feil sted i dag? Jeg måtte frem med kameraet før frokosten. Tingene som står på hylla i kjøkkenet lager så nydelige skyggespill mot veggen, og når solen først er her må man jo forevige det man kan :)
B1: Den fine madonnaen min som kom i posten uten nesetipp. Men det gjør ikke noe. Vi liker det jo shabby.
B2: Botanisk kort fra Linneas hage. Kopi av en gammel skoleplansje over blomsten Helleborus. Rosa krus fra Kremmerhuset.
B3: Fine lys med marokkansk preg.Pictures by me17. mai sløyfen til samboeren ligger klar...

Håper alle får en flott 17. mai og måtte solen skinne hele dagen

fredag 16. mai 2008

Fredagskakao...
Våren har sviktet oss de siste dagene og snøen daler stort sett gjennom hele dagen. Bedre blir det nok ikke i morgen for dette er typisk 17. mai vær her oppe. Men men, ikke noe å gjøre med det. Er jo ikke så ille å sitte hjemme i sofaen med pleddet godt tullet rundt seg, masse stearinlys tent i stuen og kose seg med en varm kopp kakao. Og endelig fikk jeg brukt den fine fine GreenGate koppen min


Pictures by me


Ha en fin 17. mai alle sammen

torsdag 15. mai 2008

Minner fra barndommen...

En gang i tiden var min store drøm å bli fotograf. Jeg har hele livet elsket nydelige bilder, stemninger og detaljer. Jeg er oppvokst noen kilometer utenfor Røros sentrum, midt i skogen sammen med familien min. Ved siden av huset vårt er det en liten lysning inne i skogen med store trær rundt som uansett hvilken fin solskinnsdag gir det lille stedet en trollsk stemning. Etter et forferdelig uvær en sommer der flere av de store trærne ble dratt opp ved roten, lekte jeg der inne en varm solskinnsdag. Det hadde samlet seg store pytter med vann der roten til flere av trærne stod. Jeg aner ikke hvor gammel jeg var, men jeg husker jeg hadde på meg skjørt, en blek gul cardigan, småsko og hadde dukken i hånden. Stemningen som var der i det øyeblikket kommer jeg aldri til å glemme, og ikke klarer jeg å beskrive det heller. Det var et øyeblikk man bare måtte være til stedet for å skjønne hva jeg prater om. Jeg har vært tilbake flere ganger gjennom oppveksten for å gjenskape det øyeblikket, men jeg har aldri klart det. Jeg satt lenge på en stubbe og så på solstrålene som ble sildret gjennom de høye trærne, og lyset som speilet seg i de små vannpyttene. Samtidig var det mørkt og lumskt rundt meg, og kjølig siden solens stråler ikke rakk helt til. Med et barns fantasi kunne man nesten se alvene sprette rundt mellom greinene :)

Birgitta Wolfgang Drejer er en fotograf som er viden kjent for stemningene hun fanger i bildene sine. Hun jobber mye med interiør og har flere bøker på samvittigheten, samt en del forsider for Elle. Boken hennes Nordlys ble en stor hit da den kom ut, og hennes nyeste bok Nordliv står høyt oppe på ønskelisten min.

Pictures by Birgitta Wolfgang Drejer

onsdag 14. mai 2008

Fransk adventsstemning i mai, del II

Add a little bit of snow.......og adventsfølelsen er komplett :)

lørdag 10. mai 2008

Fransk adventsstemning i mai...Til jul i fjor kjøpte jeg meg denne franske adventsstaken, og ble så glad i den at jeg ikke klarer å pakke den bort til neste jul. Så den får stå fremme i vinduet på kjøkkenet, sommerpyntet med tre sommerfugler. Tror ikke det er så mange som oppfatter den som en adventsstake, jeg har aldri fått noen kommentarer på det hvertfall. I krukken bak står noen nyinnkjøpte blomster for å feire sommeren som er kommet til Røros også. Som regel må vi finne oss i å høre om søringene som går i tynne topper og t-shirts på denne tiden, men nå har jammen solen funnet oss også. Jeg har puslet en del innendørs de siste dagene. Spisehjørnet på kjøkkenet er snart klart, og entreen står for tur i morgen. Legger inn noen bilder av nymalte kjøkkenhyller med søte detaljer.


Pictures by me
Nå venter årets første grillmiddag. Ha en fortsatt solfylt dag

fredag 9. mai 2008

Arbeidslys?!?
Er nok den nye lampen over skrivebordet neppe, men lekker er den. Denne lampen så jeg første gang utstilt i vinduet til en blomsterbutikk da jeg bodde sørpå. Jeg falt pladask og fant til min store overraskelse ut at den kom fra Ikea og kjøpte den vel vitende om at jeg ikke hadde noen steder å henge den. Men de kunne jo bli utsolgt eller ta den ut av sortimentet (noen som kjenner seg igjen?), så den har blitt liggende og ventet på den perfekte plassen sin. Det har den fått nå over skrivebordet i stuen. Vi har en annen lampe som brukes til arbeidslys, så denne er bare for kosens skyld ;)

Pictures by me

mandag 5. mai 2008

Fra Marokko til Røros...
Lite ante nok marokaneren som laget dette badespannet at spannet hans/hennes skulle ende opp i en knøttliten trøndersk fjellby, som holder for familiens gavepapir. Aner ikke om han ville smilt og synes det var en god utnyttelse av produktet, eller om han ville synes det var en horribel ting å gjøre. Jeg for min del er kjempefornøyd med å endelig ha funnet et skikkelig sted for gavepapiret mitt. Et sted der det ikke kan bli klemt flatt eller tråkket på :)
Pictures by me

fredag 2. mai 2008

Butikken på fjellet...
Jeg var ute å tuslet i gatene her på Røros en kveld da jeg plutselig la merke til et festdekket bord i et butikkvindu. Jeg måtte jo bort til vinduet å titte litt, og så fort at produktene var fra Lene Bjerre og Villa Collection. Røros er jo en utrolig koselig by og jeg er stolt over å være Rørosjente. Kunne ikke tenke meg et bedre sted å bo på. Men når det gjelder butikkene så er de for det meste rettet mot turister og ikke oss fastboende. Og det skjønner jeg godt, for har man hytte et helt annet sted enn bostedet sitt så vil man jo gjærne handle noe annet enn kjente merkevarer og i andre butikker enn i kjedebutikkene det finnes dusinvis av i de større byene. Derfor drar vi ofte inn til Trondheim på shoppingturer for å komme oss til butikker som Kremmerhuset, Indiska, H&M og butikker andre bare kan stikke innom på tur hjem fra jobben. Derfor ble jeg kjempeglad da jeg så at denne butikken hadde tatt inn en merkevare vi stort sett må komme oss til byen for å handle, spesielt siden butikken tidligere kun har ført kleskolleksjoner. Også var merkene Lene Bjerre og Villa Collection til og med. Så hærlig :D Jeg måtte jo tilbake i dag når butikken var åpen, men budsjettet denne måneden gir ingen muligheter for noen store krumspring pga oppussingen og flere bursdager i familien. Men dette lyset måtte bli med meg hjem, det stod simpeltent Therese på det. Og den dagen lyset er nedbrent og borte står en nydelig skål tilbake

Pictures by me

torsdag 1. mai 2008

1. mai...
Tiden har gått fort siden jul, nesten litt for fort. Jeg tok meg selv i å savne frostkledd vinterlandskap her en dag, men jeg måtte innrømme i går at lyden av kvitrende fulgler og syklene unger på veien utenfor ikke er å forakte det heller. I dag er det skikkelig lummert ute, tunge skyer og sur vind. Jeg har begynt å male karmene på kjøkkenet, men nå er det snart slutt på malingen. Har vel til et par strøk til og listene, men veggene må nok vente til i morgen. Jeg har arvet en gammel tallerkenhylle av foreldrene mine som står i garasjen og venter på en puss og et malingsstrøk. Har kjøpt til to enkle trehyller på Ikea som også skal males i samme farge og henges under. Denne oppussingen begynner å komme så langt nå at man nesten kan skimte et ryddig hjem i enden av tunellen. Jeg har fri noen dager i neste uke og håper jeg har kommet et godt stykke på veien da. Men først skal denne 1.mai dagen nytes med god middag, en skvett maling og et nytt Landliv. Og nå som våren virkelig er her var det på tide med noen friske blomster på stuen også...


Pictures by me