onsdag 30. april 2008

Bemz for Ikea...

Den dagen jeg skulle kjøpe meg sofa var de to kriteriene mine at stoffet skulle være hvitt og modellen en anelse shabby chic. Som mange andre fant jeg sofaen min på Ikea i modellen Ektorp, med avtagbart og vaskbart trekk. Selve prinsippet i seg selv er jo genialt, men nå som jeg har vært gjennom min første vaske og strykefase av trekket må jeg bare si: gud bedre for en jobb!! Det hadde nok vært bedre om jeg ikke lot trekket tørke helt før jeg dro frem strykejernet, så planen til neste gang er å være litt tidligere ute med strykingen. Men sofaen elsker jeg og prinsippet også (tross alt). Det er utrolig hvor mye man kan forandre en stue ved å bytte ut trekket, og takket være coverene til Bemz trenger det ikke koste så forferdelig mye. Trekkene er vaskbare og valgfriheten er en del større enn Ikea tilbyr. Jeg vet mange kjøpte seg modellen Tomelilla for noen år siden. Den ble erstattet med Ektorp og gikk ut av sortimentet, men her på Bemz får man bestilt trekk til denne modellen også. Ved siden av trekk til sofa eller stol kan man bestille ferdigsydde putetrekk i en variasjon av størrelser, eller stoff for å sy selv. Kvinnen bak Bemz heter Katarina Wiklund, en kjent svensk tekstildesigner. På hjemmesiden deres kan man bestille opptil 5 gratis stoffprøver før man eventuelt bestemmer seg.

Jeg kommer nok ikke til å bytte trekket på noen av sofaene mine helt enda, men med disse inspirasjonsbildene fra Bemz klør det definitivt i fingrene....


Pictures from Bemz

fredag 25. april 2008

Fransk kaminspeil...
Jeg og min samboer bor i en fin, liten leilighet sentrumsnært på Røros. Litt mer boltreplass hadde sikkert ikke gjort noe, men vi trives godt her vi bor med en liten terasse, hageflekk og skjermet for innsyn med buskevekster på utsiden. Samtlige vegger innendørs er hvitmalte, og for å forstørre inntrykket av rommene ytterligere har jeg brukt en del speil i interiøret. Jeg er blitt så glad i dette tablået som står på stuen, med de strenge sort-hvite kontrastene og lysestakene med prismer og perler som dekor. Skumringstimen på kvelden når lysene er tent og skinner i speilet er favorittiden min på døgnet. Da er det hærlig å sitte i sofaen med tekoppen i hånda :)

Speilet er et gammelt franskt kaminspeil jeg kjøpte i en interiør/vintagebutikk da jeg bodde sørpå. Det kostet skjorta, og jeg var livredd det skulle gå i stykker under flytteprosessen tilbake til Bergstaden. Det gikk heldigvis fint, og nå har det fått hedersplassen i stua.Pictures by me

tirsdag 22. april 2008

Indulge yourself and those you love...

Ikke planlegger jeg bryllup, men da jeg så dette serviset designet av Vera Wang vandret tankene med en gang til det perfekte sommerbryllup med et lekkert dekket middagsbord for gjester og brudepar. Det innebærer naturlig nok et bryllup uten økonomiske begrensninger eller svært få gjester, men men :)

Pictures from Vera Wang`s Lace Gold collection/Wedgwood

fredag 18. april 2008

Nostalgi-fyn...

Jeg sitter her med tekoppen i hånda og nyter fredagskvelden mens jeg frekventerer diverse nettbutikker. Her jeg bor er det ikke mange butikkene å velge mellom når det kommer til interiør. Vi har mange andre koselige butikker som virkelig setter sitt særpreg på denne lille byen, men noen interiørstad er vi ikke. Det hender seg vi setter oss i bilen og kjører en tur inn til Trondheim, der jeg som regel får tilfredsstilt behovet for å både titte i butikker og shoppe litt. I mellomtiden har man nettbutikker å titte i, og en av perlene mine er Nostalgi-fyn. En dansk nettbutikk som selger både shabby og etniske interiørprodukter fra leverandører som Greengate, Tine K. Home, House Doctor og Bloomingville.

Bilder fra Nostalgi-Fyn.

Tusen takk til dere som har lagt igjen en liten hilsen.
Så koselig å se at noen har oppdaget bloggen min.
mandag 14. april 2008

HOME...

Da jeg studerte interiørdesign i Oslo, jobbet jeg samtidig i en interiørbutikk i House of Oslo. House of Oslo er et stort senter som ligger i Vika, rett ovenfor Aker Brygge. Et eldorado for interiørinteresserte for her finner du 20 interiørbutikker under samme tak. I 4. etasje ligger HOME, der jeg tråkket mine studentføtter etter endte studiedager på skolen. Butikken fører blandt annet merket Maison Decor, et spansk merke de har enerett på i Norge. Møblene skreddersyr du etter eget ønske. Du finner først møbelet du ønsker, også stoffet du ønsker møbelet i. Helt ditt eget møbel med andre ord, og neppe noe du finner i stuen hos naboen. Stoffene er utrolig nydelige og av god kvalitet, og om man vil kan man mikse og matche til med puter og gardiner i samme stoff, farge eller stil. Det sier seg selv at man på denne måten har uante muligheter og man kan mikse til man blir blå. Ved siden av møbler og stoffer kan man også finne interiørartikler, belysning, gardinoppheng, tepper og et bredt spekter av tapeter. Blandt annet fra Borge. Jentene som jobber der er dyktige jenter og har alle bakgrunn innen interiør og design. De tilbyr hjemmekonsultasjon for de som måtte ønske det.

Noen bilder for nytelsens skyld...
Pictures from HOME


Anbefaler en titt på hjemmesiden deres der man kan se bilder og informasjon av både møbler og stoffer de fører. Og ikke minst det fine fotoalbumet med bilder fra butikken :)

The finishing touch...

Jeg innrømmer det gjærne, jeg er en skikkelig detaljfreak. Alt trenger ikke ligge på sin faste plass støtt og stadig, og fredagsvasken blir hoppet over både titt og ofte. Men når det gjelder detaljene er lite overlatt til tilfeldighetene. Jeg elsker å flikke på detaljer i interiør, flytte på, ommøblere og forandre. Forandre detaljer, farger, følelser og inntrykk. Jeg trenger en ren basis på møblene for jeg går fort lei farger. I noen perioder er det forfriskende og deilig med sterke, klare farger på puter, duker, gardiner osv. Mens andre ganger er det godt at alt bare er lyst og luftig. Nå som vi går mot våren igjen liker jeg best duse farger og masse lys. Nå er veggene hvite, og det samme er sofaen. Det blir litt mye hvitt, så for å gi sofaen litt tyngde i forhold til veggene legger jeg til noen jordbrune silkeputer. Samt noen puter i brunt og sølv fra Day og Tine K Home. Det kommer bilder fra leiligheten om
ikke lenge, men akkurat for tiden er det ikke så mye å ta bilder av egentlig. Det som stod i entreen er flyttet inn i et hjørne av stuen på grunn av malearbeid. Soverommet er halvferdig og kjøkkenet trenger sårt en piff med både maling og dekor. Men det blir så bra til slutt :)Bilde fra Graham & Green.

fredag 11. april 2008

Når du minst venter det...

For 4 år siden så jeg filmen Når du minst venter det (something`s gotta give) med Jack Nicholson og Diane Keaton. Min store drøm har alltid vært et sommerhus ved havet, og denne filmen gjorde drømmen intet mindre. Nå blir nok et hus i Hamptons av denne størrelsen i dyreste laget. Men et og annet til inspirasjon kan man jo ta med seg....

Bilder fra Architectural Digest.

torsdag 10. april 2008

Etnisk & shabby...

Legger inn noen fine bilder fra Graham and Green til inspirasjon. Stilen er akkurat passe etnisk med en dæshj shabby og nydelige farger


Pictures from Graham & Green

tirsdag 8. april 2008

Marokkansk mynte-te...

1 liter vann
3 dl sukker
1 krukke frisk mynte
2 ss grønn te

Legg te og mynte i en kanne. Kok opp vann og sukker og hell det i kannen. La stå og trekke i 5 minutter. Sil bort mynte og te. Rekker til 8-10 små glass.


Nytes

Picture from cafè te a la menthe

lørdag 5. april 2008

Helg med tøfler på beina & malespann i hånda...

Det er helg og tøflene er på. For meg fortsetter det lille prosjektet vi har gående i leiligheten og vegger skal males. Jeg begynte å går, men tok pause da jeg kom til listene. En pause som tydeligvis ble litt lengre enn planlagt og varte til i dag. Men noen må jo gjøre det, så det er vel bare å ikle seg lort-klean, sette opp vinduet så fuglekvitteret når inn og sette i gang.

Håper alle får en fin helg med masse fint vårvær


Picture from Graham & Green.

fredag 4. april 2008

Sia`s Vintage Pastels...

Her er noen bilder fra den nye kolleksjonen til Sia

Vintage Pastels

Bilder fra Sia-home collection.